Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 
手機資訊/電腦軟硬討論>Android 系統/手提/平板 討論區 (十六)
半人馬-RigiL- 12:50 PM 08-20-17
作者: X&Y:
竟然仲堅持到
我部1020 九世前已熱死左
29蚊美金的640上左win10連續收多幾個whatsapp都可以lag死
我忍耐力比較強 XD
對 Nokia 真係有感情。
而家1020都係就住用,開 WhatsApp 要10秒。
636就主力 line and WhatsApp, 有時開line由寶林站到將軍澳站先開到 haha 仲要有時load到彈app。

講返正題, Nokia 係香港雖然售後服務差左好多,不過我會照樣支持 Nokia 8. 傳聞外國9月6日開售。
由手機版發出
亍 ◣ 09:00 PM 08-22-17
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

ALEX CHOW 01:39 AM 08-29-17
網絡或SIM卡錯誤如何解決

Squall-Lucifer 05:27 PM 08-31-17
目前Android上的block call軟件就以小鴨的風評最好
半人馬-RigiL- 06:39 PM 09-06-17
已訂~ 計埋回贈 HK$3,938
X&Y 01:51 AM 09-07-17
作者: 半人馬-RigiL-:
已訂~ 計埋回贈 HK$3,938
風宅+citibank?
我幫友人訂左, 用接觸式支付再平多50
dummy 摸上手好重, 唔似160g
半人馬-RigiL- 08:38 AM 09-07-17
作者: X&Y:
風宅+citibank?
我幫友人訂左, 用接觸式支付再平多50
dummy 摸上手好重, 唔似160g
胃遜+Hsbc, 我未拎過dummy 上手。
因為我托友人幫我訂 XD
由手機版發出
神龍 07:48 PM 09-06-17
n8 又真係幾平
睇黎揸旗個個都好清楚自己黎到今時今日只係三線廠
半人馬-RigiL- 08:01 PM 09-06-17
如果吸引到後生一輩肯試, 都有機搞大D, 不過首要改善售後同marketing... 太差, 除今次set左個靚price XD
神龍 11:43 AM 09-07-17
如果吸引到後生一輩肯試, 都有機搞大D, 不過首要改善售後同marketing... 太差, 除今次set左個靚price XD
無可能啦
對上一代嚟講, n記, m記係人生第一世代嘅電話廠,
但對呢代嚟講, samsung, lg 先係

唔係間間廠都可以好似sony咁長存

再講, 你那有錢玩高級售後
POISON 09:50 PM 09-07-17
n8真係各方面都穩打穩紮,掉轉講除左假蔡頭外亦都無乜特色
要不是變左中國牌子我應該有興趣的
半人馬-RigiL- 10:14 PM 09-07-17
作者: POISON:
n8真係各方面都穩打穩紮,掉轉講除左假蔡頭外亦都無乜特色
要不是變左中國牌子我應該有興趣的
其實... HMD係芬蘭公司, 總部係Nokia隔離條街
POISON 11:51 PM 09-07-17
其實... HMD係芬蘭公司, 總部係Nokia隔離條街
係富智康+HMD....
而HMD又係陳偉良,前富智康既人創辦
背後都是鴻海,不用分那麼細..........
半人馬-RigiL- 11:58 PM 09-07-17
作者: POISON:
係富智康+HMD....
而HMD又係陳偉良,前富智康既人創辦
背後都是鴻海,不用分那麼細..........
好明顯唔係我分到咁細啦
如果分到細... 富屎康幫爛果生產手機, 咁咪.................
POISON 12:24 AM 09-08-17
好明顯唔係我分到咁細啦
如果分到細... 富屎康幫爛果生產手機, 咁咪.................
代工組裝又另一樣野,掉轉講Parts都世界性tim…
被ms賣了去中國鴻海+中資荷蘭既n記已經唔係以前既n記,我就興趣大減了
david 11:29 AM 09-29-17
Samsung Pay、支付寶存漏洞

作者: :
流動電子付款應用日趨普及,中大研究發現多種流動支付系統中,Samsung的磁帶讀卡器驗證(MST)及內地「支付寶」常用的二維碼(QR Code)潛在較高的安全風險。

付款代碼或外洩

中大信息工程學系教授張克環與其團隊,用兩年時間研究各流動支付系統的安全,現時業界現廣泛使用的4種支付渠道為NFC(近場通訊)、QR Code、MST和聲波轉化。Samsung Pay(圖)採MST功能,經測試後發現實際傳輸範圍高達2米,「後面的人可用干擾器影響交易,從而取得TOKEN(付款代碼)」。而支付寶付款需用手機鏡頭掃描QR Code,不法分子可用黑客程式入侵手機前置鏡頭,從而偷拍掃描器內反射QR Code的倒影。而本港常用的NFC則不在是次研究範圍,「NFC相對QR Code安全性高」。

支付寶指,TOKEN屬一次性,並在極短時間內失效;而研究所指出的安全漏洞,需要用戶設備中被安裝惡意應用程式,且其攻擊環境和條件要求都極高,難以實行。Samsung則指關注事件,但相信竊取TOKEN的可能性極低。

Reishin 01:49 AM 10-05-17
Pixel 2繼續無香港份
X&Y 06:40 AM 09-09-17
先唔計nokia手機部門被巨硬食左後
Pureview領頭個一個已早被果果headhunt左
之後有幾位Pureview入面都重要既工程師. 亦己離開巨硬, 返返去依家無做手機既原Nokia度
上年HMD向巨硬買branding使用權, 買其他nokia mobile asset係唔包括Pureview個堆野
Pureview同仲有少量如clearblack等等仲係巨硬手上

對一間「新」公司黎計, 其實都預左影相唔得
只係, 睇網上d sample照, 佢幾乎無發揮過RGB+BW雙鏡既特色
Monochrome無咩層次, 混合又唔見可以推多啲DR
半人馬-RigiL- 08:22 AM 09-09-17
影相質素確實比預期差

當年1020出時都係咁,之後更新完同用慣manual mode就好正~
由手機版發出
半人馬-RigiL- 06:30 PM 09-10-17
https://www.dcfever.com/news/readnew...d=20239&page=4

Nokia 8膳稿, 啱睇可以一睇
亍 ◣ 09:08 PM 09-21-17
拆骨......help this.....

http://chinese.engadget.com/2017/09/...n-transaction/
X&Y 02:59 AM 10-05-17
12月先出貨, 到時先再算
但XL2 128gb 949鎂真係好重皮
mikemike 03:36 AM 10-05-17
貴到咁....
神龍 10:55 AM 10-06-17
幫朋友訂咗部128 xl
拎嚟過下手癮就算
Squall-Lucifer 03:29 PM 11-02-17
Razer部新電話.....除了1440*2560的120Hz Mon之外就只有4000mAh電是吸引的
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 

返回主題版面