Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-30-22, 05:41 PM   #176
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
好有睇緊XX四驅,XX陀螺之類的片的感覺。

今集真係頂級智障劇本。
「我贏咗佢之後,你就要同我決鬥」
諗出呢句對白的人係咪有病?
我諗正常人都會覺得,你同別人決鬥的勝負關我鬼事囉。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-22, 05:42 PM   #177
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
5集輸3次,兩次變人棍,仲黑仔過可樂,幫古爾寫個慘字

舊 10-30-22, 06:10 PM   #178
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
人棍再現,心表同情

引用:
作者: 十一月 查看文章
好有睇緊XX四驅,XX陀螺之類的片的感覺。

今集真係頂級智障劇本。
「我贏咗佢之後,你就要同我決鬥」
諗出呢句對白的人係咪有病?
我諗正常人都會覺得,你同別人決鬥的勝負關我鬼事囉。
無計喎
哩個學園乜都係決鬥去定
好似白毛咁俾人隨意擺上台,唔係一句嘢就可以置身事外
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-22, 06:38 PM   #179
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: 野良猫 查看文章
人棍再現,心表同情

無計喎
哩個學園乜都係決鬥去定
好似白毛咁俾人隨意擺上台,唔係一句嘢就可以置身事外
咁只要我同個白痴決鬥,贏左全校嘅機體+身家要俾晒我故事就完左
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-22, 06:50 PM   #180
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
唔係好明駕左風靈之後話同女主唔同,駕左但佢都無出反應,即係機既問題,如果佢有反應,女主無反應就先係同女主唔同?

呢套甘多浮游既
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-22, 07:03 PM   #181
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: Lamsze 查看文章
唔係好明駕左風靈之後話同女主唔同,駕左但佢都無出反應,即係機既問題,如果佢有反應,女主無反應就先係同女主唔同?

呢套甘多浮游既
要解決data風暴問題一係從駕駛員著手做強化改造(好似伊蘭咁);一係改善機體系統設計
佢初時見主角用gundam以為佢同自己一樣係改造人
但試揸風靈後發覺冇data風暴
知道主角同自己唔同唔係改造人係機體改善左
所以失望
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-22, 07:45 PM   #182
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: Lamsze 查看文章

呢套甘多浮游既
牛油支架獨立賣

舊 10-30-22, 09:41 PM   #183
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
高達 刻印 唔係禁忌? 可以咁公開既?
呢集好似兒戲D 小朋友玩泥沙
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-22, 01:51 AM   #184
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: Heaven 查看文章
明顯係有錢就大晒

舊 10-31-22, 09:36 AM   #185
qwe
Game Master

引用:
作者: 真!DC 查看文章
要解決data風暴問題一係從駕駛員著手做強化改造(好似伊蘭咁);一係改善機體系統設計
佢初時見主角用gundam以為佢同自己一樣係改造人
但試揸風靈後發覺冇data風暴
知道主角同自己唔同唔係改造人係機體改善左
所以失望
由手機版發出
亦都進一步行向之前嘅推論,部機其實好似艾因咁
舊 10-31-22, 10:00 AM   #186
真!DC
Banned User
奉行我道

第0話時魔靈己經透過AI處理解決左data風暴問題
可以推測風靈繼承改進左系統任何人都用得
攪生化腦人柱技術倒退反而奇怪
由手機版發出
舊 10-31-22, 10:25 AM   #187
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: Heaven 查看文章
要睇下集有冇講
第一集都風靈決鬥完第二集就比人審問
今集佢公司同面具媽媽接觸,睇下會唔會夾口供
由手機版發出
舊 11-01-22, 01:21 PM   #188
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
再下個禮拜停一週

https://g-witch.net/news/detail.php?id=20206
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-22, 08:12 PM   #189
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
「人棍王子」唉~ 強化人, Bad end 枝旗楝晒出嚟。又似乎暗示紅毛係複製人嘅可能性。個接頭人似乎係前傳某個背景角式。

當人人都用到同樣技術基礎嘅話,人人犯法,咁啫係無人犯法喇~

此篇文章於 11-03-22 08:21 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-22, 05:37 PM   #190
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
又係資料量爆燈既1集~
劇透~
21年前~ 咁就確定蘇萊塔唔係艾莉啦~ 而且阿媽都叫風靈做女兒~ 艾莉=風靈應該係堅料啦~
如果4號無死到~ S2應該會用出世個身份回歸~ 有男主角FEEL~
FUNNEL有召喚靈艾莉剪影~鐵騎~!動呀~!你為何不動~!

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散

此篇文章於 11-06-22 05:40 PM 被 (=v=)b 編輯。
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-22, 05:37 PM   #191
真!DC
Banned User
奉行我道

今集情報量好大
要等多一星期

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
又係資料量爆燈既1集~
劇透~
21年前~ 咁就確定蘇萊塔唔係艾莉啦~ 而且阿媽都叫風靈做女兒~ 艾莉=風靈應該係堅料啦~
如果4號無死到~ S2應該會用出世個身份回歸~ 有男主角FEEL~
應該一係冷凍左幾年一係clone.

由手機版發出

此篇文章於 11-06-22 05:40 PM 被 真!DC 編輯。
舊 11-06-22, 05:56 PM   #192
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
又係資料量爆燈既1集~
劇透~
FUNNEL有召喚靈艾莉剪影~鐵騎~!動呀~!你為何不動~!

好黑(同時好重嘅打臉)
即係將自己個女造成風靈AI系統
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-22, 06:08 PM   #193
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
#正妻の余裕
真係罪業深重既狸貓
一個開到lv 4已經叫生叫死既強化人真係燒左都唔可惜
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-22, 06:21 PM   #194
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
第 5 話:一開始情報就倒水咁倒 --
  • 條數唔夾,好有嫌疑噃。
  • 而人棍王子唔洗退場,去邊唔洗點估。(結果估錯)
  • 一個人嘅事,成個宿舍會咁緊張嘅?
  • 又係 P-BANDAI 笠水嘅好機會~
  • 果然真係有玩呢味嘢。唉~
  • 係咪 F91 嗰隻接觸式通訊介面?
  • 由上而下咁發射唔係幾好,就算係低重力環境,由於慣性,啲血一樣會被推上腦,好易失神㗎。
  • 用實彈,唔怕破壞設施,要解說吓噃。
  • 最後嗰下 -- 同之後個對白,要睇多次。
  • 個結尾⋯⋯真係⋯⋯
  • 隻歌又再一次變成鬼歌

此篇文章於 11-06-22 06:27 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-22, 07:02 PM   #195
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: J+1 查看文章
#正妻の余裕
真係罪業深重既狸貓
一個開到lv 4已經叫生叫死既強化人真係燒左都唔可惜
由手機版發出
一個LV4都未死既人,燒左好似幾可惜?

睇到最後有人為自己慶祝生日,先諗起今日都係我生日

甘快就甘裸聊?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-22, 07:12 PM   #196
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
睇完第5集,已經覺得好黑暗

舊 11-06-22, 07:49 PM   #197
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
21-17=4
好奇妙嘅字面正確數式
Eri已經變成Fatima了嗎?

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-22, 09:11 PM   #198
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
12 個兄弟?

唔怪得今集有一粒bit中招都要救

一個都不能少

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-22, 09:54 PM   #199
qwe
Game Master

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
12 個兄弟?

唔怪得今集有一粒bit中招都要救

一個都不能少

唔係咁dark嘛
舊 11-06-22, 10:29 PM   #200
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

21年前, 咁即係複製人之類, 連妹都唔會係
資訊太多, 有排消化

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
機動戦士ガンダム 戦場の絆Ⅱ 安安 街機遊戲討論版 41 02-22-24 12:00 PM
[PSV] 機動戦士ガンダム エクストリームバーサスフォース 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 817 06-13-16 02:14 PM
[PSV] 機動戦士ガンダム バトルフォートレス l 停止運營 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 61 02-27-16 01:35 AM
[動畫] 「機動戦士ガンダム」Blu-ray BOX、8月28日発売決定! money 日本動漫畫討論版 31 03-14-14 03:34 PM
機動戦士ガンダム UC [已售] 武藤遊戲 電視遊戲討論版 352 07-16-12 10:35 PM

現在的時間是 05:17 PM

手機版 | APP版