Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-29-13, 02:15 AM   #801
thomthomchan
Junior Member

註冊日期: Aug 2012
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
果兩隻咪吉良吉影同重清
oh...不知道, 未入code XD
唔係好想用$22買重清
thomthomchan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-13, 02:21 AM   #802
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
fami通 個滿分已經唔可信好耐啦(FF13-2都滿分ga)
OP無雙都36分啦

可能我本身冇好大期望,所以我覺得都冇乜野啊~
FANS向囉,隻隻角色出下招睇下演出都幾開心啊
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-13, 02:25 AM   #803
thomthomchan

註冊日期: Aug 2012
突然好懷念ps2隻黃金旋風...
thomthomchan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-13, 02:27 AM   #804
leo1988
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: thomthomchan 查看文章
好明顯造馬, 係勝在人多, 系統同操控都唔值40分滿分
做馬x2

好多遊戲都做得比jojo好,如果唔係fans向,一定無可能值40分滿分
玩過一陣,就算我鐘意jojo,呢隻game都只係值6成分數左右(10成計)
leo1988 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-13, 02:48 AM   #805
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
其實演出面真係囉到滿分
真係玩果方面唔太得 可惜CC2無果個技術同人材去做正統既格game

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-13, 02:50 AM   #806
Suda
God of Gamer

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: leo1988 查看文章
做馬x2

好多遊戲都做得比jojo好,如果唔係fans向,一定無可能值40分滿分
玩過一陣,就算我鐘意jojo,呢隻game都只係值6成分數左右(10成計)
我最多都係俾6分,成隻game最出色嘅地方係攻擊演出同班角色配音(之前咁多PV都係谷呢方面)
除此以外嘅都似未完成

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-13, 02:54 AM   #807
leo1988
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: Suda 查看文章
我最多都係俾6分,成隻game最出色嘅地方係攻擊演出同班角色配音(之前咁多PV都係谷呢方面)
除此以外嘅都似未完成
這就是雷聲大雨點小嗎?

預訂已有50萬人中伏
leo1988 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-13, 06:06 AM   #808
Jojoagogo

註冊日期: Feb 2013
引用:
作者: leo1988 查看文章
做馬x2

玩開CC2game 都預左畫面一流, 遊戲性二流
最唔值40分係個story mode, 真係得啖笑
Jojoagogo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-13, 06:37 AM   #809
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
fami通一出40分就知死梗
隻game打左一日,變化好似唔太大
小技連打為主,邊個夠遠夠快就係半個強角(上網一堆祖羅夫輕攻連打)
跟住同friend都係走去打返幾鋪街霸
等啲高手開發下隻game再投入返去打(希望唔會變成第二隻sfxtk啦)

舊 08-29-13, 08:51 AM   #810
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
隻GAME真係好好睇!
最初諗住佢會係隻正常格鬥GAME,
不過自己感受完, 大家講完, 都明白了...

好睇, 唔好食...係真的...

CAMPAIGN未入到, 唔知咩料了...

zeven7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-13, 08:52 AM   #811
Metatron
^o^)/\(^o^

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
原本好期待,但聽到大家講完之後好似好雷.....
好期待亦都好雷,愛JOJO既一定要買,愛木各game既唔好買

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-13, 08:55 AM   #812
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
睇完一輪之後,都係決定pass
或者睇吓遲D有冇二手再算…
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-13, 08:56 AM   #813
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
說真作為一個FANS覺得這5百多元還是值的,尤其是我是格鬥苦手玩上去覺得都OK

不過真的故事MODE真要罵……故事不完整也算了(人數問題﹐第4部暫時來說最完整)居然這麼懶來來去去都大部份都只有一個背景?!省經費也不用這樣吧!

還有為什麼不弄一個街機MODE(即是那種打完數個電腦角色再打大佬,有角色個人爆機畫面)?我請願有這類模式也好過不湯不水的故事MODE……
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-13, 09:03 AM   #814
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

註冊日期: Jan 2002
【ニコニコ動画】【ジョジョASB】ディアボロループコンボ
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-13, 09:10 AM   #815
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
說真作為一個FANS覺得這5百多元還是值的,尤其是我是格鬥苦手玩上去覺得都OK

不過真的故事MODE真要罵……故事不完整也算了(人數問題﹐第4部暫時來說最完整)居然這麼懶來來去去都大部份都只有一個背景?!省經費也不用這樣吧!

還有為什麼不弄一個街機MODE(即是那種打完數個電腦角色再打大佬,有角色個人爆機畫面)?我請願有這類模式也好過不湯不水的故事MODE……
+1

玩多兩晚唔掂, WEEKEND放貨XD

zeven7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-13, 09:38 AM   #816
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
2d格斗如果唔係capcom同namco等少數廠商開發始終都係唔多掂, 由其係bandai, 上次隻星矢已經媽叉四起, 今次輪到jojo
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-13, 09:42 AM   #817
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
由最初當佢係正統格game嚟睇,已經係輸了吧…重要一出就咁多人,控制平衡度已經非常困難,似乎大家期望過大…但作為jojo fans,係冇乜相關既game, 再加上見到咁多角色重現,已經會自動俾錢吧…姑勿論好唔好玩
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-13, 09:43 AM   #818
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
不愧係廢物通評為40分既神作,如果淨係講GAME PLAY,當年CAPCOM隻PS2史上最強弟子都好過佢
算啦,打格GAME既,在下都係繼續P4U算…當佢AVG咁玩好過…

舊 08-29-13, 09:49 AM   #819
暗黑騎士
Game Master

原先見到隻限定19xx心動, 而家買二手算了
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-13, 09:53 AM   #820
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

其實Loop Combo應該做唔到永久就係 隻game有Down值又有補正

承太郎已經有人開發到Guard不起攻始動大combo
不過隻game Guard不起攻都有得直Guard所以應該唔算好勁

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 08-29-13, 09:55 AM   #821
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
2d格斗如果唔係capcom同namco等少數廠商開發始終都係唔多掂, 由其係bandai, 上次隻星矢已經媽叉四起, 今次輪到jojo
2D格game幾時論得到namco?
講整格game既Arc System實力一定高過而家既capcom

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-29-13, 09:58 AM   #822
SunSunny
Insane Gamer

3DS Friend Code3711 7506 0445
琴晚揀左1-3部黎玩, 個人少少結論

1) 聲優一流
2) 人物出演,必殺技100%表現
3) 白金良物
4) 冇故事, 以聲優交待
5) 場景少
6) 玩開P4U, SF4就唔好有期望, 係全民格鬥game, 立回game

舊 08-29-13, 10:01 AM   #823
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
2D格game幾時論得到namco?
講整格game既Arc System實力一定高過而家既capcom
ARC SYSTEM呢D,香港冇幾多人識架

舊 08-29-13, 10:01 AM   #824
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: SunSunny 查看文章
琴晚揀左1-3部黎玩, 個人少少結論

1) 聲優一流
2) 人物出演,必殺技100%表現
3) 白金良物
4) 冇故事, 以聲優交待
5) 場景少
6) 玩開P4U, SF4就唔好有期望, 係全民格鬥game, 立回game
其實追左一陣2CH
係做到好多野既角色同有D角色無咩可以做囉
即係承太郎可以靠RC做抽似樣D既combo
但係有D角色招招都吹飛又推開人 無咩發展空間
甚至去到神父呢隻捏他角中既捏他角 直頭係.......點嬴丫

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-29-13, 10:19 AM   #825
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
D捏他係晒D小地方同字典度
第8部完全係bandai自創 ......神父的14言葉比予期的更加不能接受 ,
dio 同承叔的the world 先可以接受 , 格ge 的system的確係差左d , 的d event就極忠於原著除左定助

我心諗不如唔整定助仲好 , 又未完 .....

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:05 PM

手機版 | APP版