Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 08-17-03, 01:27 AM   #1
gtaste
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2002
DC電源線問題

我會去日本,諗住帶埋叉電器,我用ixus400跟機有3條線,一條3隻腳,是在香港用的,另外有2條都是兩腳的,一條是平排圓腳,另外一條是斜斜地方腳的,咁我應該帶邊條緩去日本呢?????
唔該大家!!!!
thank you!

gtaste 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-03, 01:43 AM   #2
z_plus
Ultimate Gamer
長崎涼美

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4768 7416 2420
PSN  IDzetaplusHKG
應該係平排圓腳?麙齱A起碼酒店的浴室會用呢種。
其實最好的應該是平排扁腳的吧。

↓小弟的個人photo album↓
http://www.fotop.net/zplus
z_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-03, 01:47 AM   #3
gtaste
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2002
但個兩條兩腳線都係寫住250v,但日本不是110的嗎????????
究竟用邊條呢?
thank you!

gtaste 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-03, 01:53 AM   #4
z_plus
Ultimate Gamer
長崎涼美

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4768 7416 2420
PSN  IDzetaplusHKG
條線應該是沒有關係的,最重要係個差電器係support 100~110V。

↓小弟的個人photo album↓
http://www.fotop.net/zplus
z_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-03, 10:14 PM   #5
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
Originally posted by gtaste :
但個兩條兩腳線都係寫住250v,但日本不是110的嗎????????
究竟用邊條呢?
thank you!
個充電器係自動變壓(110v~250v)就無問題架喇~

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 05:05 AM

手機版 | APP版