Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 01-20-17, 02:22 PM   #1
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
Black Adam

Shazam! To Split Into Two Films: Dwayne Johnson To Star As ‘Black Adam’

http://deadline.com/2017/01/shazan-d...am-1201889902/

引用:
The New Line DC property Shazam! has morphed into two pictures. Black Adam has proved vibrant enough to become its own film, to star Dwayne Johnson. Originally, the plan was for him to play the character in Shazam!, which is the tale of a teen boy who can transform himself into a superhero by speaking the word “Shazam!”

Black Adam is his arch-nemesis and a complex antihero with a rich history of his own. As the studio began to figure out the movie, they realized, why not a twin bill? Johnson, who was excited enough about his meeting last week at the studio to tweet it (after a hard shoot on the newest Fast & Furious installment), has done well with New Line, most recently teaming with Kevin Hart in Central Intelligence and the global blockbuster San Andreas. He’s prepping the monster destruction picture Rampage that is on New Line’s 2018 slate, and it looks like there’s yet another franchise for the amiable big man.

早前ROCK 一大班人同DC 開會
最後Shazam 都未拍又開多套,變成開兩套

此篇文章於 01-20-17 02:26 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-17, 02:35 PM   #2
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
華納班人何來這樣的自信?

把現在的先搞好再說吧,神奇女俠傳聞有先看的人都說不好看了。。。。。

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-17, 03:02 PM   #3
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
WW 傳聞不太可信, 一來SOLO 易拍,睇預告都好明確知佢拍咩/玩咩元素, 幾條片都唔伏(我覺得)

我都覺WB 真係打亂章,有咁多角色想用想拍...
ROCK 已係最高片酬演員之一,叫座力都係好高
大家各取所需吧, 都係想搵錢,不過早早已CAST 左,可能大家覺得ROCK 佔半套Shazam好唗個角色
另外Shazam 係歸子公司NEW LINE 包辨,但都係DCEU 一部份,就唔知WB 有幾大干預,
Black Adam 就唔知係咪都係咁情況,仲有好多傳聞都係ROCK 愛用番自己班底,IMDB 5-6分的導演

早前Superman ,black Adam 飲酒...
睇下幾時同大超過兩招先

此篇文章於 01-20-17 03:19 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-19, 03:28 AM   #4
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011

f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-19, 06:03 AM   #5
f2light
Crazy Gamer

此篇文章於 11-16-19 10:35 AM 被 f2light 編輯。
舊 11-23-19, 07:06 AM   #6
f2light
Crazy Gamer

此篇文章於 11-26-19 01:49 PM 被 f2light 編輯。
舊 08-23-20, 07:01 PM   #7
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
Teaser。老實冇乜嘢睇。

今次 WB/DC 進取,對應返 滴住嚟/Marvel 嘅縮,單係期待度,觸目度贏幾條街。

此篇文章於 08-23-20 07:14 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-21, 05:58 PM   #8
肉羊哩咖
griffin611

下個月開鏡,有 Pierce Brosnan 做 Dr Fate。

舊 03-30-21, 05:01 AM   #9
肉羊哩咖
griffin611

而大石哥「包咗」成個紐約時代廣場宣布佢套片幾時上~

出年七月廿九 — 撞正 Indy 5 個期~~~

舊 10-17-21, 06:06 AM   #10
肉羊哩咖
griffin611

DC Fandom 2021,Black Adam 現身片斷:

舊 10-17-21, 10:40 AM   #11
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
幾套D配樂都差唔多咁...

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-22, 09:32 PM   #12
肉羊哩咖
griffin611

正式予告:

好認真咁噃。

舊 06-09-22, 09:53 AM   #13
Eking

註冊日期: Feb 2006
對DCEU 已經死左心, 基本上已經當所有DC電影當獨立睇算, 今次條片真心係似樣好多~, 好心班高層係有料你去干擾都算, 衰左咁多次都唔識收手, 希望今次唔好搞大石哥~

舊 07-24-22, 02:59 AM   #14
肉羊哩咖
griffin611

SDCC 進行中,有啲新片段:

舊 09-09-22, 02:49 PM   #15
肉羊哩咖
griffin611

第二予告

啲用色,硬係唔太接受到。

舊 09-09-22, 10:12 PM   #16
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

港版

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-06-22, 09:20 PM   #17
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-21-22, 05:00 AM   #18
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
第二予告

啲用色,硬係唔太接受到。

銅鐵色

舊 10-09-22, 06:16 AM   #19
肉羊哩咖
griffin611

唔知算唔算透,包咗先講:

大石兄自爆,Henry Cavill 嘅超人會客串~

舊 10-20-22, 09:56 PM   #20
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
算是中規中矩吧?打戲夠多但故事真是很多bug,不過整體都不算爛只是比較普通

007演出的命運博士這角色不錯,黑阿當的過去也算是一個看點

最重要最後那幕之後會帶來什麼故事了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-22, 12:08 AM   #21
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇完, 滿滿的靚Visual特效打鬥, 故事算還好, 暴力同力量感係老鼠片比唔到, 爆谷爽片合格有突, 收貨過近排大部份MCU, 最後那必須嘅某人新近補拍簡直係新生WBDC嘅序幕

此篇文章於 10-21-22 12:16 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-22, 11:41 PM   #22
肉羊哩咖
griffin611

Kahndaq Forever!

唔好畀啲予告呃,純粹爆谷動作,打得燦爛,明快過癮,唔好介意佢有啲「老套」。大石兄同前任邦生都好睇,尤其佢兩個交流啲場口正,笑位又掂。套戲唔洗大石哥點做戲,所以無乜問題。

唔係咁好:有啲特技差少少,用得太多慢鏡,有時啲茶色色調唔係咁鍾意。有位識變大角式真係好煩好唔討好。

唔好意思都咁講,好睇過今年(蜘蛛俠除外)最正嘅超英片。

此篇文章於 10-23-22 02:06 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-22, 04:44 PM   #23
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
我覺得幾好睇

沙贊同佢係咪會crossover

沙贊同黑亞當算唔算係同一力量?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-22, 07:33 PM   #24
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
我覺得幾好睇

沙贊同佢係咪會crossover

沙贊同黑亞當算唔算係同一力量?
yes, 聽講本來同一套戲, 後來劏開兩部。

舊 10-24-22, 05:23 PM   #25
Eking

註冊日期: Feb 2006
故事可接受, 不過個JS 真係好流......(如果你話係SS的話, 我會比較接受佢地咁無腦, 唔幫受害者, 只係因為你有力量就打你.......), 打戲好睇....個人覺得現在DC當佢地每套都獨立睇會好好多....XD (唔好諗故事連接野....DC 係唔識諗呢D野)

......
- 大石兄同前任邦生都好睇,尤其佢兩個交流啲場口正,笑位又掂
一般般啦, 普通程度, 又未至於好好笑.... (又唔係唔好笑...不過預左佢會咁講....)

此篇文章於 10-24-22 05:28 PM 被 Eking 編輯。
Eking 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Deep Black shodanng2 電視遊戲討論版 3 04-18-12 10:39 AM
Black Death ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 1 06-25-11 05:18 PM
新BIBLE BLACK terry bogard H-GAMEの部屋 6 05-02-06 06:30 PM
Black Martix 黃昏之魔彈 手提遊戲機討論版 2 01-18-05 11:12 AM
about Black Hawk Down GLOCK 17 PC電腦遊戲討論版 2 08-25-03 11:16 AM

現在的時間是 02:58 PM

手機版 | APP版