Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-10-22, 02:10 PM   #26
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
其實都好明顯,髮型,髮色,身型,把聲都吻合,連個面具都差唔多樣,冇得唔係啦
當年英文版配音都唔小心爆左出黎

舊 02-10-22, 02:12 PM   #27
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: sugoteam 查看文章
唔知喎,我講帶面具嗰個係妮雅 神劍形態嗰陣時,順帶一提今集女主角都係貓系同埋心口跟妮雅一樣有粒紅藍色核心石,唔通有咩關係?
由手機版發出
我仲以為女主=面具=Nia,原來唔係同一個人嚟

此篇文章於 02-10-22 03:04 PM 被 [X-MEN] 編輯。
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-22, 07:02 PM   #28
武藤遊戲
The One

Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
希望不會見到しらび存在

主漫畫家就夠第二形態女角開匈口

舊 02-15-22, 07:47 PM   #29
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
https://www.amiami.com/eng/detail?gcode=FIGURE-136595

不寄香港....

舊 02-15-22, 09:01 PM   #30
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
1代都未開始玩
睇黎要追一追喇
不過個戰鬥系統好似好複雜咁…

舊 02-15-22, 10:54 PM   #31
[X-MEN]

引用:
作者: lunn 查看文章
1代都未開始玩
睇黎要追一追喇
鍾意RPG就玩啦,唔會後悔

第1集個戰鬥系統唔算好複雜(當然要鑽研都有嘢畀你鑽),
第2集就複雜過1,可能要另外上網睇人講解

如果玩記住順次序1>2咁玩,玩完2鍾意可以玩埋黃金國(2嘅DLC)
舊 02-16-22, 04:25 AM   #32
武藤遊戲
The One

個隻figure唔到你大陸區等炒看完班人苦惱

舊 02-16-22, 08:23 AM   #33
ELT
Lunar使者

有新情報
https://ga-m.com/n/xenoblade-3-syuji...evesu-agunusu/

引用:
作者: lunn 查看文章
1代都未開始玩
睇黎要追一追喇
1代唔算難玩,switch 版user friendly左好多
如果都玩唔掂仲有初心者mode, 易打好多

舊 02-16-22, 08:37 AM   #34
RPG之鬼

琴日先出nia figure pre-order 今日即停...咁好訂?

舊 02-16-22, 07:18 PM   #35
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
琴日先出nia figure pre-order 今日即停...咁好訂?
媽媽桑琴日下晝都即時截咗訂而家炒緊啦

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-22, 07:33 AM   #36
RPG之鬼

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
媽媽桑琴日下晝都即時截咗訂而家炒緊啦
少貨成咁?定係因為唔寄中港澳所以又是那班人去炒?
肯寄過嚟咪好囉

舊 03-31-22, 12:37 AM   #37
jason 仔
Crazy Gamer

近排玩爆咗第2集,真心神作

想買返黃金之國,有冇師兄知道邊度仲有日版賣?
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-22, 12:57 AM   #38
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
可能先入為主,玩完2再玩1, 真心覺得2好玩過1
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-22, 04:23 AM   #39
jason 仔
Crazy Gamer

引用:
作者: yuhchan5 查看文章
可能先入為主,玩完2再玩1, 真心覺得2好玩過1
我係玩完第1集,但係覺得唔好玩,所以隻2集一直買咗未玩

見第3集出所以拎尼玩,點知原來對味好多,玩到停唔到手
舊 03-31-22, 11:24 PM   #40
RPG之鬼

引用:
作者: jason 仔 查看文章
我係玩完第1集,但係覺得唔好玩,所以隻2集一直買咗未玩

見第3集出所以拎尼玩,點知原來對味好多,玩到停唔到手
二缺點
1) 故事真係差好多
2) 戰鬥是簡單複雜化 (當你刷咗水牛幾百幾千次之後,個系統真係麻木晒XD)

舊 04-01-22, 01:58 AM   #41
jason 仔
Crazy Gamer

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
二缺點
1) 故事真係差好多
2) 戰鬥是簡單複雜化 (當你刷咗水牛幾百幾千次之後,個系統真係麻木晒XD)
故事方面我覺得最多係太王道,結局我覺得
其實幾好,反而第1集唔係好頂得順個聖母主角.
加上結局個大佬突然出現,打死完就爆機,當時有啲莫名其妙既感覺
舊 04-01-22, 09:04 AM   #42
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
個人覺得第二集除咗儲珠太慢唔夠爽同要抽神劍外都冇乜唔好

話說我仲未抽到kos mos
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-22, 09:07 AM   #43
ELT
Lunar使者

1好好玩喎, 系統簡單d
同埋追加左故事後劇情, 好有誠意, 好鍾意皇女

2最大嘅缺點係抽劍神...
同埋版圖太細
但總括黎講都係必玩之作

最近用pc玩返xeno x, 個版圖大得誇張, 如果3都有咁大嘅版圖就正

舊 04-16-22, 02:06 PM   #44
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
Nintendo Updates Xenoblade Chronicles 3 Game Page With Stunning New Artwork
https://www.nintendolife.com/news/20...ng-new-artwork

Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-22, 09:25 PM   #45
天野

引用:
作者: ELT 查看文章
1好好玩喎, 系統簡單d
同埋追加左故事後劇情, 好有誠意, 好鍾意皇女

2最大嘅缺點係抽劍神...
同埋版圖太細
但總括黎講都係必玩之作

最近用pc玩返xeno x, 個版圖大得誇張, 如果3都有咁大嘅版圖就正
Xenoblade 1係好正
Xenoblade X因可用機械人飛,地圖當然要大啦
如果想玩大地圖,不如希望佢出Xenoblade X2 好過啦,想佢補埋個後續故事

此篇文章於 04-16-22 09:28 PM 被 天野 編輯。
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-22, 09:10 PM   #46
武藤遊戲
The One

舊 04-19-22, 09:11 PM   #47
[X-MEN]

提前咗出,原本話9月,而家7月29出

此篇文章於 04-19-22 09:18 PM 被 [X-MEN] 編輯。
舊 04-19-22, 10:03 PM   #48
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
限定版 實體game 7月29日出貨 , 特典秋季出貨

https://store-jp.nintendo.com/list/s...C_R_AZ3HA.html

【特典は2022年秋以降発送】Xenoblade3 Collector's Edition

ソフト:2022年7月29日(金)
特典(外箱含む):2022年秋以降
ご予約いただいた方には、先にソフトのみをお届けし、特典を2022年秋以降にお届けいたします。
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-22, 10:44 PM   #49
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
除咗老任STORE係咪無其他方法
晌老任ACC增咗值, 俾錢一直出
「決済処理に失敗しました、時間をおいてもう一度お試しください。」
係正常現象定購入無機?

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-22, 10:57 PM   #50
希羅之野望
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
除咗老任STORE係咪無其他方法
晌老任ACC增咗值, 俾錢一直出
「決済処理に失敗しました、時間をおいてもう一度お試しください。」
係正常現象定購入無機?
會唔會ban 左轉運地址?
原本我都想增值,點知望左陣台灣有人講 可能有機會唔受轉運玩

依度有冇人用轉運地址訂到?
希羅之野望 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
減價 switch game 異度神劍 $275 刀神 聖劍3 Heaven 買賣專區 9 07-11-20 07:59 PM
賣-全新Switch 異度神劍 異域神劍 Xenoblade Chronicles 2 (日版) marco仔 買賣專區 1 12-08-17 04:01 PM

現在的時間是 09:55 PM

手機版 | APP版