Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-17-22, 04:13 AM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Aquaman and the Lost Kingdom | 20 Dec 2023

唔好意思,其實乜料都未有。只係 Johnny Depp 美國狀告前妻 Amber Heard 誹謗案,審到第四個星期,啲料多到,尤其辯方啲低能嘢,就算只係個個禮拜做總結都唔掂,本人又唔好娛樂八卦,冇心機睇啲片同「分析」。

不過,呢樣同電影有關:今日輪到被告人被控方律師盤嘅時候,Amber Heard 親口爆出佢嚮 Aquaman 續集嘅戲份大幅縮水,但係咪之前傳嘅得返十分鐘就唔知。

不過,本人打算連十秒鐘都唔益佢。

此篇文章於 09-21-23 01:41 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-22, 04:08 AM   #2
肉羊哩咖
griffin611

上個星期,控方引咗個重量級證人,現任 DC 電影部行政監製 Walter Hamada,佢作證時透露,Amber Heard 嚮續集被咳短,唔係因為官司纏身,而係第一部電影佢同主角 Jason Momoa 毫無火花,要靠剪接技巧嚟補救;所以決定續集被咳。

題外:舖呢條嘢嘅時候,單官司有結果,JD 勝訴,獲賠償壹仟伍佰万美元。

題內:AH 會唔會完全被咳?!

舊 06-02-22, 09:25 AM   #3
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
個陣好多人都叫DC轉龍女扮梅拉啦⋯⋯但人地做完星戰後再加入埋MCU喇,同老鼠fd到咁,睇怕都冇機會撬人

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-22, 11:21 AM   #4
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
個陣好多人都叫DC轉龍女扮梅拉啦⋯⋯但人地做完星戰後再加入埋MCU喇,同老鼠fd到咁,睇怕都冇機會撬人
DC角色轉人當食生菜, 是旦搵條女轉, 容乜易.

舊 06-02-22, 01:18 PM   #5
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: wing 查看文章
DC角色轉人當食生菜, 是旦搵條女轉, 容乜易.
呢部玩「拍檔」式,而女主角會係新角式,據聞係由亞裔演員飾演,個人望就望咳鬼埋 Mera 佢,費事眼冤。「咁啱」宣判同一日,WB 電影部老頂 Toby Emmerich 下台,傳聞佢因為「庇護」AH 同 EM 呢兩條麻煩友,日日畀新老細「照肺」。

至於龍媽,演員「無祖國」,大把人食兩家茶禮,數晒手指腳趾都未數完。

而船長方面,佢有乜新動作再講。

舊 06-12-22, 08:53 PM   #6
肉羊哩咖
griffin611

有泄漏消息指,WB 近日搞咗個試片,當中個咳,Mera 個戲份大增,無透露到呢個 Mera 係咪搵咗人重拍咗~ 等予告再算。

舊 07-29-22, 08:10 PM   #7
肉羊哩咖
griffin611

最新消息,就係 Ben Affleck 會再度出場,究竟會唔會再著住蝙蝠戰衣,待定。

DCEU(如果有嘅話),就係各有各做,亂晒大籠。

舊 09-11-23, 10:07 AM   #8
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
12月20日上映,
期待中,追開會追埋佢~!!!

段片唔見紅毛女的,去咗屙屎?

Aquaman and the Lost Kingdom | Teaser
https://youtu.be/Fbb4e_Q6wR8?si=DfXdOG1aOe95V8ts

Don’t miss the full trailer this Thursday. #Aquaman and the Lost Kingdom - Only in theaters December 20.

Director James Wan and Aquaman himself, Jason Momoa—along with Patrick Wilson, Amber Heard, Yahya Abdul-Mateen II and Nicole Kidman—return in the sequel to the highest-grossing DC film of all time: “Aquaman and the Lost Kingdom.”

Having failed to defeat Aquaman the first time, Black Manta, still driven by the need to avenge his father’s death, will stop at nothing to take Aquaman down once and for all. This time Black Manta is more formidable than ever before, wielding the power of the mythic Black Trident, which unleashes an ancient and malevolent force. To defeat him, Aquaman will turn to his imprisoned brother Orm, the former King of Atlantis, to forge an unlikely alliance. Together, they must set aside their differences in order to protect their kingdom and save Aquaman’s family, and the world, from irreversible destruction.

All returning to the roles they originated, Jason Momoa plays Arthur Curry/Aquaman, now balancing his duties as both the King of Atlantis and a new father; Patrick Wilson is Orm, Aquaman’s half-brother and his nemesis, who must now step into a new role as his brother’s reluctant ally; Amber Heard is Mera, Atlantis’ Queen and mother of the heir to the throne; Yahya Abdul-Mateen II is Black Manta, committed more than ever to avenge his father’s death by destroying Aquaman, his family and Atlantis; and Nicole Kidman as Atlanna, a fierce leader and mother with the heart of a warrior. Also reprising their roles are Dolph Lundgren as King Nereus and Randall Park as Dr. Stephen Shin.

Directed by Wan, “Aquaman and the Lost Kingdom” is produced by Peter Safran, Wan and Rob Cowan. The executive producers are Galen Vaisman and Walter Hamada.

The screenplay is by David Leslie Johnson-McGoldrick, from a story by James Wan & David Leslie Johnson-McGoldrick and Jason Momoa & Thomas Pa’a Sibbett, based on characters from DC, Aquaman created by Paul Norris and Mort Weisinger.

Joining Wan behind-the-camera is his sterling team of “Aquaman” artisans: director of photography Don Burgess (“The Conjuring 2”), production designer Bill Brzeski (“Jumanji: The Next Level”), editor Kirk Morri (“Furious 7”), composer Rupert Gregson-Williams (“Wonder Woman”) and music supervisor is Michelle Silverman (“Malignant”). Visual effects supervisor Nick Davis (“The Clash of the Titans” films, “The Dark Knight”) and costume designer Richard Sale (“Doctor Strange in the Multiverse of Madness,” “Ready Player One”) also join.

Warner Bros. Pictures Presents An Atomic Monster / A Peter Safran Production of A James Wan Film, “Aquaman and the Lost Kingdom,” set to open in theaters internationally beginning 20 December 2023 and in North America on December 20, 2023; it will be distributed worldwide by Warner Bros. Pictures.

此篇文章於 09-11-23 10:10 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-23, 09:12 PM   #9
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
D CG特技好遊戲feel
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-23, 10:08 PM   #10
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
傳聞WB已經打定輸數

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-23, 01:48 AM   #11
肉羊哩咖
griffin611

希望唔似 The Flash 蝕到咁甘啦。

舊 09-15-23, 01:58 AM   #12
肉羊哩咖
griffin611

Amber Heard 出咗一秒都冇⋯⋯唔睇!

舊 09-21-23, 01:42 AM   #13
肉羊哩咖
griffin611

又出多次

舊 12-16-23, 06:58 PM   #14
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
今次香港有3D版上!正!
20號睇完再報告下係咪好似上集咁正

舊 12-16-23, 09:20 PM   #15
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
最後一次演水行俠?Jason Momoa:觀眾決定
https://tw.news.yahoo.com/%E6%9C%80%...221121083.html
接受美國娛媒「Entertainment Tonight」訪問表示:「無論現在看起來情況好不好,但我想未來一切應由觀眾決定。」「我很愛水行俠這個角色,我希望演很久、甚至還有下一個10年,但我不確定能否成真,未來一切應由觀眾去決定。」
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-23, 10:43 PM   #16
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-23, 10:38 PM   #17
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
用會員分換咗LUXE會員場,睇完寫下

舊 12-18-23, 08:46 PM   #18
ComeLOLoh

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
用會員分換咗LUXE會員場,睇完寫下
我同你同一場!
我都係用會員分換咗LUXE會員場

舊 12-20-23, 09:35 PM   #19
C.Ryo
Game Master

完場,爆谷片黎講夠收貨,CG幾靚,娛樂性ok,可以一看啦,有啲打鬥同分鏡都叫有比啲心思嘅,有啲非大戰埸口又繼續係水世界星戰feel

啲機設我幾like,故事走向就一般啦,大路直線,有啲位似阿凡達+mario bros feel,因為主玩兩兄弟搞笑

不過無似上集咁玩足7 seas有點scale down感覺

片尾main cast動畫後睇細佬食多次包就走得,黑底staff roll後無野睇

此篇文章於 12-20-23 11:02 PM 被 C.Ryo 編輯。
舊 12-20-23, 11:26 PM   #20
ComeLOLoh

1小時55分,比多15分鐘Nicole Kidman我會高興d…
明明最尾佢企係道,最尾大戰點解唔多覺佢有打,只得前面。
頭30分鐘d場景好Metal Gear
d鏡頭追住場景上好正!
繼續星戰級數CG場景。
值入式啤酒廣告、環保宣傳…
d場景好大,唔會有廠景feel。
鏡頭亦拉得夠遠夠wide
我LUXE影院睇,個幕夠大比美IMAX。以後會係IMAX以外既首選。

應該會二刷多次,睇埋3D版,正既!值得睇!

舊 12-20-23, 11:40 PM   #21
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
都睇左,四四正正一套爆谷片,收貸有突,不過如果要比我覺得閃電俠好過佢就是....

那個米田共女人
比想像中多場景,應該已經係CUT無可CUT之下都要有的戲份...

故事
都同預告睇到的差唔多,係LAST BOSS唔太得,講到上古時代有幾難先封印結果就一野插爆??我就唔收貨...

完場時彩蛋..只有一個感想
好爽脆呢....嘔~

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-23, 12:33 AM   #22
ComeLOLoh

閃電俠的確係今年最正呢,刷左好多次。

重以為會有閃電俠還返隻介指…點知都無既。

此篇文章於 12-21-23 12:49 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
魔法科高中的劣等生 LOST ZERO s061336 手機平板遊戲討論版 11 12-01-14 01:31 PM
[動畫] [10月新番] 咎狗の血 第一話 虚梦/LOST dbling 日本動漫畫討論版 5 10-17-10 12:51 PM
[多機種] [360]Lost Planet Colonies ID收集、約戰及討論區 [PS3]Lost Planet ID收集、約戰及討論區 KUTAR# 攻略及心得交流區 334 04-13-10 01:19 AM
the Ruins Of the Lost kingdom Online ford PC電腦遊戲討論版 0 07-21-08 01:36 AM
[ETC]Kingdom Hearts 2 - Ending (hints to Kingdom Hearts 3?) neo2046 電視遊戲討論版 13 12-24-05 09:54 AM

現在的時間是 06:02 PM

手機版 | APP版