Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-16-15, 04:26 PM   #51
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: HakiK 查看文章
當佢係gundam battle理解可能會開心d
就是因為咁我先玩.....

不過我PSV日服
所以只能玩日版了
因為一定有DLC

但最近日版遊戲都有中文字幕

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-15, 04:51 PM   #52
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
所以我都話佢唔講登場機數量隨時會有刪減

如果機體武裝都會少咁唔見幾部都唔出奇

舊 09-17-15, 01:15 AM   #53
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: HakiK 查看文章
無覺醒,無哂所有assist技(可能唔想放d模入去)
分分鐘d cancel route都係亂黎
明顯只係將exvs既基本資源回收使用
唔係打開街機家用機,又想用手提機打gundam既咪會當寶當恩賜
當佢係gundam battle理解可能會開心d

另外睇今日亞洲區ver條cm, 2on2模式唔似係2個player vs 2個player咁解
希望到時唔好有人買完先黎講中伏啦
Ass系武裝取消應該係因為,佢有所謂6v6既任務
咁部份機會抽出黎當CPU用,跟住你叫Ass出黎又會霸多部機
所以咪cut
你見Zeta連石頭都無埋,就知cut得就cut

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-15, 09:02 AM   #54
VICT
Ultimate Gamer
什麼超有趣的?

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDvictorleung213
其實我係覺得如果6對6場上太多物体部機處理唔黎 wwww
由手機版發出
VICT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-15, 12:13 PM   #55
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
完全係兩隻Game

唔好當Exvs玩⋯⋯⋯⋯

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-15, 03:06 PM   #56
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
http://exvs-force.ggame.jp/
front page 都係得PV堆機, 應該好少機用

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-15, 03:11 PM   #57
捲毛老爺
God of Gamer

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
http://exvs-force.ggame.jp/
front page 都係得PV堆機, 應該好少機用
DLC
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-15, 03:14 PM   #58
草薙さん
The One

引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
DLC
無ONLINE PLAY, AD HOC 1打1真係會多人課?

メモリはプライスレス
舊 09-17-15, 04:53 PM   #59
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

睇會場的小冊子
連街機mode都冇⋯⋯⋯⋯⋯

舊 09-17-15, 05:28 PM   #60
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

今日試左4部
系統方面 AB BC AC 冇哂 改成特殊武裝1、2

機體
G-SELF 普通
A BR(CS可)
B 格鬥
特殊武器1ASS
特殊武器2 換裝

G-SELF 反光板
A BR
B 格鬥
特殊武器1 照射
特殊武器2 換裝

EXIA (一定血以下自動開TRANS AM)
BR
格鬥
特1 AB
特2 BC

UC
BM(cs可)
格鬥
特1 AB
特2 NTD

UC NTD
BEAM格零
格鬥
特1 唔記得試w
特2。殘留思念(可虹CAN)

自由
BR(CS可、但不是叫阿斯蘭、改成全彈)
格鬥
特1 AB/下AB
特2 BC

舊 09-17-15, 07:18 PM   #61
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
引用:
作者: GN00508771 查看文章
睇會場的小冊子
連街機mode都冇⋯⋯⋯⋯⋯
咦?試玩玩任務?

舊 09-17-15, 07:41 PM   #62
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
咦?試玩玩任務?
YES
三關

順帶一提 G-Self的BGM是劇中予告的那首 忘了BGM名

舊 09-20-15, 10:27 AM   #63
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

EXVS FORCE TGS情報
OP:
西川貴教

SEED D 橙老虎參戰 COST 2000

發售日會在10月4日 鉄血のオルフェンズ第一話放映後的CM公佈

另外遊戲本體附送的初回特典的ガンダムバルバトス是第四形態

第一形態會作為鉄血のオルフェンズBD第一卷特典附送

此篇文章於 09-20-15 10:55 AM 被 GN00508771 編輯。
舊 09-20-15, 04:10 PM   #64
草薙さん
The One

引用:
EXVS FORCE TGS情報
OP:
西川貴教

SEED D 橙老虎參戰 COST 2000

發售日會在10月4日 鉄血のオルフェンズ第一話放映後的CM公佈

另外遊戲本體附送的初回特典的ガンダムバルバトス是第四形態

第一形態會作為鉄血のオルフェンズBD第一卷特典附送

メモリはプライスレス
舊 09-21-15, 06:46 AM   #65
武藤遊戲
The One

Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
[TGS 2015]主題歌/新参戦機体などの新情報が出た「機動戦士ガンダム EXTREME VS-FORCE スペシャルステージ」ステージまとめ

http://www.4gamer.net/games/317/G031733/20150920036/

舊 09-21-15, 04:12 PM   #66
KubrickS
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006
https://www.youtube.com/watch?v=a929SDfC2n0

睇落唔錯呀﹐GB + VS。
買﹗
KubrickS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-15, 04:17 PM   #67
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
應該值得課既

舊 09-21-15, 04:34 PM   #68
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
睇落同Vs 系列差唔多,但psv的操作性。。

舊 09-21-15, 04:37 PM   #69
捲毛老爺

我怕機體數太少,又得個幾條MISSION路線,打黎打去都係得個幾個機體... 又冇得上網2vs2

好快悶....
舊 09-21-15, 04:45 PM   #70
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
放心,Dlc幫到你
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-15, 05:29 PM   #71
Alucard_Lam

註冊日期: Sep 2009
引用:
作者: KubrickS 查看文章
https://www.youtube.com/watch?v=a929SDfC2n0

睇落唔錯呀﹐GB + VS。
買﹗
正呀! battle 形式嘅任務制, 加上VS系列手感,係好事! 不過我想知個地圖有幾大?
Alucard_Lam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-15, 05:34 PM   #72
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

玩落其實幾失望@@
尤其Exvs勢

舊 09-21-15, 06:27 PM   #73
ゆり

見到gundambattlemode就有伏味
由手機版發出
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-15, 11:23 AM   #74
KubrickS

註冊日期: Jul 2006
引用:
玩落其實幾失望@@
尤其Exvs勢
當係升級版GB感覺會唔會好D?
玩落有咩大問題呀? 唔夠EXVS爽? 速度慢? 招式少?
同原祖 GvG 有無得比呀?
KubrickS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-15, 11:35 AM   #75
捲毛老爺

引用:
作者: KubrickS 查看文章
當係升級版GB感覺會唔會好D?
玩落有咩大問題呀? 唔夠EXVS爽? 速度慢? 招式少?
同原祖 GvG 有無得比呀?
就目前狀況 似係兩邊唔到岸....

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] 機動戦士ガンダム バトルフォートレス l 停止運營 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 61 02-27-16 01:35 AM
[賣] 機動戦士ガンダム SEED DESTINY 公式ガイドブック 草薙さん 買賣專區 0 09-05-15 02:34 PM
機動戦士ガンダム サイドストーリーズ l 日版已售 / 中文版已售 武藤遊戲 電視遊戲討論版 414 07-10-14 12:05 PM
機動戦士ガンダム UC [已售] 武藤遊戲 電視遊戲討論版 352 07-16-12 10:35 PM
機動戦士ガンダム EXTREME VS 機師約戰區 第十六回 (歡迎約戰及加入M群) - もう下がれ!死にたいのか地雷さん!! no name 攻略及心得交流區 1039 03-12-12 01:26 PM

現在的時間是 06:07 AM

手機版 | APP版