Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-14-05, 11:33 PM   #426
com1010hkjp
God of Gamer
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
作者: 91
加奶油都唔係咁樣既~
加奶油應該點樣??

舊 11-14-05, 11:34 PM   #427
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
最尾嗰個布朗少校叫嗰下"太天真啦"唔知點解令我諗起FMPTSR嗰個變態佬...
同一個聲優?

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-05, 11:41 PM   #428
小加
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: msz006
我睇到果度覺得好白痴.....
一槍....爆四隻高渣古,加兩部飛行器.........

最憎為死而出埸既敵角.......
最型係射露沙美果野
這邊也是
小加 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-05, 11:44 PM   #429
kwsyeung
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: ianbbhoho
但之後ge 戰績好勁呢
以舊高TV 版來睇
佢只係擊落一部GM+最後用自護射爆幾架戰艦
但佢TK 戰績就十分勁la
引用:
作者: msz006
係因為佢射爆d 戰艦後,
會用kick 踢d 戰艦,目的係利用反動力令佢一下子可以加到極高速,
而佢加速後,
背部噴射器所噴出尼的"火"光 , 令成隻red zaku 遠睇好似彗星高速移動咁....
所以有咁既名...
果然是「三倍速之男」,能夠有咁的「戰績」真是「能人所不能」

之但是奇就奇在馬沙呢個角色自0079以後就受到全世界高達fans(包括富野大叔自己)的歌頌,
吹捧到比阿寶更神

連G GEN系列 & 機戰系列更加將他的能力較到有咁爆得咁爆,
有咁的「戰績」都可以吹捧到咁,都可謂世界一大「趣聞」
kwsyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-05, 11:46 PM   #430
: Gospel:

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: kwsyeung

之但是奇就奇在馬沙呢個角色自0079以後就受到全世界高達fans(包括富野大叔自己)的歌頌,
吹捧到比阿寶更神

連G GEN系列 & 機戰系列更加將他的能力較到有咁爆得咁爆,
ggenf指揮,魅力都係15!
: Gospel: 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-05, 11:53 PM   #431
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:

吹捧到比阿寶更神

算啦..仲咩成日咬住佢d撃落數

同埋我覺得馬沙的實力是多方面的

唔似阿寶果d只是在駕駛方面出眾

所以我覺得馬沙高阿寶幾班

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-05, 11:55 PM   #432
小加

註冊日期: Nov 2002
引用:

吹捧到比阿寶更神

佢比阿寶神乜? 眾Fans又點歌頌佢?
小加 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-05, 11:59 PM   #433
ianbbhoho
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDiancat
引用:
作者: Hitomi
算啦..仲咩成日咬住佢d撃落數

同埋我覺得馬沙的實力是多方面的

唔似阿寶果d只是在駕駛方面出眾

所以我覺得馬沙高阿寶幾班
緊係la
我地偉大的馬沙一年戰爭又要煩報仇
Z 無la la 做左奧干最高個位
馬反又做左新自護領導人
大把ya 煩
反觀阿寶,咩都唔使理
ianbbhoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-05, 12:03 AM   #434
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: 計劃犯罪者
最尾嗰個布朗少校叫嗰下"太天真啦"唔知點解令我諗起FMPTSR嗰個變態佬...
同一個聲優?
旭札先係同變態佬同一個聲優
大塚芳忠

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-05, 02:27 AM   #435
Oruma
Ultimate Gamer
Beware...

註冊日期: Aug 2004
引用:
其實我想知點解個個都見到紅色要叫紅彗星
人地尊尼雷登話曬係自護擊落數第三名
馬沙十甲都唔入XD
點解d 士兵見親紅色要叫紅彗星
而唔叫真紅閃電XD
因為士兵們佩服馬沙
(1)同白色惡魔打都走得甩
(2)連戰連敗﹐連敗連升官仲有新機換
(3)同上頭(薩比家)有特殊關係
相比之下﹐真紅閃電?? 區區一個武人而已﹐何足道哉??

Oruma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-05, 02:36 AM   #436
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:

吹捧到比阿寶更神

官方設定就唔叫做吹捧la /\

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-05, 02:39 AM   #437
Oruma
Beware...

引用:
作者: Thaws
好似佢渣力奇o個陣好光明正大用紅色ga wo....
好想知佢見到哥邦迪Beta(娜拉)同姆力沙(尊尼/格靈哥)時有咩感想
係咪--->

引用:
作者: cd-rom MK II
-skip-
CDA 兩分鐘12架﹐原來馬沙勁過亞寶ga

引用:
不過最尾先來擊落12架
比起尊尼雷登的MS:185機、艦船:6隻
還差得遠
雖然入了正史...但MSV的Ace的戰積是太過份地誇張的。
大佬﹐聯邦整到0甘多吉姆都無時間被你殺啦(11月先開始實戰)
班ACE仲大多守在所羅門﹑亞巴亞古呢D後方重鎮
你話一兩場戰役殺到近200架機??
開玩笑

舊 11-15-05, 02:42 AM   #438
Oruma
Beware...

引用:
緊係la
馬反又做左新自護領導人
大把ya 煩
反觀阿寶,咩都唔使理
亞寶其實係參與唔少MS設計/開發計劃的
同埋忙追女

舊 11-15-05, 07:09 AM   #439
ianbbhoho
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDiancat
引用:
作者: Oruma
好想知佢見到哥邦迪Beta(娜拉)同姆力沙(尊尼/格靈哥)時有咩感想
係咪--->

CDA 兩分鐘12架﹐原來馬沙勁過亞寶ga

雖然入了正史...但MSV的Ace的戰積是太過份地誇張的。
大佬﹐聯邦整到0甘多吉姆都無時間被你殺啦(11月先開始實戰)
班ACE仲大多守在所羅門﹑亞巴亞古呢D後方重鎮
你話一兩場戰役殺到近200架機??
開玩笑
咁先顯得佢地係ACE
而且聯邦有MS 遲
個個都係新仔
駕駛員技術方面比自護廢
而且GM 出名多
上面馬沙都兩分鐘12架XD
可能有d ACE 仲勁尼

此篇文章於 11-15-05 07:12 AM 被 ianbbhoho 編輯。
ianbbhoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-05, 11:08 AM   #440
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
引用:

吹捧到比阿寶更神

佢用既只不過係一部紅渣....秒殺5架艦~

當然睇慣全彈發射..一擊爆幾百隻艦果d..唔會覺得有咩特別~

引用:
緊係la
馬反又做左新自護領導人
大把ya 煩
反觀阿寶,咩都唔使理
仲要掛住攪d妹妹仔~~

此篇文章於 11-15-05 03:52 PM 被 91 編輯。
91 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-05, 11:25 AM   #441
奇蹟少年J
高登駐GAF特派社員

註冊日期: Dec 2004
一句講哂,馬沙靚仔過阿寶\ /

舊 11-16-05, 12:58 PM   #442
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 91
佢用既只不過係一部紅渣....秒殺5架艦~

當然睇慣全彈發射..一擊爆幾百隻艦果d..唔會覺得有咩特別~

仲要掛住攪d妹妹仔~~
某程度上d妹妹仔自動獻身咋嘛

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-05, 01:34 PM   #443
豆腐多
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
想問下自護公國ace有邊十大?我指擊墜數
豆腐多 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-05, 02:22 PM   #444
Oruma
Beware...

引用:
作者: ↗◤豆腐仔◢↙
想問下自護公國ace有邊十大?我指擊墜數
see

舊 11-17-05, 07:28 PM   #445
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
睇完! 首先,90mins真係too short! at least 2hrs!
新舊片唔係好match,但尚可接受! 故事改動後,愛瑪出走就合理得多,但死老爸就都係怪怪地!
查布羅後就好好多(戰鬥場面), 始終100%重新製作會好得多! 現在感覺f91仲好一點!

此篇文章於 11-17-05 07:57 PM 被 kircheis 編輯。
kircheis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-05, 08:07 PM   #446
黃昏之魔彈
閃光的王牌駕駛員

註冊日期: May 2002
XBox Live Gamertagjohnnywmh
引用:
作者: kircheis
睇完! 首先,90mins真係too short! at least 2hrs!
新舊片唔係好match,但尚可接受! 故事改動後,愛瑪出走就合理得多,但死老爸就都係怪怪地!
查布羅後就好好多(戰鬥場面), 始終100%重新製作會好得多! 現在感覺f91仲好一點!

愛瑪出走的原因有分別?

永遠都不可能真正的再次擁有過去
黃昏之魔彈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-05, 08:14 PM   #447
oogami
帝國華擊團

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 黃昏之魔彈
愛瑪出走的原因有分別?
無分別, 只係戲版更加合理地解釋左出走既原因.

馬沙理用d妹妹仔打仗.

- 做工務員之路 -
oogami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-05, 08:18 PM   #448
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: oogami
無分別, 只係戲版更加合理地解釋左出走既原因.

馬沙理用d妹妹仔打仗.
劇場無咩解釋呀
嘉美尤父母死完就即刻見愛瑪換左件3

TV版就詳盡D
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-05, 08:35 PM   #449
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
TV係嘉美尤捉左回alexander,愛瑪才搵兩父子出走(tv就唔太合理!),現在是同一時間,老母死後,愛瑪即刻散水回AEUG!

此篇文章於 11-17-05 08:37 PM 被 kircheis 編輯。
kircheis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-05, 10:02 PM   #450
安東尼さん
Game Master
好人

註冊日期: Oct 2004
XBox Live Gamertagantony617
我有度好唔明:

愛瑪係Titans度明明笠左三部Mk-II番黎ga,
點解最後淨番一部用來對戰?

(唔通係解左體變Nemo...?)

安東尼さん 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 11:45 PM

手機版 | APP版