Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 02-19-04, 09:33 AM   #1
Robot-12412
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
露點風波

文章還是今天的,不轉載了,請看link
http://appledaily.atnext.com/templat...wdate=20040219

今次唔單止係家庭觀眾向廣管局投訴
仲係電檢處顧問主動向電視台投訴

明珠台就冇事,翡翠台就唔得
Robot-12412 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-04, 09:40 AM   #2
T.L.J
Banned
GAF足球隊32號

註冊日期: Feb 2003
無線做得好,企硬唔道歉~
呢d人,一心想搞事出位,其實自己o係屋企就睇四仔
T.L.J 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-04, 09:42 AM   #3
愚零鬥武多
Ultimate Gamer

註冊日期: Mar 2003
只係有人用有色眼鏡睇.
愚零鬥武多 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-04, 09:46 AM   #4
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
都話一定有無知婦孺投訴存啦..:o13:

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-04, 10:32 AM   #5
街車王
Crazy Gamer
爆籃無敵

註冊日期: Nov 2002
d人自己心邪之ma

舊 02-19-04, 11:38 AM   #6
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
"日 本 的 露 天 風 呂 , 就 是 一 家 大 小 赤 身 露 體 一 起 沐 浴 的 , 媽 媽 微 癟 的 乳 房 、 爸 爸 下 垂 的 陽 具 , 三 五 歲 的 兒 女 都 看 得 清 楚 。 健 康 的 性 教 育 , 就 是 這 樣 萌 芽 的 。 都 怪 日 本 人 管 治 香 港 三 年 零 八 個 月 , 沒 有 推 行 閤 家 歡 共 浴 的 健 康 風 氣 , 這 個 姓 徐 的 電 檢 顧 問 的 爸 爸 媽 媽 , 才 生 下 一 個 腦 袋 封 塞 的 無 知 兒 子 。
"
三年零8個月果幾句很有趣~

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-04, 11:57 AM   #7
kaworu
Banned

註冊日期: Mar 2002
如果cut 左都冇影響套戲的
人地就唔洗拍呢個scene
kaworu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-04, 12:38 PM   #8
witchblade
Game Master
=.=a 情迷大姐姐

註冊日期: Aug 2003
今次本少爺撐tvb,人地拍得咁有美感,有咩好cut
why 仲有人有 露點=色情 的諗法,乳頭係人都有,男女都有,why 男可以露,女唔露得?雙重標準

capcom 無口齒!!!
支持三上過檔 任天堂

此篇文章於 02-19-04 01:07 PM 被 witchblade 編輯。
witchblade 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-04, 01:02 PM   #9
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
佢自己心邪下話....:@_@":

舊 02-19-04, 01:08 PM   #10
★☆無 敵☆★
奸人才是王道
新選組三喪 無敵堅

個心唔邪,果d野就唔邪架啦....
★☆無 敵☆★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-04, 02:12 PM   #11
Robot-12412
Crazy Gamer

引用:
Originally posted by kaworu :
如果cut 左都冇影響套戲的
人地就唔洗拍呢個scene
根本講個人就冇腦
套戲一開始就撈o左幅素描畫上黎
點可能cut左都唔交代都可以冇問題
Robot-12412 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-04, 02:19 PM   #12
★☆無 敵☆★
奸人才是王道
新選組三喪 無敵堅

十八個投訴中,經明查暗訪後,終於知道投訴原因:

李師奶 (化名)
我老公睇到果個鏡頭後,突然返佐入房換衫,話有D緊要事要出一出去,
成晚無返過去。(佢老公經皇崗北上佐叫雞)

黃小姐 (化名)
情人節同男朋友一齊o係屋企睇,諗著會好浪漫,點知播到露點,搞到男朋友情慾高
漲,結果忍唔著o係廳中就地正法,進行當中,屋企人突然返黎。(shit)

陳小姐(化名)
又係同男朋友一齊睇,又係睇到忍唔住,男朋友話要,自己都有埋衝動,結果將第
一次比佐男朋友,但後來後悔,所以投訴。

林小姐 (化名)
比個網友約佐一齊睇,又係男方忍唔住,男方在不理會女方反對下,將女方貞操奪去。

王先生 (化名)
與女同學一齊睇,結果忍唔到初嘗禁果,女方回到家中比家人審問,和盤托出,女方
家長決定報警,因女方未足十六歲,男同學被警方控告與未成年少女發生性行為,
所以投訴。

萬先生 (化名)
與老婆同年幼兒子一齊睇,播到果個鏡頭,老婆同個仔講,兒童不宜,唔比個仔睇,
點知個仔彈佐一句,daddy 成日都帶唔同女仔返黎畫畫架啦,又唔係未睇過。
依家兩公婆搞梗離婚手續。

邪同學 (化名)
與初首次見面新聞組女網友(欣宜身材)邀約往女方一齊睇,播到果段,女方性慾高漲,
男方把持不著,結果在沒有任何安全工具下與女方發生關係,現在女方不幸懷孕,
強索墮胎費用。

還有其他投訴未整理,有人想再睇先再寫。

(本故事純屬虛構,如有雷同,實屬慘劇)
舊 02-19-04, 02:48 PM   #13
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
Originally posted by ★★奸人堅★★ :
十八個投訴中,經明查暗訪後,終於知道投訴原因:

(本故事純屬虛構,如有雷同,實屬慘劇)
作ga??

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-04, 03:03 PM   #14
elmond
God of Gamer
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
李師奶 (化名)
我老公睇到果個鏡頭後,突然返佐入房換衫,話有D緊要事要出一出去,成晚無返過去。(佢老公經皇崗北上佐叫雞)<<<<自己老公都管唔住,檢討o下la

黃小姐 (化名)
情人節同男朋友一齊o係屋企睇,諗著會好浪漫,點知播到露點,搞到男朋友情慾高漲,結果忍唔著o係廳中就地正法,進行當中,屋企人突然返黎。(shit)<<<<<咁又點?擺明賴地硬la

陳小姐(化名)
又係同男朋友一齊睇,又係睇到忍唔住,男朋友話要,自己都有埋衝動,結果將第一次比佐男朋友,但後來後悔,所以投訴。<<<<唔通唔諗住比自己男朋友?以處女之身名義周圍溝仔?

林小姐 (化名)
比個網友約佐一齊睇,又係男方忍唔住,男方在不理會女方反對下,將女方貞操奪去。<<<<<<<<抵死,一早話小心交友,人們有心要食你,幾時都得la

王先生 (化名)
與女同學一齊睇,結果忍唔到初嘗禁果,女方回到家中比家人審問,和盤托出,女方家長決定報警,因女方未足十六歲,男同學被警方控告與未成年少女發生性行為,所以投訴。<<<<<年青人做事前要故及後果,錯左要負責任

萬先生 (化名)
與老婆同年幼兒子一齊睇,播到果個鏡頭,老婆同個仔講,兒童不宜,唔比個仔睇,點知個仔彈佐一句,daddy 成日都帶唔同女仔返黎畫畫架啦,又唔係未睇過。依家兩公婆搞梗離婚手續。<<<<抵la,一套戲比你知道老公為人

邪同學 (化名)
與初首次見面新聞組女網友(欣宜身材)邀約往女方一齊睇,播到果段,女方性慾高漲,男方把持不著,結果在沒有任何安全工具下與女方發生關係,現在女方不幸懷孕,強索墮胎費用。<<<<<有咁快知道,比人昆左la

舊 02-19-04, 03:04 PM   #15
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
唔係hk無得睇tim
Bigwater 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-04, 03:04 PM   #16
★☆無 敵☆★
奸人才是王道
新選組三喪 無敵堅

引用:
Originally posted by 赤武神 :

作ga??
當然係...
舊 02-19-04, 03:16 PM   #17
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
引用:
Originally posted by ★★奸人堅★★ :
當然係...
(無言):@_@":

舊 02-19-04, 03:21 PM   #18
Seifer
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
今次我覺得無記無錯
你用色情o既眼光睇關人鬼事咩

PAD ID : 185.700.529

此篇文章於 02-19-04 03:25 PM 被 Seifer 編輯。
Seifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-04, 03:27 PM   #19
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
面對這宗愚民的「投訴」,無線助理總經理陳志雲拒絕道歉。

WELL DONE!!!
平時我對無記都係彈多過讚,但今次絕對做到「擇善固執」,抵讚!

舊 02-19-04, 05:03 PM   #20
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
d人真係..
太心邪了...

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-04, 05:41 PM   #21
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
無記做得好呀今次
果位除生收皮啦~~
and家下呢個年代,會有幾多o靚仔未睇過4仔呀?
我6年級都已經睇過啦
睇下露點好正常姐:o13:
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-04, 06:53 PM   #22
Astaroth
Moderator
上善若水

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDAstaroth_Tsz
引用:
Originally posted by 我係我 :
無記做得好呀今次
果位除生收皮啦~~
and家下呢個年代,會有幾多o靚仔未睇過4仔呀?
我6年級都已經睇過啦
睇下露點好正常姐:o13:
唔值得炫耀...

不過投訴果D人真係好無聊

學海無涯,回頭是岸
Astaroth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-04, 06:59 PM   #23
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
一句講晒 "制度彊化"

好一班狗官 <- 出得街的

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-04, 07:48 PM   #24
楓淚痕
Registered User

註冊日期: Jan 2004
人類剛在地球出現~~難道有穿衣服??
楓淚痕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-04, 07:58 PM   #25
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
真係無聊...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:45 AM

手機版 | APP版