Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-26-05, 03:39 AM   #1
A_Lam
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2004
Wink 「龍 與 女」.......仍是黑白人間 ;)

有時諗畫咩野post 上來仲難過落筆畫

A_Lam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-05, 10:48 AM   #2
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
這張也真是有點.....^^b
鐵之侍 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-05, 12:14 PM   #3
小貓Hideki
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
條龍好正~
小貓Hideki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-05, 01:09 PM   #4
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
我覺得比之前"調教系"感覺好得多...

舊 06-26-05, 05:42 PM   #5
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
最鍾意果段字XD(講笑)
條龍畫得好型,
個女人個身都畫得幾好,
不過膊頭好似怪怪地?

舊 06-26-05, 05:45 PM   #6
A_Lam

引用:
作者: 鐵之侍
這張也真是有點.....^^b
引用:
作者: 小貓Hideki
條龍好正~
謝謝兩位呢! 總算有些回報, 因個構思用了我整幅畫的四分三時間呢 , 這題材都常有出現, 為了加些新鮮感所以諗耐左, 我會努力繼續多思考的了

引用:
作者: M-eye
我覺得比之前"調教系"感覺好得多...
謝M兄, 我每幅貼圖都是即興、即席的, 每逢週五或六晚在家無聊就畫一兩幅, 畫下停下上下網就天光, 如未完成就草草了事, 因為要訓, 今次比較好彩, 無乜修改仲有大把時間剩, 所以畫得細緻D 乾淨D
[第二個原因可能係你年紀開始老邁, 對女學生無左興趣, 變左旗袍姐姐向 ] 以上講笑, 如有up 中實屬巧合
舊 06-26-05, 06:04 PM   #7
A_Lam

引用:
作者: smalltung
最鍾意果段字XD(講笑)
條龍畫得好型,
個女人個身都畫得幾好,
不過膊頭好似怪怪地?

感謝鼓勵和意見, 肩膊待我研究一下再作修改, 有可能係袖邊太深色或肩太闊所致, 不過最遺憾反而係個樣, adj 了光暗對比後表情變得生硬了
舊 06-26-05, 09:57 PM   #8
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
條龍同構圖都正
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-05, 10:17 PM   #9
valkyrie
Crazy Gamer
VF-1A

註冊日期: Jan 2004
隻手好
valkyrie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-05, 05:17 PM   #10
邪教教主
bunchies

註冊日期: Jan 2002
好靚ga 龍
我鍾意鬼佬d 龍多d
下次畫鬼佬ga 龍

His might upholds the weak
His word speaks only truth
His wrath undoes the wicked
邪教教主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-05, 08:00 PM   #11
ai.
RELEASED

女的眼神幾好~
條龍更好~
其實畫龍難唔難~?
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-05, 09:37 AM   #12
A_Lam

引用:
作者: Designer
條龍同構圖都正
多謝賞面, 稍後等我搵番七年前第一幅龍貼上來, 到時大家一定唔會用個正字來形容, 因為係好攪笑

引用:
作者: valkyrie
隻手好
你真有taste, 識得遂個身體部份欣賞

引用:
作者: 邪教教主
好靚ga 龍
我鍾意鬼佬d 龍多d
下次畫鬼佬ga 龍
鬼佬的龍? 是怎樣的, 是不是金毛既呢? 咁...我D對白味要改番英文

引用:
作者: AiStudio
女的眼神幾好~
條龍更好~
其實畫龍難唔難~?
Thanks, 其實畫公仔都係隨意隨心既, 我眼中既龍就係麒麟同蛇二合一, 難度其實比畫一個靚女易D
舊 06-29-05, 02:02 PM   #13
ai.
RELEASED

引用:
作者: A_Lam
鬼佬的龍? 是怎樣的, 是不是金毛既呢? 咁...我D對白味要改番英文

Thanks, 其實畫公仔都係隨意隨心既, 我眼中既龍就係麒麟同蛇二合一, 難度其實比畫一個靚女易D
鬼佬的龍是指四腳爬爬~有翼~噴火個d

真係比女人易畫??比我就唔得~
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-05, 12:58 AM   #14
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
呢張好正呀

個慨念我好鍾意

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-05, 11:56 AM   #15
A_Lam

引用:
作者: AiStudio
鬼佬的龍是指四腳爬爬~有翼~噴火個d
真係比女人易畫??比我就唔得~
我開始有D印象, 即魔域屠龍裏面果款, 不過我成日都當佢係恐龍

引用:
作者: 天空
呢張好正呀
個慨念我好鍾意
天空好耐無見, 謝謝, 我都幾滿意個構思, 而且仲有發展下去的空間, 如有空可能會畫埋下集或上色, 總之娛己又可以娛人就最開心
舊 07-01-05, 10:53 PM   #16
邪教教主
bunchies

>>魔域屠龍 <=是lar

dungeons& dragons ga 龍是甘多套電影我最滿意ga 龍
魔戒ring wraith 騎ga fell beast 雖好...但wyvern 和龍始終是有分別的
另一套電影dragonheart 果條簡直就係最怪雞ga 龍 (千萬不要抄佢 )

His might upholds the weak
His word speaks only truth
His wrath undoes the wicked
邪教教主 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
便 利 豪 俾 你~送 你 《 WE 8 》 5 隻 elac 電視遊戲討論版 1 08-11-04 01:57 PM
轉載: 一 個 國 家 的 輝 煌 成 就 , 竟 然 是 另 一 方 辛 酸 的 血 靈格斯 學術文化綜合研討區 10 05-24-04 12:45 PM
車 廂 激 吻   蘇 永 康 搞 掂 有 線 之 花 岸邊露伴 Neo Entertainment TREND 47 02-14-04 05:30 AM
爆 大 劉 與 女 星 交 往 秘 史 岸邊露伴 Neo Entertainment TREND 15 12-12-03 05:07 PM
巴 塞 隆 拿 與 李 華 度 中 止 合 約 炎尾燃 體育版 0 07-22-02 09:06 AM

現在的時間是 09:45 AM

手機版 | APP版