Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後
日本動漫畫討論版>「コードギアス 亡国のアキト」第四章「憎しみの記憶から」7月4日公開丨最終章「愛シキモノタチへ」2015秋公開 Vol.16
House 11:31 PM 04-22-10
沒有谷口 不夠狗血 算什麼geass?
greatultraman 11:36 PM 04-22-10
作者: House:
沒有谷口 不夠狗血 算什麼geass?
咁無富野的gundam算唔算gundam?
講真, R2中段爛掉谷口/大河內要負唔少責任, 外傳搵個另外一個編劇未嘗唔係好事
House 11:39 PM 04-22-10
R2 之後個世界形勢有無人可以解釋下?
已經忘記了 可以解說下嗎 Thanks
大不列癲玩完之後 最大勢力是誰?
除左日本之後果d殖民地獨立番未?
埃及使者 02:35 PM 04-23-10
結果出多套既目的係
妹控+loli控 = 統治世界

如果係r1~r2之間都ok
至起碼魯魯在生唔使點煩描寫
如果寫r2後既劇本會諗到頭大?
LIGHTTHELIGHT 10:05 PM 04-23-10
其實機體呢家野 科技一有新就入戰場好快又換一代
現實一戰都係咁的
RPG之鬼 12:07 AM 04-24-10
問題
右邊第一個坐係度既女仔係乜水?

另外樓上實在太和諧了
真!DC 12:12 AM 04-24-10
作者: RPG之鬼:
問題

另外樓上實在太和諧了
作者: money:
金髮幼女係EU代表
女權當道
phil077 12:13 AM 04-24-10
作者: RPG之鬼:
問題

另外樓上實在太和諧了
EU代表
四個蘿莉統治世界
怪盜小G 02:14 PM 04-24-10
作者: phil077:
EU代表
四個蘿莉統治世界
左邊果個超左............................
GN00508771 10:04 PM 04-24-10
作者: 怪盜小G:
左邊果個超左............................
其實中間戈個都超左了(指身材)

--------------

E.U. 上面戈個係...二皇子吧..?佢旁邊戈位...係佢的基友?

再話說....嘔極血都未死的星刻去左邊

作者: money:
對 右手轉左鑽
點解我硬係凝住遲D 網上魂SHOP會出呢個鑽頭既...
風音 12:10 AM 04-24-10
主角變番C.C.搞掂
套野就改做C.C.尋死記
House 02:01 PM 04-24-10
処刑台のゼロ 是指R1 被Orange 拉左果次?
House 11:17 PM 04-25-10
魯魯死後 geass 還存在效果嗎?
現在才想起魯魯將二王子同埋其他人一次過geass 哂
死左之後仲有效果嗎?
真!DC 11:34 PM 04-25-10
死左之後仲有效果嗎?
我又諗起畫牆果個女仔
money 02:20 PM 06-09-10
9月詳細公開

|0| 05:03 PM 04-29-10
所謂守護ナナリー之類
只不過ルルーシュ開頭呃自己既大話咋嘛
ナナリー都當臉鬧佢隨便擺人地上枱啦

由始至終ルルーシュ真正想做既係反逆
反逆一個容忍強者單方面欺壓弱者既世界秩序
當佢破壞左將歷史停留係今日既計劃
自己就會成為阻住地球轉既人
所以咪要連自己本身都反逆埋

死左之後仲有效果嗎?
アーニャ、ナナリー、學生會等人中左シャルル既記憶篡改Geass
都冇隨住シャルル死亡而自然失效
要靠Orange幫佢地解除
GN00508771 11:11 PM 04-29-10
作者: |0|:
所謂守護ナナリー之類
只不過ルルーシュ開頭呃自己既大話咋嘛
ナナリー都當臉鬧佢隨便擺人地上枱啦

由始至終ルルーシュ真正想做既係反逆
反逆一個容忍強者單方面欺壓弱者既世界秩序
當佢破壞左將歷史停留係今日既計劃
自己就會成為阻住地球轉既人
所以咪要連自己本身都反逆埋

アーニャ、ナナリー、學生會等人中左シャルル既記憶篡改Geass
都冇隨住シャルル死亡而自然失效
要靠Orange幫佢地解除
話說...
1. ナナリー有中嗎-.- 忘了

2. 橙哥有幫學生會解嗎-.-
埃及使者 11:50 PM 04-29-10
1.有中過...不過係俾支棍魯魯果陣

2.二皇子肯定冇..其他人唔知...例如面壁女
忍者 01:51 AM 04-30-10
阿妹中老豆GEASS所以以為自己盲左...
GN00508771 11:10 AM 05-09-10
終於有時間睇完隻 奇蹟生日會....套劇真係夠哂奇蹟 但又出奇地感動
money 06:32 PM 05-10-10

Apricot 10:32 AM 05-14-10
我覺得r2差反而並唔係因為魯魯修死,事實上樓上有人提二戰後ge種種「唔和平」,但無諗過倘若無二戰在前比大眾反思,美蘇會唔會大打出手變成世界大戰
r2真正唔得ge地方,係佢戰略思考極其粗劣,根本係為劇情而棄立場戰略

最明顯就係黑騎夾埋二皇子打魯魯,腦殘低能至極點,二皇子手上拎住フレイヤ呢種戰略兵器,威力向東京決戰,炸皇都已經充分體現,任你戰術再高係戰略兵器前都係束手無策
相對魯魯修頂多只有geass,唔直接見佢面就無用,頂多小心提防佢控制d手下,叫全部人有理無理幾時都戴副超就得
呢個時候黑騎應該點做?好明顯就係放低私怨同魯魯修聯手打低左二皇子消滅左フレイヤ先,跟住先到次要敵人ge魯魯修

ok,當黑騎真係咁無腦毫無戰術思維(但藤堂同星刻又講到好鬼醒架喎),二皇子呢個boss應該好有腦掛?
當你二皇子話魯魯修而家唔叫正統,拎NNL出黎做皇帝,打正統プリタニア旗號,咁你係咪可以聯絡班舊圓桌一齊起事啊?
由得班圓桌走去送死,自己仲向度食花生,最低限度係咪應該反省下自己點解唔搵人啊?家陣フレイヤ唔係機關槍可以喪連發,要搵人擋魯魯修攻ダモクレス架
而事實上呢條友淨係掛住研發フレイヤ,一d私人軍隊都唔見果下,已經可以肯定佢係半個廢物…咁都做得final boss真係唔知有乜好講

r2好明顯將果d擺乜陣乜陣就當成戰略黎應付觀眾,倘若你呢d位搞得好,無戰略都仲有戰術睇的話都仲可以忍下你
無奈新機不斷推陳出新,後尾果d聖天八極式都唔知叫戰略兵器定戰術兵器,一騎當千都嫌唔夠形容佢勁,咁d乜陣物陣有咩意義?
唯一合理解釋就係code geass世界污染好嚴重,又鉛中毒又乜又物,所以全世界腦殘先可以有咁反戰略反思考ge劇情走得出黎……
費爵爺 11:17 AM 05-14-10
作者: Apricot:
我覺得r2差反而並唔係因為魯魯修死,事實上樓上有人提二戰後ge種種「唔和平」,但無諗過倘若無二戰在前比大眾反思,美蘇會唔會大打出手變成世界大戰
r2真正唔得ge地方,係佢戰略思考極其粗劣,根本係為劇情而棄立場戰略

美蘇冷戰而唔公開開片係因為恐怖核平衡
而唔係因為二戰反思
Zubasa 03:15 PM 05-14-10
作者: 費爵爺:
美蘇冷戰而唔公開開片係因為恐怖核平衡
而唔係因為二戰反思
但係核武本身就係二戰產物

作者: 費爵爺:
你自己都講左被迫統一
已經夠哂不穩定
被迫統一就唔穩定?
清朝控制中國成268年,唔計早同晚清,一樣有二百幾年係穩定
尼路 04:34 PM 05-14-10
作者: Zubasa:
但係核武本身就係二戰產物

被迫統一就唔穩定?
清朝控制中國成268年,唔計早同晚清,一樣有二百幾年係穩定
二戰產物和二戰反思是不一樣的吧……

他說被迫統一就唔穩定是指初期吧?但你就把早清拿掉,這還可做例子?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後

返回主題版面