Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-14-04, 07:14 PM   #1
Janus
God of Gamer
こんにちは

註冊日期: Jan 2003
PSN  ID
XBox Live Gamertag
大航海時代Online 新情報

大航海時代Online發表會

今天下午二時召開發表會
公式網頁也新增了不少情報

公開記念活動第1彈﹕徵求大航海時代Online世界伺服器名稱
募集期間﹕2004年4月14日(水)~2004年4月30日(金) 17:00
募集內容﹕『大航海時代 Online』世界伺服器名稱(若干個)
募集條件﹕GAMECITY市民

公開記念活動第2彈﹕問卷調查
募集期間﹕2004年4月14日(水)~2004年4月30日(金) 17:00
募集條件﹕GAMECITY市民
記念禮品﹕從參加者抽選10名致送大航海時代Online制作發表記念手帕

遊戲情報
。世界觀
。遊戲畫面 (酒場Bar﹐街City﹐遺跡Remain﹐海Sea)
。Gallery (素描畫﹐主角桌布1024x622)

據forGamer.net消息
。2004年夏季測試
。2004年冬季發售

(日本的夏季約在6~9月﹐冬季約在12~2月)

連結
----

Gamecity

大航海時代Online 繁體中文公式網頁
http://gamecity.koei.com.tw/dol/

大航海時代Online 簡體中文公式網頁
http://www.gamecity.net.cn/dol/

大航海時代Online 日文公式網頁
http://www.gamecity.ne.jp/dol/

大航海時代Online 韓文公式網頁
http://www.gamecity.ne.kr/dol
大航海時代Online 韓文公式網頁 (日文翻譯)
http://j2k.naver.com/j2k.php/japan/w...ity.ne.kr/dol/

公開記念活動第1彈
http://www.gamecity.ne.jp/dol/event/world.htm
公開記念活動第2彈
http://www.gamecity.ne.jp/dol/event/campaign.htm
遊戲情報 世界觀
http://www.gamecity.ne.jp/dol/game/index.htm
遊戲情報 遊戲畫面
http://www.gamecity.ne.jp/dol/screenshot/index.htm
遊戲情報 Gallery
http://www.gamecity.ne.jp/dol/gallery/index.htm

forGamer.net
大航海時代Online發表會報導
http://www.4gamer.net/news/history/2...245detail.html
大航海時代Online記事一覽
http://www.4gamer.net/DataContents/game/1372.html

世界觀

Bar

City 1

City 2

City 3

City 4

City 5

Remain 1

Sea 1

Sea 2

Sea 3

Sea 4

Sea 5

此篇文章於 06-24-04 01:08 AM 被 Janus 編輯。
Janus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-04, 11:19 PM   #2
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
正正正正正正~~~~好正丫
等到啦終於~~~
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-04, 11:22 PM   #3
Rosicky
我愛攝影

註冊日期: Oct 2002
XBox Live GamertagykcisoR
我等左幾多年....?
三...四...五..六?!

英雄聯盟: Rosicky
Rosicky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-04, 11:33 PM   #4
咭咭王子(一V一)p

註冊日期: Dec 2001
好正

舊 04-14-04, 11:39 PM   #5
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
點玩法ga~???

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-04, 11:42 PM   #6
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
呢隻真係超正

舊 04-14-04, 11:44 PM   #7
阿盧
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2003
大航海4 d素描我最喜歡!
阿盧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-04, 11:53 PM   #8
torocat1980

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDTakaRaider
XBox Live GamertagTakaMaster
有興趣~唔知玩法係點@@
torocat1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-04, 11:55 PM   #9
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

引用:
作者: 新堂愁一
呢隻真係超正
好玩又唔駛要怒煲既我會玩ga~

赤子之心 拯救失落時代
舊 04-15-04, 12:07 AM   #10
零仔

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDelfsaga
XBox Live Gamertagelfsaga
隻game係玩咩架...?
零仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-04, 12:08 AM   #11
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

引用:
作者: 零仔
我都好想知~
話晒日本整點都好過台/韓game掛~

赤子之心 拯救失落時代
舊 04-15-04, 12:08 AM   #12
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: 零仔
征服世界?

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-04, 12:10 AM   #13
我係我
Banned

引用:
作者: Mage.千砂望
我都好想知~
話晒日本整點都好過台/韓game掛~
我覺得一定仲正過天堂2....
舊 04-15-04, 12:14 AM   #14
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

引用:
作者: 我係我
我覺得一定仲正過天堂2....
天堂二我其實覺得唔係咁正~

另~有冇人可以講下隻game點玩~???XD

赤子之心 拯救失落時代

此篇文章於 04-15-04 12:17 AM 被 Mage.千砂望 編輯。
舊 04-15-04, 12:17 AM   #15
我係我
Banned

引用:
天堂二我其實覺得唔係咁正~
我反而覺得天堂1正d...
家下都係等呢隻算啦
舊 04-15-04, 12:19 AM   #16
我係我
Banned

>>另~有冇人可以講下隻game點玩

係全世界D城市上面行黎行去做生意,建立艦隊打海戰,打敗其他商會/軍隊,仲有海盜
仲有尋下寶咁囉
舊 04-15-04, 12:20 AM   #17
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

PSN  IDARMY_Momo
要做生意.../|||\

舊 04-15-04, 12:26 AM   #18
Peter Yu
慾の求道者

註冊日期: May 2002
PSN  ID好叻喎嗝時能非牆巧
XBox Live GamertagPeter789
d對白好搞野

一個人jar一隻船?

╰ ╯

オレ様は20世紀の最後ゆうしゃだ!←しかもエロ
あずさをプロデュースできないアイマスは絶対に買いません
http://www28.cds.ne.jp/~cattail/maid.htm
武礼堂こやま基夫佐藤ショウジ堤抄子大暮維人山田秀樹ISUTOSHI萩原一至紺條夏生
琴義弓介飛龍乱前田千石尾崎未来艶々ゼロの者梅谷ケンヂ尾崎晶フエタキシ伊沢慎壱フクダーダ英丸はんざきじろうかるま龍郎
裏次郎西安
Peter Yu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-04, 12:29 AM   #19
Peter Yu
慾の求道者

註冊日期: May 2002
PSN  ID好叻喎嗝時能非牆巧
XBox Live GamertagPeter789
引用:
好玩又唔駛要怒煲既我會玩ga~
唔怒煲賺錢upgrade自己隻船
一定撞倒d高lv海盜玩家

╰ ╯

オレ様は20世紀の最後ゆうしゃだ!←しかもエロ
あずさをプロデュースできないアイマスは絶対に買いません
http://www28.cds.ne.jp/~cattail/maid.htm
武礼堂こやま基夫佐藤ショウジ堤抄子大暮維人山田秀樹ISUTOSHI萩原一至紺條夏生
琴義弓介飛龍乱前田千石尾崎未来艶々ゼロの者梅谷ケンヂ尾崎晶フエタキシ伊沢慎壱フクダーダ英丸はんざきじろうかるま龍郎
裏次郎西安
Peter Yu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-04, 12:32 AM   #20
Kaede楓
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2002
呢隻斷估都唔使屈lv下話

我諗應該幾自由下
喜歡的可以老老實實咁玩trading
也可以做海盜搶野.........

船......應該幾個人share一隻吧
一人一隻好快迫爆個海XDDDD
Kaede楓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-04, 12:34 AM   #21
賤人

註冊日期: Nov 2002
成日對住個海唔知會唔會好易訓著呢?
賤人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-04, 12:39 AM   #22
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
好似好正咁bor~~~ :o13: 內容係玩d咩?

唔通我地要將天堂二pat 埋一邊?? 天二再係咁真係.....
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-04, 12:43 AM   #23
歸蝶
Insane Gamer
信~長~妻

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: onon
好似好正咁bor~~~ :o13: 內容係玩d咩?

唔通我地要將天堂二pat 埋一邊?? 天二再係咁真係.....
我是練功狂....無得......練....

推心置腹初夏夜 杜鵑聲聲催人別
歸蝶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-04, 12:54 AM   #24
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
呢隻game 好矛...用海做背景...到時地圖想整到幾大都得....

希望快d ob 有得試下...同埋唔好狂練功....

光嬸都應該玩下, 改下你練功狂既壞習慣...

大家有冇登錄做市民..
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-04, 12:57 AM   #25
歸蝶
Insane Gamer
信~長~妻

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: onon
呢隻game 好矛...用海做背景...到時地圖想整到幾大都得....

希望快d ob 有得試下...同埋唔好狂練功....

光嬸都應該玩下, 改下你練功狂既壞習慣...

大家有冇登錄做市民..
打online game唔練功有什麼做

推心置腹初夏夜 杜鵑聲聲催人別
歸蝶 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:09 AM

手機版 | APP版