Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-08-03, 09:56 PM   #1
usayarE
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
wsc 版ff 1 問題…

唔該我想問下除左玩puzzle可以快速賺錢之外仲有咩辦法可以快速賺錢呀…
仲有想問下魔法除左入inn之外仲有咩方法可以補返…?

thx

此篇文章於 10-08-03 09:59 PM 被 usayarE 編輯。
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-03, 10:34 AM   #2
Zaku
The One

Re: wsc 版ff 1 問題…

引用:
Originally posted by onon :
唔該我想問下除左玩puzzle可以快速賺錢之外仲有咩辦法可以快速賺錢呀…
仲有想問下魔法除左入inn之外仲有咩方法可以補返…?

thx
補魔法冇記錯係有道具可以回復~~
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-03, 06:25 PM   #3
希羅
Game Master

註冊日期: Apr 2002
你幾多lv先?
希羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-03, 11:37 PM   #4
usayarE

引用:
Originally posted by 希羅 :
你幾多lv先?
8..
之後最多都好似得9次…lv1個d…:@_@":

我想知點earn $$ 快多d…
舊 10-09-03, 11:54 PM   #5
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002

應該無喇

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-03, 11:56 PM   #6
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:

8..
之後最多都好似得9次…lv1個d…:@_@":

我想知點earn $$ 快多d…
你去到LV50(最高)每個LV既魔法都係最多得9次咋...

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-03, 07:19 PM   #7
usayarE

發現入個d 洞打一次可以賺成二千…但係好易死…
最底死係附近個鎮無教堂同無得買portion…

另外一個問題…
我想問下黑白紅魔術士幾時先會變做導士架?

thx
舊 10-11-03, 11:11 PM   #8
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:

另外一個問題…

thx
去到龍王度?(唔記得...)

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-03, 04:28 PM   #9
希羅
Game Master

你去睡王子打,解任務個到(唔記我左咩名),雖然一場係好少錢,但好在夠安全,中左毒,好快入城
舊 10-12-03, 04:30 PM   #10
希羅
Game Master

引用:

另外一個問題…

thx
去龍王到,龍王見你證明比佢睇,之後去試練之城拿野,之後就可以轉職
舊 10-12-03, 04:32 PM   #11
希羅
Game Master

引用:

另外一個問題…

thx
你有咩魔法先,有咩武器,防具,識唔識用一d回復hp既裝備(唔洗用mp) 好好用
舊 10-12-03, 04:41 PM   #12
usayarE

引用:

你有咩魔法先,有咩武器,防具,識唔識用一d回復hp既裝備(唔洗用mp) 好好用
我咪有fire 3個grade, blizzard 2個grade , 電3個grade , 仲有立立雜雜個d…

宜家用個d都係系個d野,但係黑白d防具都好差,好多時打一兩下就死

回復hp 既裝備 有架咩,唔識喎
舊 10-12-03, 04:47 PM   #13
希羅
Game Master

引用:

我咪有fire 3個grade, blizzard 2個grade , 電3個grade , 仲有立立雜雜個d…

宜家用個d都係系個d野,但係黑白d防具都好差,好多時打一兩下就死

回復hp 既裝備 有架咩,唔識喎
有,不過要後少少先有,有無強攻術/3級既火魔,黑白唔好理佢地,唔死就得,轉左職就得,強攻術一定要

你係用戰/小/黑/白魔定係其他??
舊 10-12-03, 04:52 PM   #14
usayarE

引用:

有,不過要後少少先有,有無強攻術/3級既火魔,黑白唔好理佢地,唔死就得,轉左職就得,強攻術一定要

你係用戰/小/黑/白魔定係其他??
第一次我係用戰小黑白的
但玩到lv8時一撞,無哂save

宜家由頭玩多次到lv18 , 但係係戰紅黑白
我黑魔有、同(即係一二三級火)
強攻術日文名係咩?或者如果你唔識日文形容下出招個時係點 
黑白魔都可以用到lv 6 魔法兩次

宜家玩到火山個到,但未入到去就已經用左一半portion
有冇d 勁少少既portion架…
舊 10-12-03, 04:57 PM   #15
希羅
Game Master

引用:

第一次我係用戰小黑白的
但玩到lv8時一撞,無哂save

宜家由頭玩多次到lv18 , 但係係戰紅黑白
我黑魔有、同(即係一二三級火)
強攻術日文名係咩?或者如果你唔識日文形容下出招個時係點 
黑白魔都可以用到lv 6 魔法兩次

宜家玩到火山個到,但未入到去就已經用左一半portion
有冇d 勁少少既portion架…
18lv去第一個boss到大,係第一層到向下方行唔好去上方,一定死

強攻術日文唔識,但出倘時好似係一個時鐘,長短針會移動咁
舊 10-12-03, 05:03 PM   #16
usayarE

引用:

18lv去第一個boss到大,係第一層到向下方行唔好去上方,一定死

強攻術日文唔識,但出倘時好似係一個時鐘,長短針會移動咁
第一個boss 係指土crystal 個個?

我無一招咁既魔法喎,係lv 幾魔法來架?
舊 10-12-03, 05:05 PM   #17
希羅
Game Master

引用:

第一個boss 係指土crystal 個個?

我無一招咁既魔法喎,係lv 幾魔法來架?

係呀,去個洞到打

3,4lv到都係$4000到,超好用,攻擊x2
舊 10-12-03, 05:07 PM   #18
usayarE

引用:

係呀,去個洞到打

3,4lv到都係$4000到,超好用,攻擊x2
個個一早打左啦…都話宜家打緊火山…

我知你講邊個了,個個係可以2倍hit數
呢個-->  味方1人攻撃回数2倍。
舊 10-12-03, 05:10 PM   #19
希羅
Game Master

引用:

個個一早打左啦…都話宜家打緊火山…

我知你講邊個了,個個係可以2倍hit數
呢個--> 味方1人攻撃回数2倍。
帶多d藥去回hp,同屋兩間,你有無飛船?
舊 10-12-03, 05:13 PM   #20
usayarE

引用:

帶多d藥去回hp,同屋兩間,你有無飛船?
帶極都只係得99個…我係去火山中途既3/4已經用左一半以上
d屋又唔可以係洞入面用…
未有飛空艇呀我

早知唔要紅魔啦,咁廢

此篇文章於 10-12-03 05:19 PM 被 usayarE 編輯。
舊 10-12-03, 05:19 PM   #21
希羅
Game Master

引用:

未有飛空艇呀我
我覺得你去左冰洞先都得,有左飛船唔洗用用小船去,慳好多
舊 10-12-03, 05:20 PM   #22
usayarE

引用:

我覺得你去左冰洞先都得,有左飛船唔洗用用小船去,慳好多
明白~thx~/
舊 10-12-03, 05:21 PM   #23
希羅
Game Master

引用:

未有飛空艇呀我

早知唔要紅魔啦,咁廢
我都唔用紅魔,我一係小偷,一係用武術家
舊 10-12-03, 05:21 PM   #24
usayarE

引用:

我都唔用紅魔,我一係小偷,一係用武術家
宜家唔用都用左~算~~
舊 10-12-03, 05:22 PM   #25
希羅
Game Master

引用:

明白~thx~/
你去冰洞最好全體魔法,要小心d心靈,全體裝晒皮帽,因為一入戰爭通常有6-9隻敵人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
手機鈴聲交流區 Kenji少 手機平板遊戲討論版 193 10-08-07 03:05 PM
XB/GC PSO Episode I&II 討論區 參 magnum 攻略及心得交流區 404 06-05-04 11:47 AM

現在的時間是 09:41 AM

手機版 | APP版