Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 01-08-07, 03:13 AM   #26
kyu
God of Gamer
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: Oruma 查看文章
以前有次約左人去銅鑼灣
時間未到走去某地庫場涼下(當時係夏天)
點知行入之後﹐又暗又無人既??
望下D櫥窗﹐先知道...
...
...
...
...原來我走入一個用品既地庫場
急急腳鬆人
總統商場?

不過銅鑼灣糖街那個新商場真的冷清,
雖然個DESIGN給人一種反斗感覺,可惜平日真的沒有人上去的(店主除外)。

舊 01-08-07, 03:55 AM   #27
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
我住紅磡。

漁人碼頭、都會商場,都係出名兩棟o徙錢建築物

小型廣場仲多,紅磡商場(唔係廣場),108商場,
仲有108上面o既繽紛購物城……香港呢類廣場多到數唔晒

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 05:27 AM   #28
光熱斗
Ultimate Gamer
IE3.0 <3

註冊日期: Sep 2002
佐敦廣場

此篇文章於 01-08-07 05:31 AM 被 光熱斗 編輯。
光熱斗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 05:34 AM   #29
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 碧克 查看文章
哇...原文果D相影出來入面都裝修得幾靚wo...

其實香港好多商場都面臨類似問題...
九龍城廣場夠晒大啦,結果現在還是破落不堪...
九龍城廣場...
果度附近有唔少中學,
一到食晏同放學都有唔少學生哥學生妹逛個啵...

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 05:36 AM   #30
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
我住紅磡。

我以前都住紅磡,
108 D舖位好細o架咋, 行入去都覺得迫...

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 05:44 AM   #31
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
我住紅磡。

漁人碼頭真係靜到喊

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 06:05 AM   #32
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
引用:
作者: kyu 查看文章
總統商場?

不過銅鑼灣糖街那個新商場真的冷清,
雖然個DESIGN給人一種反斗感覺,可惜平日真的沒有人上去的(店主除外)。
總統係多,但唔係全部都係ge....
有時冇野做都會落去打個轉~

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 06:34 AM   #33
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
鴨寮數碼城

一個唔知有冇曾經存在過o既幻之商場

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 01-08-07 06:39 AM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 09:56 AM   #34
可人怡
Ultimate Gamer
不適用

註冊日期: May 2003
睇完咁多個回帖之後,有個疑問:

「佐敦廣場」同「佐敦商場」係咪同一個地方黎?

死後墮入的地獄才是真!

可人怡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 10:03 AM   #35
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
土瓜灣長城
唔知附近版友以前有無上過去假髮叔設爆卡既記憶?
最旺果時好似都係得3,4間card店
個商場仲好多人夜晚吸毒

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 10:04 AM   #36
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: yuhon 查看文章
紅磡漁人碼頭.....
鬼影都唔多隻.............
o個次去食飯,因為有親戚住黃埔
去到仲以為係咪未裝修好未開
人都唔多個,連間酒樓都得o個兩、三檯人...
Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 10:07 AM   #37
House
里村★紅葉

引用:
作者: Super Bus 查看文章
我以前都住紅磡,
108 D舖位好細o架咋, 行入去都覺得迫...
以前108賣翻版起家
而家都好似都無老翻賣
以前第一部ps2就係果度買 諗起以前都驚驚
第一部ps2買左4xxx

Get

Get 周防天音!

舊 01-08-07, 10:07 AM   #38
House
里村★紅葉

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
o個次去食飯,因為有親戚住黃埔
去到仲以為係咪未裝修好未開
人都唔多個,連間酒樓都得o個兩、三檯人...
咁鬼入..就算住黃埔花園果d人都覺得遠啦..= =

Get

Get 周防天音!

舊 01-08-07, 10:08 AM   #39
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
黃金隔黎果個新高登.....
荃豐再行入d....
荃灣海濱花園

香港大把依d商場

舊 01-08-07, 10:12 AM   #40
Chris皇

PSN  IDPanzerRaptor
XBox Live GamertagRaptorReaper
引用:
作者: ELT 查看文章
黃金隔黎果個新高登.....
荃豐再行入d....
荃灣海濱花園

香港大把依d商場
新高登算ok了,
最近好景2F...
Chris皇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 10:13 AM   #41
GAF GGXX團
紅月カレン

要數一定係九龍城廣場同龍珠商場...唔係最冷清,但一定係最淒慘既商場~

舊 01-08-07, 10:15 AM   #42
Chris皇

PSN  IDPanzerRaptor
XBox Live GamertagRaptorReaper
引用:
作者: 91 查看文章
要數一定係九龍城廣場同龍珠商場...唔係最冷清,但一定係最淒慘既商場~
願聞其詳

p.s 至少有間恆昌
Chris皇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 10:16 AM   #43
機動盜賊首領-電

PSN  IDgutscharm
引用:
作者: House 查看文章
土瓜灣長城
唔知附近版友以前有無上過去假髮叔設爆卡既記憶?
最旺果時好似都係得3,4間card店
個商場仲好多人夜晚吸毒
早兩年已經無左.未拆但封左個大門.
我0岩0岩搬出土瓜灣個時未熟嗰區周圍行.上到去十室九空.有d靚仔坐係走郎道傾計.行左陣終於見到有間舖開門做生意.正如你所講係d card game舖.有一台人係道玩緊card game.
我最鍾意去既龍珠唔知將來會唔會變成咁.其實個d舖點經營?

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 10:17 AM   #44
House
里村★紅葉

引用:
作者: 91 查看文章
主係2,3f果兩間game shop之嘛..

Get

Get 周防天音!

舊 01-08-07, 10:21 AM   #45
機動盜賊首領-電

PSN  IDgutscharm
引用:
作者: House 查看文章
主係2,3f果兩間game shop之嘛..
我見到個d2手店都覺得淒涼.未見過有生意.如果有人識貨可以去個道尋下寶.真係唔知佢地點捱到落去.

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 10:23 AM   #46
ELT
Lunar使者

記得早幾年tst重慶大廈果頭有個電腦商場, 上面有9x%鋪都係空置, 依家唔知仲有冇

舊 01-08-07, 10:24 AM   #47
ELT
Lunar使者

引用:
作者: 機動盜賊首領-電 查看文章
我見到個d2手店都覺得淒涼.未見過有生意.如果有人識貨可以去個道尋下寶.真係唔知佢地點捱到落去.
我睇過下啦, 好Q貴ga, 佢地一日做2,3單生意就回本

舊 01-08-07, 10:24 AM   #48
GAF GGXX團
紅月カレン

引用:
作者: Chris皇 查看文章
願聞其詳

p.s 至少有間恆昌
果時啟德1搬走晒九龍城廣場d生意~
龍珠就係比海關打沉~

數漏左彩虹商場~霉到摺左~

舊 01-08-07, 10:32 AM   #49
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
九龍城廣場好冷清咩?
我五、六年前讀中學放lunch成日去
都迫滿晒學生哥o架喎
Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 10:49 AM   #50
Fio

註冊日期: Dec 2001
住o左觀塘咁多年都唔知有個咁o既商場....
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:45 AM

手機版 | APP版