Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-28-06, 03:37 PM   #1
wpp
Senior Gamer
我係黃比比

註冊日期: Jan 2006
GameCube 遊戲收藏討論區

GC遊戲係非常吸引
大家一齊討論下
歡迎各位同好一齊討論
希望各位大大可以公開珍藏
等大家可以一飽眼福

此篇文章於 03-01-06 02:45 AM 被 wpp 編輯。
wpp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-06, 03:40 PM   #2
wpp
Senior Gamer
我係黃比比

PIKMIN畫面同其它廠比一定會靚o的; 二來這遊戲玩法又多變化, 加上遊戲主角生鬼有趣, 不愧為任天堂~~~
wpp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-06, 08:51 PM   #3
不死game神
Ultimate Gamer
任天堂絕命之使者

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDWONG_FAMILY
XBox Live GamertagNintendo
其實都有諗過開依個topic,不過懶影相,你開左,支持你,因為gc機種較新,唔夠sfc,fc,n64耐,所以先頭唔係太敢開,因為好多game,都有post討論過嚕

任天堂是唯一可以能夠帶你們進入創意無限的遊戲國度,讓你們體會電視遊戲的真正樂趣。雖然我們人數不多,而且四面受敵,但我們絕不氣餒,我們的大門隨時願意為你們打開,墮進電玩遊戲冥界的人喔,趕快回頭是岸唷!
阿們
老任皇者之收藏庫:N64遊戲(over100),GC遊戲(over300),NDS遊戲(over300),Wii日版遊戲(全部)
用手機,識貨之人梗係會用NOKIA啦
打TV同手提game,係路o既人實玩任記o既
不死game神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-06, 10:06 PM   #4
BBQBBQ
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
請問而家買PIKMIN 1定2番黎玩好? thx!!
BBQBBQ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-06, 10:08 PM   #5
pongg
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDpongg / Pongg514
引用:
作者: BBQBBQ
請問而家買PIKMIN 1定2番黎玩好? thx!!

佢好似有個1+2 既package..不過唔知仲有冇得買
pongg 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-06, 10:54 PM   #6
破戒僧
God of Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
見笑了...

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-06, 10:57 PM   #7
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
我美日版total 大約30隻game
話時話,gc 日版game 細細盒,真係慳位

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-06, 11:12 PM   #8
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 信長
我美日版total 大約30隻game
話時話,gc 日版game 細細盒,真係慳位
不過個盒衰在係紙製品呢,太易爛的說

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-06, 11:19 PM   #9
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: DevilElvis
不過個盒衰在係紙製品呢,太易爛的說
唔識淨係開頂?

就算開頭唔識呢種方法, 我都用番個膠袋裝番佢, 玩先拎番出黎~

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-06, 11:39 PM   #10
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: 小恐
唔識淨係開頂?

就算開頭唔識呢種方法, 我都用番個膠袋裝番佢, 玩先拎番出黎~
你講無錯,所以我所有GC game都係only[開底]果層膠 ,只不過層薄膠始終有機會爛,所以都係唔方便

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 03-01-06, 12:21 AM   #11
Rayman
Junior Member

[QUOTE=破戒僧]見笑了...

...QUOTE]

我都影左自己d珍藏, 但哩度點放相架?...
Rayman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-06, 12:24 AM   #12
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: Rayman
我都影左自己d珍藏, 但哩度點放相架?...
推介給你的
http://ranobe.com/up/upload.html

舊 03-01-06, 12:26 AM   #13
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

呢度mod以下冇得up file

http://photobucket.com/
呢度啦, 申請方面, up完相仲俾埋條link你放forum~

ps.樓主的相好像叉包了~

大乱闘X
舊 03-01-06, 12:28 AM   #14
Rayman

引用:
thank you~

用電話影, 所以唔係好清 ..

此篇文章於 03-01-06 01:47 AM 被 Rayman 編輯。
舊 03-01-06, 12:52 AM   #15
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: Rayman
thank you~
用電話影, 所以唔係好清 ..
請自己處理下先POST出來啦~(細張D~~~)
引用:
好野來~~~!

我得好少GC GAME
一般GAME!

BIOHAZARD制霸~!

雖然GC GAME少, 不過心中地位高過PS2~~~!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-06, 12:58 AM   #16
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

小弟唔算太多GAMES
最自豪得呢張相....~.~; 遲下(得閒)先補其他games相

Eternal Darkness係好game來的, 我認為仲好玩過BIO~
pikmin2好想買番, 而家好難搵....~.~"

大乱闘X
舊 03-01-06, 01:00 AM   #17
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

KIM 入到果塊BIO4 3D宣傳牌未?

大乱闘X
舊 03-01-06, 01:14 AM   #18
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
KIM 入到果塊BIO4 3D宣傳牌未?
POST過上來啦~
而家 里昂紙牌 的主要用途係放在廚房門口, 把守門住唔比金仔入內用~~~
金仔就識叫佢了~不過唔係叫LEON......而係叫"HAZARD哥哥"~~~

你隻ZELDA特 係點入手架?

舊 03-01-06, 01:18 AM   #19
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

to:金

HAZARD哥哥, 好搞笑喎~~XDDD
係星人度入手.....

遲下要入手番metroid prime系列...

大乱闘X
舊 03-01-06, 01:28 AM   #20
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
係星人度入手.......
不是! FD店留的~

舊 03-01-06, 01:31 AM   #21
taichu2
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
i want the zelda collection...

2nd hand price:$200(US)-$300(JAP)

by the way,i also like to collect gc games

around 30 pcs
taichu2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-06, 01:32 AM   #22
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: taichu2
i want the zelda collection...

2nd hand price:$200(US)-$300(JAP)
應該要$4-5xx先可以!!!

舊 03-01-06, 01:48 AM   #23
taichu2
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: KIM
應該要$4-5xx先可以!!!
全新價還是二手價呢?

我是有心買的
taichu2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-06, 01:51 AM   #24
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: taichu2
全新價還是二手價呢?

我是有心買的
全新見過$5-6xx.....入得呢隻都係fans向~~~~應該唔會有2手放出來~

舊 03-01-06, 01:55 AM   #25
Rayman

引用:
作者: KIM
全新見過$5-6xx.....入得呢隻都係fans向~~~~應該唔會有2手放出來~
我都好想要日版...
當年隻美版Zelda collection 專登搵個住美國既朋友幫我訂閱一年Nintendo Power送既...
日版入手無門...(無日本朋友登記Club Nintendo...)

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
GC Eternal Darkness: Sanity's Requiem 討論交流區 neo2046 攻略及心得交流區 426 11-16-02 10:38 PM

現在的時間是 08:43 AM

手機版 | APP版