Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-17-16, 10:12 PM   #101
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
買左?
你玩野咩。。。係私人GP POST左啦
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-16, 12:41 AM   #102
ouki
戸松控

玩左一陣。。。感覺俾到真係俾到1代感覺我。。。。。
掛住搞支線中WWWW
DLC隻正版亞古加布係咪長命D?
舊 03-18-16, 01:07 AM   #103
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
一樣,返轉頭搵緊巴魯獸第三個item

鴨仔好貴,又尋找廁所既生活

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-16, 01:08 AM   #104
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
唉今日先得閒買GAME...慢慢品嚐...
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-16, 01:18 AM   #105
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
就地解決不好嗎

舊 03-18-16, 03:51 AM   #106
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: 神龍 查看文章
就地解決不好嗎
無你咁有勇氣
開頭養正常野,有餘力至去玩屎

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-16, 07:54 AM   #107
nqm
Junior Member

註冊日期: Jan 2014
PSN  IDnqm1104
有冇人用vita tv打?
用ps3手製支右棍淨係郁到左右,攪到隻r partner淨係訓練到力量同速度Orz

都唔知game定個製問題

另外琴日玩左陣,的確有初代味道,特別係要揾廁所果一刻...
nqm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-16, 08:30 AM   #108
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
想問下呢集同上次PSP/3DS果隻Re: Digitize Decode分別大唔大?

此篇文章於 03-18-16 08:34 AM 被 fortel 編輯。
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-16, 10:32 AM   #109
tom2002
Junior Member

註冊日期: Oct 2009
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章

鴨仔鼻涕獸每日會比一個你
tom2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-16, 11:51 AM   #110
ouki
戸松控

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章

你每日去找滾球獸(老伯獸家)會RANDOM俾鴨仔你

可唔係就予食完野2個小時到就要去...廁所我目前見過大草原同海盜船那到有

引用:
作者: fortel 查看文章
想問下呢集同上次PSP/3DS果隻Re: Digitize Decode分別大唔大?
感覺上似1代多D....不過你話玩法就唔大....不過多左要4為採取.....主角技能也要睇下學咩先

引用:
作者: tom2002 查看文章
鴨仔鼻涕獸每日會比一個你
鼻涕獸個任仲未解到......邊到找到?
舊 03-18-16, 11:56 AM   #111
Matthew.Y
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: ouki 查看文章

鼻涕獸個任仲未解到......邊到找到?
好似係森林道搵5個咩菇俾佢(係地下執)

舊 03-18-16, 12:01 PM   #112
神龍
↘大家比d掌聲

開game

舊 03-18-16, 12:02 PM   #113
ouki
戸松控

引用:
作者: Matthew.Y 查看文章
好似係森林道搵5個咩菇俾佢(係地下執)
知唔知咩色....我就係唔知咩菇.....比丘那個教飛任都唔知點解(如果根以前就最有可能就係要養隻識飛GE去)

我目前繁榮度8定9
舊 03-18-16, 12:13 PM   #114
Matthew.Y
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
知唔知咩色....我就係唔知咩菇.....比丘那個教飛任都唔知點解(如果根以前就最有可能就係要養隻識飛GE去)

我目前繁榮度8定9
好似係綠色,無咩印象不過我記得係同一個map搵

我順劇情巴多拉加入左之後搵比丘話教佢飛就得

舊 03-18-16, 01:33 PM   #115
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
感覺上似1代多D....不過你話玩法就唔大....不過多左要4為採取.....主角技能也要睇下學咩先
?
THX 咁隻獸條命耐唔耐頂(上次係咁食續命食到我悶...)
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-16, 01:40 PM   #116
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
玩這遊戲不是恨不得佢快點死嗎

唔死點儲圖鑑

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-16, 01:41 PM   #117
ouki
戸松控

引用:
9極好似要10-11歲....我第一世代都未死....但感覺由於操能力的時間快左所以感覺好似長命左

目前睇上去學技係2隻一齊學

仲有可以DOWN定2個FREE DLC
舊 03-18-16, 01:43 PM   #118
ouki
戸松控

引用:
作者: pet3 查看文章
玩這遊戲不是恨不得佢快點死嗎

唔死點儲圖鑑
睇下要玩咩先=.=如果好似以前禁極快死(好似PSP)...想沖故事時打到一半死左就想吐血
舊 03-18-16, 01:57 PM   #119
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
睇下要玩咩先=.=如果好似以前禁極快死(好似PSP)...想沖故事時打到一半死左就想吐血
psp果隻如果你養到究極
應該都有19歲先死足夠一周目了(雖然有機會剛好大佬之前死亡)

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-16, 02:16 PM   #120
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
養緊第二代,花仙同機械暴龍
個人覺得升左訓練技能同轉生繼承能力先會方便下次育成
話說有冇人知訓練器材要搵邊隻返黎升LV?

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-16, 02:26 PM   #121
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
未入手 想問下以下幾點,麻煩哂
============

1. 技能學習同初代一樣 智力提高/不斷戰鬥 就學到 ?
2. 假設係,技能學到後,下一代只要識合使用就裝到?
3. 過場,訓練時間 都係一次=一小時?
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-16, 02:42 PM   #122
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章

1.如果講係招式既話,主角有技能係易d學敵人既招
2.只要係學左就永久係招表上,適合果隻獸就用得
3.過場唔知,不過訓練係每次一小時

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-16, 02:55 PM   #123
ouki
戸松控

引用:
作者: ms_小畫家 查看文章
養緊第二代,花仙同機械暴龍
個人覺得升左訓練技能同轉生繼承能力先會方便下次育成
話說有冇人知訓練器材要搵邊隻返黎升LV?
比多獸....之後俾錢UP...不過唔係全部都有(未知條件..例如我有力LV2,知LV2,SPEED LV2),而且好貴

注:日WIKI寫係那種的使用數

引用:

此篇文章於 03-18-16 03:15 PM 被 ouki 編輯。
舊 03-18-16, 03:38 PM   #124
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
咁睇黎買得過喎

請問圖鑑多唔多獸 呢樣都好重要
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-16, 03:50 PM   #125
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
咁睇黎買得過喎

請問圖鑑多唔多獸 呢樣都好重要
game背寫養得出嘅超過200隻
當佢200啦

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSP] Digimon World Re:Digitize KARO 手提遊戲機討論版 2 11-17-11 04:08 PM
跪求 那裡有digimon world x(gc,x box vol) tenchi 電視遊戲討論版 5 06-24-05 10:38 PM
[求助]邊到重有gc ga Digimon World X 幻炎 電視遊戲討論版 1 06-24-05 08:01 PM
[全機種]Bandai數碼暴龍新作"Digimon World 4"圖片 神祕人1號 電視遊戲討論版 6 05-16-04 11:19 PM

現在的時間是 05:24 PM

手機版 | APP版