Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 
影音館>耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (08)
KTN 11:40 AM 09-07-17
>>上回<<

KUTAR# 12:18 PM 09-08-17
Final E2000 E3000 出有咪版本

正丫

https://twitter.com/StereoSound_inc/...95718128803840
歌絲˙暮斯 11:20 PM 09-09-17
ATH 係咪完全無打算 UPDATE AIR DYNAMICS 系列?
HAKAIDER 07:32 AM 09-10-17
作者: 歌絲˙暮斯:
ATH 係咪完全無打算 UPDATE AIR DYNAMICS 系列?
請摩頂

http://av.watch.impress.co.jp/docs/news/1078945.html
歌絲˙暮斯 09:14 PM 09-10-17
自己對耳無呢個水平

1000X 2000X 果 d 有無機出 Z ?
HAKAIDER 10:16 PM 09-10-17
作者: 歌絲˙暮斯:
自己對耳無呢個水平

1000X 2000X 果 d 有無機出 Z ?
吓?! 現有系列賣得好地地做咩要出新改版?

你估Iphone 要年年換機咩....................

AD900 (2004) > AD900X (2012) 相隔左8 年

全AD 系列再改版仲要等多幾年
小特特 04:00 PM 09-19-17
去左銀座sony showroom試左NC系列,訂左隻WH1000MX2
HAKAIDER 06:38 PM 09-19-17
作者: 小特特:
去左銀座sony showroom試左NC系列,訂左隻WH1000MX2
舊款1000X 水貨$21XX

1000MX2 新功能一定要配合手提apps 先用到其實又係雞肋
HAKAIDER 08:29 PM 09-19-17
http://chinese.engadget.com/2017/09/...y-1000x-tw-hk/

香港定價好有吸引力
小特特 09:57 AM 09-20-17
試埋隻WF-1000X,NC力比起WI同WH爭幾遠,馬上無興趣
因為無上一代1000X所以直入MX2了
KUTAR# 05:05 PM 09-20-17
作者: HAKAIDER:
舊款1000X 水貨$21XX

1000MX2 新功能一定要配合手提apps 先用到其實又係雞肋
舊有的ambient mode 變成只能用apps ?

1000X 能夠單手切換NC on / off / ambient / optimism
其實好方便
HAKAIDER 07:02 PM 09-20-17
作者: KUTAR#:
舊有的ambient mode 變成只能用apps ?

1000X 能夠單手切換NC on / off / ambient / optimism
其實好方便
1000MX2 新功能係氣壓調整同NC 自動環境切換

https://play.google.com/store/apps/d...ny.songpal.mdr
KUTAR# 09:32 PM 09-20-17
1000MX2 新功能係氣壓調整同NC 自動環境切換

https://play.google.com/store/apps/d...ny.songpal.mdr
我知氣壓調整新功能
但想知道還有冇MDR1000X咁
有制可以切換ambient voice / normal, ANC ON / OFF / optimism
定一定要用 apps

因此我平時唔會用手機聽歌, 用唔到佢個 apps
而有人講 1000MX2 得兩個實體鍵
HAKAIDER 06:06 PM 09-21-17
我知氣壓調整新功能
有制可以切換ambient voice / normal, ANC ON / OFF / optimism
定一定要用 apps

係只得兩個制
NC / ambient 係同一個實體鍵
anyone 05:25 PM 09-24-17
8plus吉返之前6plus用開個fiio k1 認唔到
シェンムー 09:23 PM 09-26-17
講左大半年終於買返部player , 成set 换晒sony
WM1A+M12平衡線+N3
加多張Sandisk 200GB

真係好正 , 期待200 小時後會有咩分別XD
豪傑公子 06:06 PM 10-04-17
作者: シェンムー:
講左大半年終於買返部player , 成set 换晒sony
WM1A+M12平衡線+N3
加多張Sandisk 200GB

真係好正 , 期待200 小時後會有咩分別XD
WM1A買咗幾錢?
シェンムー 06:12 PM 10-04-17
作者: 豪傑公子:
WM1A買咗幾錢?
$8680送原裝皮套
kyo353 07:30 PM 10-04-17
我知氣壓調整新功能
定一定要用 apps

唔洗用APP都得, 一個掣搞掂晒
用APP可以自動幫你偵測你宜家既環境黎轉MODE
唔用APPS手動都一樣姐

利申返尋日先入手行貨, 冇用過一代
HAKAIDER 11:18 PM 10-05-17
鉄三角出手追撃Sony 了~~~

http://av.watch.impress.co.jp/docs/news/1084025.html
X&Y 04:03 AM 10-06-17
作者: kyo353:
唔洗用APP都得, 一個掣搞掂晒
用APP可以自動幫你偵測你宜家既環境黎轉MODE
唔用APPS手動都一樣姐

利申返尋日先入手行貨, 冇用過一代
二代抗風切聲效果如何?

用緊一代,基本無投訴
係旺區十字路口用LDAC 穩定模式連接都會疾
同埋有風吹過會有好大風切聲

疾個問題,旺區十字路口手持部電話唔放褲袋就解決
但風切聲
HAKAIDER 06:17 PM 10-06-17
作者: X&Y:
二代抗風切聲效果如何?

用緊一代,基本無投訴

但風切聲
風切聲係物理性聲音................

做個毛毛罩庶住個耳罩外殼就差唔多...............
KUTAR# 10:24 PM 10-06-17
風切聲係物理性聲音................

做個毛毛罩庶住個耳罩外殼就差唔多...............
我以為係個mic收埋風聲,處理唔切入埋聲咩
即係小巴門閂果下,都會cancel唔到

睇head-fi d post, 風聲應該冇邊隻ANC耳機攪到

Btw, 鐵三角隻solid bass 出來追 sony extra bass?
真係 who ____ cares
HAKAIDER 11:30 PM 10-06-17
https://www.audio-technica.co.jp/atj...p?modelId=2965

群青色+金邊堅靚
新震膜+新線材
但加到35,000円.................

紅色MSR7 好似只係30,000円
kyo353 12:11 AM 10-07-17
作者: X&Y:
二代抗風切聲效果如何?

用緊一代,基本無投訴

但風切聲
冇用過一代冇對比,不過我覺得D風聲都幾明顯
佢個apps有得set減低風聲,但我覺得開左同冇開冇乜分別
1 2 3 4 5