Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 07-01-22, 08:01 PM   #2176
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
退咗休嘅 Cameron Diaz 宣告復出,受 Jamie Foxx 邀請,拍檔演出動作片 Back in Action,個名好夾,不過佳人而家四拾有九就⋯⋯

https://www.netflix.com/tudum/articl...vie-jamie-foxx

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-22, 04:31 AM   #2177
肉羊哩咖
griffin611

《終末のValkyrie 》Part 2,2023年上

舊 07-03-22, 03:13 PM   #2178
肉羊哩咖
griffin611

Cyberpunk: Edgerunner OP

隻歌一般,畫面幾有特色。 9 月。

舊 07-05-22, 06:46 AM   #2179
肉羊哩咖
griffin611

幻魔大戰

Stranger Things S4 Part 2: 十足電影上下集!焦點集中,上集「聚氣」,下一話玩過山車,之前警長條線終於有用,其餘嘅線都收得好圓滿,不過正如前三季一樣,你要先接受係咁先通;兩話都有向《星期大戰》嘅致敬位,而最後留咗好多時間消化是季事件嘅餘波,再開展下一季度。

演員中 Billy 繼續好搶鏡,Will 繼續好似被撳住,都無好好發揮機會,嘥晒。

至於下一季,據聞會係最終季度,可能又要等幾年~

—————
鬆弛熊主題公園,8 月 25

此篇文章於 07-05-22 12:44 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 07-07-22, 06:42 PM   #2180
肉羊哩咖
griffin611

呢套平價 Fast & Furious 法國版,居然有續集?! 十一月~

—————
Deathnote reboot! 搞 Stranger Things 嘅 Duffer 兄弟,會替 Netflix 開拍新嘅真人電視版,希望今舖無鑊:
https://www.theverge.com/2022/7/6/23...e-down-studios

此篇文章於 07-08-22 01:24 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 07-11-22, 10:31 PM   #2181
肉羊哩咖
griffin611

Day Shift,好似玩食字,牌面唔錯,Jamie Foxx 拍 Snoop Dog:

舊 07-13-22, 05:19 AM   #2182
肉羊哩咖
griffin611

死火~~~

舊 07-15-22, 01:05 AM   #2183
肉羊哩咖
griffin611

DOTA Book 3 予告

舊 07-15-22, 04:48 PM   #2184
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
Bio Hazard 頭2集已經出晒左膠最愛嘅元素……
真係好難頂
睇咗評論,完全掛羊頭賣狗肉之作

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-22, 12:53 AM   #2185
肉羊哩咖
griffin611

無無謂謂新聞幾則:未睇 RRR 好去睇,勁正;見到有 Vinland Saga (唔會譯做咩海盜戰記)! The Gray Man 影評已出,好評負皮各半。

舊 07-16-22, 01:34 AM   #2186
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Reishin 查看文章
Bio Hazard 頭2集已經出晒左膠最愛嘅元素……
真係好難頂
睇咗評論,完全掛羊頭賣狗肉之作
睇左一集
本身純粹當喪C片睇唔在意同biohazard有幾多關連
感想係主角唔討喜,唔少劇情不合理

主角一開始話做記錄研究應該好了解喪c但完全冇安全意識
條蟲咁大條掃幾下就死

Umbrella保安好唔掂
夜晚一個看更都冇響晒警報都冇人尼

不過有樣要讚一讚
開頭以為左膠宣揚素食
原來係動保恐怖子又攪事
由手機版發出

此篇文章於 07-16-22 01:37 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-22, 11:10 AM   #2187
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
—————
Deathnote reboot! 搞 Stranger Things 嘅 Duffer 兄弟,會替 Netflix 開拍新嘅真人電視版,希望今舖無鑊:
https://www.theverge.com/2022/7/6/23...e-down-studios
會唔會拖慢 Stranger Things第五季拍攝進度架?

舊 07-16-22, 03:26 PM   #2188
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

舊 07-16-22, 04:04 PM   #2189
肉羊哩咖
griffin611

《幽遊》無樣睇,又好 CG 噃。

Duffer 兄弟搞咗間製作公司,叫 Upside Down Production,未必需要套套自己親自落場;講真,ST 班演員個個又紅又忙,多數要睇佢有期先,呢季咁安排得咁唔過癮,好明顯要就住就住~ 話時話,連肥仔嚮 Paramount+ 都有套新劇上~

舊 07-16-22, 04:08 PM   #2190
武藤遊戲
The One

Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
更新中

一年後12月

舊 07-17-22, 11:52 PM   #2191
肉羊哩咖
griffin611

RRR 睇咗,成三粒鐘咁長。背景係就係上世紀二十年代嘅印度,人物係真有其人,但情節就亂嚟,當佢係超級英雄片好過,除咗笑料冇乜之外,基本上國仇家恨,友情親情愛情乜都有,但最注目嘅都係動作,除咗有唔少八九十年代港產片嘅味道,再加埋有好多 Michael Bay 同 Zack Synder 超誇張元素,極度可觀,尤其開頭警署嗰場真係好睇。劇本都 OK,大灑狗血,節奏啱啱好唔會悶。

不過要頂得住嘅歌舞同啲民族主義,而有時啲 CG 特技都幾假下,不過整體真係正,好過好多(咳)今年啲超級英雄片先。

舊 07-18-22, 11:17 AM   #2192
Reishin
Feels good

引用:
作者: 真!DC 查看文章
睇左一集
本身純粹當喪C片睇唔在意同biohazard有幾多關連
感想係主角唔討喜,唔少劇情不合理

主角一開始話做記錄研究應該好了解喪c但完全冇安全意識
條蟲咁大條掃幾下就死

Umbrella保安好唔掂
夜晚一個看更都冇響晒警報都冇人尼

不過有樣要讚一讚
開頭以為左膠宣揚素食
原來係動保恐怖子又攪事
由手機版發出
睇晒8集
故事上完全同原作無咩關連,除咗Wesker
獵食者都唔係聽聲搵獵物
真係學外國網友話齋,係咪編劇寫好劇本發現奶嘢
先掛個biohazard名落去
真係佩服佢哋仲夠膽拍Season 2 (如果仲開到的話)

舊 07-18-22, 12:15 PM   #2193
ELT
Lunar使者

引用:
作者: Reishin 查看文章
睇晒8集
故事上完全同原作無咩關連,除咗Wesker
獵食者都唔係聽聲搵獵物
真係學外國網友話齋,係咪編劇寫好劇本發現奶嘢
先掛個biohazard名落去
真係佩服佢哋仲夠膽拍Season 2 (如果仲開到的話)
之前又話跟原作故事....
睇左少少, 好似同GAME故事冇咩關係
D喪屍完全唔似BIOHAZARD, 根本就係屍殺列車D喪屍黎

舊 07-18-22, 03:41 PM   #2194
Reishin
Feels good

引用:
作者: ELT 查看文章
之前又話跟原作故事....
睇左少少, 好似同GAME故事冇咩關係
D喪屍完全唔似BIOHAZARD, 根本就係屍殺列車D喪屍黎
講起的喪屍又係睇到呆咗,識得飛撲又識爬高
同原作矛盾位
然後話隻T病毒會令視覺同聽覺退化,反而嗅覺強化咗
同原作接合點應該得Raccoon City同Albert Wesker喺火山死咗呢2件事
但係game世界已經有新生藍Umbrella,呢套劇又用返紅Umbrella
Bio 0大boss James Marcus又無端端多咗個女
所以唔知佢跟game個意思係跟到邊個位

舊 07-18-22, 06:09 PM   #2195
wing
格鬥低手

幽遊白書出左3個主角的大頭..........飛影好得人驚

此篇文章於 07-18-22 06:14 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-22, 02:05 PM   #2196
肉羊哩咖
griffin611

《鐵拳》正式予告

舊 07-19-22, 03:49 PM   #2197
wing
格鬥低手

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
《鐵拳》正式予告
用番遊戲內的招式, 睇落幾好

舊 07-19-22, 06:59 PM   #2198
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Netflix動漫月?

《鐵拳:血統》| 正式預告 | Netflix
https://youtu.be/mZ5M7NcB5N0
「權力就是一切。」風間仁自幼學習媽媽的家族自衛術「風間式武術」,但強大如他也有軟弱無力的時候。一個陰險狡猾的惡魔突然出現,摧毀風間仁最珍視的一切,使他的人生就此改寫。風間仁眼巴巴看著一切發生卻無能為力,氣憤難平,誓要報仇雪恨,奪取終極話事權。他竭力奮鬥,最終踏上鐵拳王錦標賽的國際舞台。

《鐵拳:血統》將於 8 月 18 日上線

《鋼之鍊金術師完結篇:復仇者斯卡》/《最後的鍊成》 | 正式預告 | Netflix
https://youtu.be/B_5JIoDY33w
決定未來命運的最終戰鬥開打,透過這兩部電影獻上「完整版本」,訴說原創漫畫直到結尾的所有故事,為傳奇劃下句點。

愛德與阿爾來到中央市,一名連環殺手正鎖定國家鍊金術師大開殺戒。這名罪犯的額頭帶有 X 形傷疤,人稱他「斯卡」,但他的真實身分無人知曉。兩兄弟成了斯卡的目標後,雙雙挺身迎戰。愛德的機械鎧不敵壓倒性的威力,毀於一旦,倆人命懸一線。兄弟檔能否克服危機,奪回阿爾原本的身體?不可告人的國家秘密、「約定之日」,以及愛德與阿爾父親的過去……錯綜複雜的謎團與真相一一曝光,故事恢弘的大結局也即將揭曉。兄弟倆最後的答案會是……?

《鋼之鍊金術師完結篇:復仇者斯卡》8 月 20 日星期六開始上線
https://www.netflix.com/title/81266975

《鋼之鍊金術師完結篇:最後的鍊成》9 月 24 日星期六開始上線
https://www.netflix.com/title/81266981

《漂流家園》 | 正式 預告 | Netflix Anime
https://youtu.be/2MM1ppGU17c

繼入圍第 42 屆日本電影金像獎最佳動畫的《企鵝公路》以及《想哭的我戴上了貓的面具》後,Studio Colorido 隆重推出第三部動畫長片《漂流家園》。

小學六年級的航祐和夏芽不僅在同一棟公寓長大,也是彼此最好的朋友。夏日裡的某天,他們在即將拆除的公寓玩耍,卻突然陷入異象,舉目所見,盡是一片汪洋。航祐和朋友們有辦法回到原來的世界嗎?一場夏日告別之旅就此展開。

Netflix 電影《漂流家園》將於 2022 年 9 月 16 日星期五全球上線!
https://www.netflix.com/driftinghome

《拉拉熊:主題樂園大冒險》| 正式前導預告 | Netflix Anime
https://youtu.be/YdvOSDcaqFE

拉拉熊回來了!這次拉拉熊要去主題樂園一遊,又會發生哪些趣事呢!?
這部影集細細描繪拉拉熊與朋友們精彩充實的一天。大夥到一間即將結束營業的主題樂園遊玩,在那裡碰上一件大事,也認識各式各樣的人物。除了大家熟悉的《拉拉熊與小薰》裡的角色之外,許多個性獨特的新角色也紛紛亮相!故事情節驚險刺激,保證讓您目不轉睛!

Netflix影集《拉拉熊:主題樂園大冒險》8月 25 日起全球上線,Netflix 獨家。

此篇文章於 07-19-22 07:03 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-22, 10:42 PM   #2199
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: IDGAF 查看文章
睇咗The Queen's Gambit (后翼棄兵),
唔需要識國際象棋點玩,
都感受到對戰的氣氛先~!

劇情上個女主角每次床戰完棋藝都有進步…採陽補陰?!

見佢主動免費,
墨西哥酒店是賣了假酒嗎?

可能女主角本身個設定太屈機太一帆風順,
所以最尾先連續自製幾個危機位比主角成長用~!

睇到返去地牢Mr. Shaibel埋剪報果幕真係好感動~!

現實中有同女主角類似的經歷,
試過做完大手術服用醫生開的藥,
主要功效是止痛,食完有類似劇中鎮靜劑藥丸的效果,
在家休養期間意外地發現打online game都勁咗,
唔知宜家電競比賽有無藥檢?

https://www.netflix.com/hk/title/80234304

https://www.imdb.com/title/tt10048342/

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Qu...t_(miniseries)

《后翼棄兵》| 正式預告 | Netflix
https://www.youtube.com/watch?v=s1oENCqPf4g

假如要押上一切才能得勝,你還剩下什麼?《后翼棄兵》記敘一位年輕的國際象棋奇才從孤兒院逐漸登上國際舞台的故事。本片改編自 Walter Tevis 深具開創性的小說,由安雅泰萊采兒 (Anya Taylor-Joy) 主演,10 月 23 日在 Netflix 上線。

【NG】來介紹一部擁有西洋棋天賦的她,經過大量學習,竟成為史上第一位西洋棋女棋王的影集《后翼棄兵》
https://www.youtube.com/watch?v=BKmRgxGiCio

【谷阿莫】16分鐘看完350分鐘天才美女家破人亡後克服9精腰丸取得冠軍的電視劇2020《后翼棄兵》
https://www.youtube.com/watch?v=Ka9I-9lQXj0

如果個消息係真,就恭喜晒~!

; width:calc(100% - 2p;">

此篇文章於 07-19-22 10:44 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-22, 02:55 AM   #2200
肉羊哩咖
griffin611

無言⋯⋯

論壇跳轉

現在的時間是 12:02 AM

手機版 | APP版