Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22  ... 最後
日本動漫畫討論版>東映 戰隊系列討論區
ALEX CHOW 03:17 AM 04-02-11
第6集嘅行動隊長
Suda 08:43 AM 04-03-11
真心覺得今集個宇宙拳法唔駛弱氣博士佢地都打得贏
Luka股持續上漲
雪舟等楊 10:18 AM 04-03-11
豪快ero

快d拍多幾集去探討金錢的意義啦
鐵之侍 10:19 AM 04-03-11
作者: Suda:
真心覺得今集個宇宙拳法唔駛弱氣博士佢地都打得贏
Luka股持續上漲
難得同一配音(增谷康紀),但是實力真是和獸拳vs轟轟的12世差多了

今集的確比較一般,貓師父只出這麼少,變獸拳時又沒出bgm,真是因獸拳不賺錢就輕視嗎?

好在公主真不錯,大姐也真是越來越順眼還有真是重現了太陽戰隊的風格

下集應可期待一下吧?似乎真要說出海賊們未走在一起前的事了
Suda 05:18 PM 04-03-11
作者: 鐵之侍:
今集的確比較一般,貓師父只出這麼少,變獸拳時又沒出bgm,真是因獸拳不賺錢就輕視嗎?
唔關事喇,今集關鍵人物係虎之子,貓貓戲份少係正常,同埋寫成長左嘅Jan咪寫得幾好
凍檸茶 02:48 PM 04-03-11
棒球掍bbbbbbb
luminezxa 09:46 PM 04-03-11
整體真係一般,但係演員們既細節唔錯
今集講既主題也是ok的
但係大方向馬虎左d
巨大戰又係得個笑字
為左後集出百獸,已經變多左
動漫遊戲迷 10:08 PM 04-03-11
作者: luminezxa:
整體真係一般,但係演員們既細節唔錯
今集講既主題也是ok的
但係大方向馬虎左d
巨大戰又係得個笑字
為左後集出百獸,已經變多左
講真,特搜果集的巨大戰委實離譜,邊有可能引敵人射毀大廈,甚至係親自射毀建築物,其實戰隊應學「地球防衛企業」,有毀壞民房的問責制才可。

不過,非巨大戰就精采,雙刀雙槍戰如用慢鏡加放一群白鴿就更好。
凍檸茶 10:12 PM 04-03-11
作者: 動漫遊戲迷:
講真,特搜果集的巨大戰委實離譜,邊有可能引敵人射毀大廈,甚至係親自射毀建築物,其實戰隊應學「地球防衛企業」,有毀壞民房的問責制才可。

不過,非巨大戰就精采,雙刀雙槍戰如用慢鏡加放一群白鴿就更好。
人家海賊啦
鐵之侍 01:53 PM 04-04-11
今集收視居然創新低只有4.9……

是獸拳不受歡迎還是其他原因呢……(有人說是上集影響,但我絕不同意)
chunmanx 10:56 PM 04-04-11

是獸拳不受歡迎還是其他原因呢……(有人說是上集影響,但我絕不同意)
去邊道可以睇到日本電視台的收視?
luminezxa 08:47 PM 04-06-11

雖然過左幾個星期
但係會唔會仲係關地震事,先咁少
delta 11:52 PM 04-06-11

關第6集咩事?我覺得第6集暫時係最好睇既一集wor~
除左luka戲份多外,寫金錢既意義呢個主題寫得好好,
現實得黎唔太過負面~
凍檸茶 11:54 PM 04-06-11
作者: delta:
關第6集咩事?我覺得第6集暫時係最好睇既一集wor~
除左luka戲份多外,寫金錢既意義呢個主題寫得好好,
現實得黎唔太過負面~
4.9應是第7話吧
魔璃 03:02 PM 04-04-11
上一集 ..... 大人受未必小朋友受
可以咁講嗎 ?

早2日睇左天装戦隊ゴセイジャーVSシンケンジャー エピックon銀幕
原來豪快者已經登場左, 仲變左一次舊戰隊既紅戰士
好彩冇變侍同天裝, 唔系就好笑 .......
exiazero 11:41 PM 04-04-11
作者: 魔璃:
上一集 ..... 大人受未必小朋友受
可以咁講嗎 ?

早2日睇左天装戦隊ゴセイジャーVSシンケンジャー エピックon銀幕
原來豪快者已經登場左, 仲變左一次舊戰隊既紅戰士
好彩冇變侍同天裝, 唔系就好笑 .......
豪快者登場根本係一個BUG
因為豪快者係在傳說大戰先有能力
如果一出豪快者即係有BUG
除非傳說大戰中真劍同天装遲左參戰.....
魔璃 09:33 AM 04-05-11
作者: adrian_shum:
豪快者登場根本係一個BUG
因為豪快者係在傳說大戰先有能力
如果一出豪快者即係有BUG
除非傳說大戰中真劍同天装遲左參戰.....
當佢系廣告好了 ..... 認真就會輸

不過由佢地打死骨のシタリ真系有d不滿
Sito 11:09 PM 04-04-11
下集睇嚟開始講各人的過去,到底當初點解走埋一齊,粉紅原本係公主,睇預告藍原本係敵方成員添……
地場衛 12:43 AM 04-08-11
作者: Sito:
下集睇嚟開始講各人的過去,到底當初點解走埋一齊,粉紅原本係公主,睇預告藍原本係敵方成員添……
粉紅唔係原本風都居民咩?
Sito 11:40 AM 04-08-11
作者: 地場衛:
戰隊和拉打算平行世界吧?看decade時的設定拉打是每套作品算一個世界,反而戰隊多年來都算同一世界
阿Wing 11:43 AM 04-08-11
作者: 地場衛:
係咩, 邊集出過, 無印象
地場衛 01:00 AM 04-09-11
作者: 阿Wing:
係咩, 邊集出過, 無印象
W第49集
鐵之侍 11:05 AM 04-05-11
再看一次第7話其實不是真的不行啦,也真的帶出了「從日常中修行」這點,最重要角色們的性格沒有被扭曲(如果某大魔王負責肯定會……)只是獸拳的戰鬥表現真是不太行了(太陽戰隊反而表達到……明顯是偏心啊……)

>去邊道可以睇到日本電視台的收視?
我是在其他版看到的……

>不過由佢地打死骨のシタリ真系有d不滿
人家是隻墨魚,由海賊收拾不是正好嗎?

剛在pixiv看到一張很正的同人畫:

http://www.pixiv.net/member_illust.p...st_id=17903196

如果真是出一個這樣的奸角真不錯
Sito 11:21 AM 04-05-11
第7話其實不錯,從海賊平常的活動表現角色的特點
neo2046 05:49 PM 04-06-11
Wii「スーパー戦隊バトル レンジャークロス」価格未定
・ゴセイジャーとシンケンジャー、ゴーオンジャーとゴレンジャの5作品が終結

(按圖可以放大)

第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22  ... 最後

返回主題版面