Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-26-09, 10:47 PM   #551
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: lamho 查看文章
同埋某些武器係專扣人v armor的。不過咁玩法多數未扣完人地d v-armor已經完場
(無彈開子彈的能力時,好易比豆豆槍射鑊金...)
我自己平時都好少主動扣敵人v armor, 多數係打down人等人起身果下放(如果佢一起身攻擊冇左個無敵時間有機會會中), 或者或程拉打時等回武器能源時隨便放.
不過可能係我用飛燕既關係, RWLT冇攻擊力命中又唔高 主要都係靠用LW, 打下打下自自然然會扣到d 加上我成日打格鬥戰, 一劍扣v armor都扣唔少(雖然主打格鬥戰v armor打唔打都冇乜所謂 )

其實主要都係果幾部v armor特強既機先有作用.

今次update有觀戰mode好期待

同埋係咪個畫面會執靚少少???
睇巴哈好似話某幾部機變身後可以自定顏色, 好似好正, fei yen無聲無色入hyper mode

頭先打rank見到有好多高lvl(紅色lvl果堆)既temjin好鐘意一開波回旋斬或者行前CW斬....當然.......身為飛燕使用者......自然會用果招

最奇特既係....有一個同我打過幾次既....就算知道又係同我打.....都仍然唔改一開波既攻擊.....兩局perfect收下

好難明白d人乜諗法

此篇文章於 05-26-09 11:04 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-09, 12:04 AM   #552
joker_square
Senior Gamer
天下第尾兵

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDjoker-_-000111
XBox Live Gamertagjoker decade
個update有觀戰mode~~正

specineff真係好難用~dash距離好似比較短~
我都係唔識係呢隻game捉硬直...但我就不停中彈
成日比人追住斬~~斬返佢又唔夠快

另外我想問我可以點add大家玩??無人教真係~
因為我係玩呢隻game先出機~所以好多野都唔知!!

Add 我大家一齊玩啦
joker_square 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-09, 12:19 AM   #553
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: joker_square 查看文章
個update有觀戰mode~~正

specineff真係好難用~dash距離好似比較短~
我都係唔識係呢隻game捉硬直...但我就不停中彈
成日比人追住斬~~斬返佢又唔夠快

另外我想問我可以點add大家玩??無人教真係~
因為我係玩呢隻game先出機~所以好多野都唔知!!
唔係比較短, 係極短.....囧 係好難用架, 我完全唔識用....

未熟隻game我覺得唔好咁急同人打格鬥戰, 等你熟左d果時先慢慢練.

你xbox live個game tag留低係度我add你啦.

---------------

konomi, 頭先果個人你同佢打成點???我同佢格輸贏各半, 要射先勝率比較高. 佢台灣人, 有時lag lag地佢滑板果下都幾難避

舊 05-27-09, 12:26 AM   #554
柚原konomi

註冊日期: Aug 2005
XBox Live Gamertagmewhk
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
唔係比較短, 係極短.....囧 係好難用架, 我完全唔識用....

未熟隻game我覺得唔好咁急同人打格鬥戰, 等你熟左d果時先慢慢練.

你xbox live個game tag留低係度我add你啦.

---------------

konomi, 頭先果個人你同佢打成點???我同佢格輸贏各半, 要射先勝率比較高. 佢台灣人, 有時lag lag地佢滑板果下都幾難避
我同佢打左2轉...
第1轉...
我WIN一場,佢連WIN兩場...
唔太夠佢斬...佢起身轉轉斬,我檔少刀...
第2轉..
我WIN兩場...
今次轉轉檔哂先斬番死佢...
打得TOTAL5場,唔算太了解...暫時計55波吧...
冇見過佢用板...
柚原konomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-09, 12:29 AM   #555
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: 柚原konomi 查看文章
我同佢打左2轉...
第1轉...
我WIN一場,佢連WIN兩場...
唔太夠佢斬...佢起身轉轉斬,我檔少刀...
第2轉..
我WIN兩場...
今次轉轉檔哂先斬番死佢...
打得TOTAL5場,唔算太了解...暫時計55波吧...
冇見過佢用板...
我仲以為你會斬爆佢(我成日俾你斬爆)

我都係岩岩識佢, 朋友介紹

我同佢打左咁多場, 可能開始熟左佢條路, 佢近戰個套路其實得2種(LW用爆風等你睇唔到再QS斬, 或者CW斬未斬出黎fake你cancel QS斬), 不過始終有少lag有時避唔切. 轉轉轉佢都有對我出, 不過擋左頭幾hit我QS斬閃開+斬佢

板好多時佢輸到7788果時用黎賭, 有幾次俾我打爆板, 有幾次我閃唔切 半行血直接俾佢KO左

不過佢好似唔多熟遠程, 我步行LW, RW, LWLT佢都成日食

此篇文章於 05-27-09 12:34 AM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-09, 12:51 AM   #556
柚原konomi

引用:
我仲以為你會斬爆佢(我成日俾你斬爆)

我都係岩岩識佢, 朋友介紹

我同佢打左咁多場, 可能開始熟左佢條路, 佢近戰個套路其實得2種(LW用爆風等你睇唔到再QS斬, 或者CW斬未斬出黎fake你cancel QS斬), 不過始終有少lag有時避唔切. 轉轉轉佢都有對我出, 不過擋左頭幾hit我QS斬閃開+斬佢

板好多時佢輸到7788果時用黎賭, 有幾次俾我打爆板, 有幾次我閃唔切 半行血直接俾佢KO左

不過佢好似唔多熟遠程, 我步行LW, RW, LWLT佢都成日食
哈哈...朋友真多...

佢成日用LW爆風...之後比我斬番轉頭-.-" (我見到黃LOCK就斬之後CANCAL)

哈哈...板係搏既者...雖然我有時都會中...

岩岩同佢拉左一陣...佢都成日食...

岩岩同你最後果場都係拉啦...XD
舊 05-27-09, 12:54 AM   #557
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
哈哈...朋友真多...

佢成日用LW爆風...之後比我斬番轉頭-.-" (我見到黃LOCK就斬之後CANCAL)

哈哈...板係搏既者...雖然我有時都會中...

岩岩同佢拉左一陣...佢都成日食...

岩岩同你最後果場都係拉啦...XD
呢排打rank見得多d人用爆風QS斬, 每次對temjin都小心佢起上出呢招(初時成日食 )

LWLT真係好好用, 用能源少消彈又勁

舊 05-27-09, 09:50 AM   #558
天下第尾兵

XBox Live Gamertagjoker decade
引用:

game tag是名嗎??
那麼我的是joker decade

Add 我大家一齊玩啦
舊 05-27-09, 01:17 PM   #559
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
game tag是名嗎??
那麼我的是joker decade
我add左你, 有機會既一齊玩

舊 05-27-09, 06:52 PM   #560
lamho
Junior Member

註冊日期: Dec 2008
引用:

最奇特既係....有一個同我打過幾次既....就算知道又係同我打.....都仍然唔改一開波既攻擊.....兩局perfect收下

好難明白d人乜諗法
因為人有時係想係跌低ge地方起返身,不過你呢d高手唔明ga啦
lamho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-09, 08:54 PM   #561
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: lamho 查看文章
因為人有時係想係跌低ge地方起返身,不過你呢d高手唔明ga啦
最好我係高手
成日俾人打到爆廠
有LED大人係度我只不過係魚毛

舊 05-27-09, 09:27 PM   #562
柚原konomi

引用:
最好我係高手
成日俾人打到爆廠
有LED大人係度我只不過係魚毛
你官階大過我...
我呢D只係小兵...XD
舊 05-27-09, 09:40 PM   #563
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
你官階大過我...
我呢D只係小兵...XD
最好係啦, 你自己少打rank o者

舊 05-28-09, 10:27 AM   #564
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
芸人真係正到無朋友~~~

有無人仲記得 求雨舞 / 黒洞 / 海老彈 點出...................

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-09, 11:39 AM   #565
LED

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagHI LED
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
芸人真係正到無朋友~~~

有無人仲記得 求雨舞 / 黒洞 / 海老彈 點出...................
求雨舞係唔係無限金字塔?

黑洞=全ERL切離,CW100%, RTCW

又金字塔係cRTCW,反射雷射係JRTCW

海老彈=海老返定無手海老?

http://tw.nicovideo.jp/mylist/4778226

此篇文章於 05-28-09 11:56 AM 被 LED 編輯。
LED 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-09, 03:44 PM   #566
HAKAIDER
neet 人生~~~

XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: LED 查看文章
求雨舞係唔係無限金字塔?
係.........

引用:
黑洞=全ERL切離,CW100%, RTCW
又金字塔係cRTCW,反射雷射係JRTCW
黑洞 / 金字塔 都係地面全ERL切離.........只係發動指令不同?

引用:
海老彈=海老返定無手海老?
無手海老.................

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 05-28-09 04:08 PM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-09, 07:02 PM   #567
LED

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
黑洞 / 金字塔 都係地面全ERL切離.........只係發動指令不同?
全ERL切離 不限制空中設置予否 包括CW攻擊中也可以

蹲下RTCW=金字塔
立定RTCW=黑洞
空中RTCW=反射laser

又黑洞 1 round 限一次

又又全ERL切離既反射laser同空中設置反射板既速射型有別無需理會B/M屬性

http://tw.nicovideo.jp/mylist/4778226
舊 05-28-09, 08:17 PM   #568
天下第尾兵

引用:
我add左你, 有機會既一齊玩

但我係加朋友個度無人, 我點搵你

Add 我大家一齊玩啦
舊 05-28-09, 08:53 PM   #569
天下第尾兵

今日打左幾輔, 好左好多, 唔會再係唔係都dash!!
其實鬼火好唔好用呢??燕返點斬左邊架?我好似次次都係斬右邊~
同埋自爆點按??我按完select, 佢好似仲要再按d唔知咩=.=
仲有無d片有關specineff可以參考吓架?

Add 我大家一齊玩啦
舊 05-28-09, 09:48 PM   #570
LED

引用:
nicovideo.jp/search/%E3%82%B9%E3%83%9A%E3%82%B7%E3%83%8D%E3%83%95+%E3%82%AA%E3%83%A9%E3%82%BF%E3%83%B3

引用:
同埋自爆點按??我按完select, 佢好似仲要再按d唔知咩=.=
兩下SP制

引用:
燕返點斬左邊架?我好似次次都係斬右邊~
按LW左面 RW右面 CW中間

引用:
其實鬼火好唔好用呢??
LW好用既得cLW,RTLW,cRTLW

舊 05-28-09, 10:10 PM   #571
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
今日打左幾輔, 好左好多, 唔會再係唔係都dash!!
其實鬼火好唔好用呢??燕返點斬左邊架?我好似次次都係斬右邊~
鬼火唔知係d人唔識用定我未遇到高手, 個人覺得冇乜用, 見人地出都唔覺有乜壓迫感, 又唔中

我request左add你架, 你未回覆咋

唔見既話你add我啦, ctmk2

--------------------------------

今日打rank輸左好多場lag....有場1:0, 第2場一開波俾我搏到即死連技, 條友disconnect

舊 05-29-09, 12:46 AM   #572
Metatron
^o^)/\(^o^

3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
打mewhk好lag啊\
我好廢,連Angelan都唔夠打

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-09, 01:03 AM   #573
柚原konomi

引用:
鬼火唔知係d人唔識用定我未遇到高手, 個人覺得冇乜用, 見人地出都唔覺有乜壓迫感, 又唔中

我request左add你架, 你未回覆咋

唔見既話你add我啦, ctmk2

--------------------------------

今日打rank輸左好多場lag....有場1:0, 第2場一開波俾我搏到即死連技, 條友disconnect
鬼火...都唔係冇用既-0-"
等我下次拎出黎用下...

笑...你咁絕...
嚇走左佢...

引用:
作者: Metatron 查看文章
打mewhk好lag啊\
我好廢,連Angelan都唔夠打
下...好Lag!?
下次再打過...

Angelan 係我第二部愛機黎~.~
我記得我都有輸過丫,都唔係嬴好多者...
舊 05-29-09, 01:13 AM   #574
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
剛剛比你架飛燕操完
想學飛燕,入門有乜注意&招好用?

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-09, 09:02 AM   #575
Metatron
^o^)/\(^o^

3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
引用:
下...好Lag!?
下次再打過...

開頭都冇事,多數50-40左右就開始lag

Angelan係最岩我style,不過我愛死神同Ajim\

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 08:48 PM

手機版 | APP版