Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-10-18, 05:21 PM   #226
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
仲以為會花兩集講農村守衛戰....
如果下星期總集篇......
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-18, 06:47 AM   #227
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
呃錢!!!個結尾同上一話一樣嘅?!第一話最衝擊啲畫面係咁易帶過,聖女連影都無!唔覺有咩新畫面囉。

舊 12-16-18, 12:08 PM   #228
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
我想睇哥布黎屠村,竟然出10.5
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 11:04 AM   #229
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
果然群戰好正!公會討伐任。竟然仲有牙狼族!
大家講出口幫手果段好,我地唔係同伴都唔係朋友,不過我地係冒險者,有d感動到喊
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 11:13 AM   #230
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Lamsze 查看文章
果然群戰好正!公會討伐任。竟然仲有牙狼族!
大家講出口幫手果段好,我地唔係同伴都唔係朋友,不過我地係冒險者,有d感動到喊
除咗槍使同真仲間外
其他人我真係感動唔到,因為有報酬佢哋先講得出哩番話
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 11:40 AM   #231
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
好彩群戰有返力,再一次確認,哥殺無乜朋友,多謝公會大出血。

舊 12-23-18, 12:14 PM   #232
gingq7

今集作畫花了不少功夫, 效果亦算好, 上星期要用總集篇頂一頂增加製作時間係十分好的決定
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 12:26 PM   #233
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
但係D肉盾好隱悔, 只係比個大頭近鏡, 無睇過漫畫的話真係唔知乜事

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 12:39 PM   #234
macgyver
Game Master
反loli恊會會長

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: harakuma 查看文章
但係D肉盾好隱悔, 只係比個大頭近鏡, 無睇過漫畫的話真係唔知乜事
睇漫畫會好啲

舊 12-23-18, 12:45 PM   #235
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: macgyver 查看文章
睇漫畫會好啲
直情係,

動畫開頭二人對話又慢又無特別(牛妹又要笑住又流淚) ;漫畫明快, 也帶出感覺

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 07:54 PM   #236
肉羊哩咖
griffin611

牛女喪失第一女主腳地位,算喇把喇。跟住公會嗰段反而好好多,矛佬係個明白人,幾認同哥殺,你見佢肯特登送袋麵粉去水深城就知,呢次佢個作為冒險者個立場,唔可能就咁送個順水人情畀哥殺,所以長耳畀同伴撳住咁解;看板娘初頭以為佢熱情得滯,點知原來佢老細批嘅,喔,原來公會都有個經理㗎~

原來新米夫婦都仲未死,而祭師小姐得一個鏡頭?下回會多啲掛。

打得好睇,比記錄的地平線大戰哥布林嗰場,在地同埋無話全開主角威能,另一種樂趣;而拒馬槍陣個威力係正常發揮,所以LOTR 2某場真係好梗眼。肉盾嗰度太隱悔,可能第一話收到負皮/投訴而收晒,睇埋後理都叫明嘅。

下回收檔喇掛。

舊 12-24-18, 10:44 AM   #237
macgyver
Game Master
反loli恊會會長

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
牛女喪失第一女主腳地位,算喇把喇。跟住公會嗰段反而好好多,矛佬係個明白人,幾認同哥殺,你見佢肯特登送袋麵粉去水深城就知,呢次佢個作為冒險者個立場,唔可能就咁送個順水人情畀哥殺,所以長耳畀同伴撳住咁解;看板娘初頭以為佢熱情得滯,點知原來佢老細批嘅,喔,原來公會都有個經理㗎~

原來新米夫婦都仲未死,而祭師小姐得一個鏡頭?下回會多啲掛。

打得好睇,比記錄的地平線大戰哥布林嗰場,在地同埋無話全開主角威能,另一種樂趣;而拒馬槍陣個威力係正常發揮,所以LOTR 2某場真係好梗眼。肉盾嗰度太隱悔,可能第一話收到負皮/投訴而收晒,睇埋後理都叫明嘅。

下回收檔喇掛。
聖壁三文冶

舊 12-27-18, 01:39 PM   #238
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
套野係第一集之後真係比人和諧得好緊要

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-18, 01:43 AM   #239
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
ED攪到好似會有第二季咁

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-18, 10:32 AM   #240
macgyver
Game Master
反loli恊會會長

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
收穫祭, 千金劍士, 聖騎士哥布林

舊 12-30-18, 12:52 PM   #241
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
原來呢個係騎士高達的世界

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-18, 01:15 PM   #242
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
咁的確係夠出第二季

舊 12-30-18, 01:31 PM   #243
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
如果人氣再高D
入唔入到刀魂

動畫都叫收得幾好不過始終無大家最想睇既野
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-18, 01:56 PM   #244
gingq7

我覺得呢套算好好架啦, 希望有第二期

p.s. 槍使真係成個fate狗哥咁, 無論係性格(表面成日串人,但其實係老好人)定外表(髮型, 耳環, 武器)
舊 12-30-18, 02:35 PM   #245
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: gingq7 查看文章
我覺得呢套算好好架啦, 希望有第二期

p.s. 槍使真係成個fate狗哥咁, 無論係性格(表面成日串人,但其實係老好人)定外表(髮型, 耳環, 武器)
繼續落去會變日常番。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-18, 06:49 PM   #246
gingq7

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
繼續落去會變日常番。
一直都係日常番吧
無一條大主線, 無魔王要打, 無未解的伏線
舊 12-30-18, 07:09 PM   #247
macgyver
Game Master
反loli恊會會長

引用:
作者: gingq7 查看文章
一直都係日常番吧
無一條大主線, 無魔王要打, 無未解的伏線
所以哩套哩靠勇者救世界

舊 12-31-18, 01:23 AM   #248
肉羊哩咖
griffin611

乜隻哥布林王識講嘢嘅?!初初以為哥殺佔上風,點知最後都係唔夠抽,都要靠放陷阱--乜呢隻魔法可以咁用?祭師小姐一日可以用多個三個喇?點解玩RPG唔可以咁用嘅?哥殺其他行頭啲技倆都識,好嘢!某名著講過,武功再高都敵唔過陰謀詭計,係啱嘅~

新米老公終於有 first kill,而矛佬同大劍打得好精彩,不過話返轉頭,佢哋都好似都係銀牌,之前哥殺都唔多夠抽嘅上級哥布林,今話好似切菜咁易,係咪哥殺啲數值無乜去到戰鬥技度?

祭師終於進佔女主腳第一位!嘿!乜哥殺嘅素顏畀見大魔王仲哄動噃;畀全世界都見哂,但係都唔畀觀眾睇,有啲過份~

呢部係講班唔係出名,默默耕耘嘅下層人仕,努力清埋啲不斷出現嘅下欄嘢,無咗呢班人唔掂。套嘢可謂長做長有。

Post-credit 暗示,好可能有第二季。

舊 03-22-19, 04:26 PM   #249
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
アニメ『ゴブリンスレイヤー』新作エピソード劇場公開決定!!

引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-19, 07:06 PM   #250
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
TVアニメ『ゴブリンスレイヤー』新作エピソード 『ゴブリンスレイヤー -GOBLIN’S CROWN-』2020年新宿バルト9他にて劇場上映決定!
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
樹林伸.コザキユースケ「ファイアーエムブレム Fire Emblem」漫画化決定!2015年秋から連載開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 07-24-15 09:04 PM
「El Shaddai ceta-エルシャダイ セタ-」漫画化決定 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 01-09-14 08:17 PM

現在的時間是 12:22 AM

手機版 | APP版