Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-30-09, 10:07 PM   #1
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
引用:
作者: AiStudio 查看文章
其實我都針對ending的質量來罵~
因為我用了過百個hrs,但竟然比這種ending我,我真係接受唔到~

你真係"Too Much Free Time"
雖然我估我都會3次...為了15hrs內爆機~
我想問下15lv內的成就係唔係打爆個故事的第一part就有??

我想信我未必可以收集齊図鑑和稱號,所以我估我未必可以1000成就.

我爆時只有3600grade左右~但我想收集到15000....所以都唔知要幾多個hrs.

我依開住部機用"像巾"拉住個移動制....唔知要幾長時間先至10萬km~
因為聽講2周目唔繼承km所以依家只好咁做.
對,個成就只要15Lv內打完バルボス就開到了.(Skip劇情,避戰鬥,四小時內應該OK)

收集Grade,裝左damage 1技能之後屈リタ OVL魔法就好快過萬了.

移動10萬KM....起碼要拉住個制六七個鐘.

舊 03-30-09, 10:13 PM   #2
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 遊戲人間 查看文章
對,個成就只要15Lv內打完バルボス就開到了.(Skip劇情,避戰鬥,四小時內應該OK)

收集Grade,裝左damage 1技能之後屈リタ OVL魔法就好快過萬了.

其實15lv內的成就係唔係一定要用"取得経験値0.5倍"先至有可能?

另外有一個問題
如果我load爆機save去玩2周目,再用2周目爆機save玩3周目,
咁開3周目時,之前開2周目時未用灑的grade(<-在第一周收集的grade)會唔會係齊度?
定係grade係每一個周目自己分別計算??

還有如果我2周目時無繼承図鑑,3周目先來繼承図鑑,咁第一周的図鑑還會在嗎?

我次次都忘記按ovl,一係就唔知點解其中一隻怪無lala走到我面前打停左我,
我最多都係去到899hits就停了.
其實有無較好的方法令d怪唔會追住我,只會追其他角色??

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
沒錯, Lv15 只需到第一part 打完鐡鈎船長
鐡鈎船長,我都忘了佢叫咩名.
看來唔打怪,用アイテム引継ぎ應該15lv都夠打.(アイテム引継ぎ應該都包括繼承武器)

此篇文章於 03-30-09 10:16 PM 被 ai. 編輯。
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-09, 10:26 PM   #3
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: AiStudio 查看文章
其實15lv內的成就係唔係一定要用"取得経験値0.5倍"先至有可能?

另外有一個問題
如果我load爆機save去玩2周目,再用2周目爆機save玩3周目,
咁開3周目時,之前開2周目時未用灑的grade(<-在第一周收集的grade)會唔會係齊度?
定係grade係每一個周目自己分別計算??

還有如果我2周目時無繼承図鑑,3周目先來繼承図鑑,咁第一周的図鑑還會在嗎?

我次次都忘記按ovl,一係就唔知點解其中一隻怪無lala走到我面前打停左我,
我最多都係去到899hits就停了.
其實有無較好的方法令d怪唔會追住我,只會追其他角色??

鐡鈎船長,我都忘了佢叫咩名.
看來唔打怪,用アイテム引継ぎ應該15lv都夠打.(アイテム引継ぎ應該都包括繼承武器)
應該只可用取得経験値0.5倍開, (或者另一個経験値只會加1+bouns的), 再用holy bottle 避晒通常戰鬥只打boss

>還有如果我2周目時無繼承図鑑,3周目先來繼承図鑑,咁第一周的図鑑還會在嗎?
應該唔得(所以我分開save...)

>鐡鈎船長,我都忘了佢叫咩名.
>看來唔打怪,用アイテム引継ぎ應該15lv都夠打.(アイテム引継ぎ應該都包括繼承武器)
用item 繼承, skill 繼承應該已夠開成就

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-09, 10:34 PM   #4
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

Nintendo Switch ID4064 9412 4240
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:

你晌邊到屈Grade?
我跟wiki 講去沙漠引3 隻飛行敵人開洗衣機, 效率都好似唔係咁好...

移動10萬KM我諗住同兔子公會成就一齊開 (利用訓覺時間 )

此篇文章於 03-30-09 10:49 PM 被 fantasy俊仔 編輯。
舊 04-01-09, 08:06 PM   #5
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
你晌邊到屈Grade?
我跟wiki 講去沙漠引3 隻飛行敵人開洗衣機, 效率都好似唔係咁好...

移動10萬KM我諗住同兔子公會成就一齊開 (利用訓覺時間 )
我無固定位置屈grade的,得閒開機又屈返半個鐘.
(記得有次打左半個鐘先發現打錯左同屬性怪物,扣左好多分.. )

舊 04-01-09, 09:17 PM   #6
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

引用:
我無固定位置屈grade的,得閒開機又屈返半個鐘.
(記得有次打左半個鐘先發現打錯左同屬性怪物,扣左好多分.. )
oic~

今日愚人節自己玩自己, 快快手用咗用來開15hour level 成就個save 蓋咗原本個save...

不過好彩都有繼承skill/item/$$/稱號, 係怪物圖鑑要再儲過

此篇文章於 04-01-09 09:20 PM 被 fantasy俊仔 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Tales of Vesperia (テイルズ オブ ヴェスペリア) - 攻略討論區II ゆり 攻略及心得交流區 639 06-08-12 05:19 PM
[ETC] 傳說系列又註冊新商標 romrom2004 電視遊戲討論版 23 04-01-09 01:32 PM

現在的時間是 06:03 AM

手機版 | APP版