Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 08-30-08, 02:36 PM   #176
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
懶人必備的東西

Rice

舊 09-08-08, 06:03 PM   #177
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagFelix cpe

我認我係白痴

舊 09-08-08, 07:39 PM   #178
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: 真.朱皮 查看文章

我認我係白痴
什麼事了?
"
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-08, 07:42 PM   #179
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagFelix cpe
引用:
作者: ビスケット 查看文章
什麼事了?
"
我係連卷片都不識的白痴
忘記解lock就卷片的後果

舊 10-23-08, 01:30 AM   #180
riceball
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
今日掟左部機上炮廠了
同CS姐姐講左病徵:
1. 影幾十張就Err99
2. 用580EX II時E-TTL時常失靈(得返TTL)

支鏡已過保...冇得放低
仲要等5個工作天...
riceball 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-08, 09:49 PM   #181
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: riceball 查看文章
今日掟左部機上炮廠了
同CS姐姐講左病徵:
1. 影幾十張就Err99
2. 用580EX II時E-TTL時常失靈(得返TTL)

支鏡已過保...冇得放低
仲要等5個工作天...
米球你都幾黑....

E-TTL 變 TTL 我都試唔少, 關機開機重新組裝清潔一下本來就十分乾淨的contacts又會冇事~
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-08, 01:56 AM   #182
ruri0926
Insane Gamer
攝影菜鳥

註冊日期: Mar 2007
有借有還…
用左咁耐…
先入第二次大炮廠…都算係咁啦~

Ruri

舊 11-27-08, 02:55 AM   #183
Ewin
God of Gamer
小明

註冊日期: Nov 2003
嗚哇到我

舊 11-27-08, 07:57 AM   #184
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

頹鏡死IS? @@

Rice

舊 11-27-08, 06:39 PM   #185
Ewin
小明

註冊日期: Nov 2003
WIDE端光圈郁唔到ERROR99
超勁琴日拎去問佢有無得快拎, 因為星期6要去CAMP, STANDARD ZOOM得返S記2470. 佢話最快5個工作天
今朝打黎話光圈壞左(一早知 XD)整要385.
黃昏打黎話整好, 我而家出去拎

舊 12-31-08, 01:34 AM   #186
phaton
Junior Member
打錯字族人

註冊日期: Jan 2006
我想去打毛點知......

http://www.flickr.com/photos/sam_area88/3151211154/

右上有條毛.....新機check左但係一陣冇唔見左.....呢排又出左來.....吹極都唔走.....

DSC00824

Snake King去左見CS姐姐........一見........嘩.......

CS姐姐見到我張相都知乜事....佢對手仔細心又輕輕咁撫摸我那450弟弟時.....我個心真係跳快左....

之後收到個電話話我知換左CMOS

IMG_2566

下?我去打毛打爆左CMOS?.....

原來係條毛夾住係CMOS同佢個filter之間喎........

最好就係.....CS姐姐又見到.....機又沖左涼.....parts又換左.....但係一個仙都唔駛~~

phaton 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-09, 08:39 PM   #187
hpsimon

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDsiucat
支50/1.4瓜o左AF,早幾日拎上去整,今日打黎話搞掂,CS姐姐俾左EOS 1(真係1,好膠...),20D同1D俾我試,點知次次一mount上機對到一下又瓜,但見佢張維修單又換左好多野,好似有Barrel,USM,AF ASS'Y同PCB ASS'Y(兩樣都唔知係咩黎),點解會咁架...

張軍票唔同左樣

回憶之所

玻璃開發計劃中止
hpsimon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-09, 05:06 PM   #188
hpsimon

支50/1.4拎返黎唔夠一個月又壞AF,大炮師傅果然勁揪

回憶之所

玻璃開發計劃中止
舊 04-18-09, 10:38 PM   #189
riceking
一人前のダメ人間

到我...好耐無上去見班姐姐~

Rice

舊 04-19-09, 01:05 PM   #190
hpsimon

引用:
作者: riceking 查看文章
到我...好耐無上去見班姐姐~

Rice
部5d壞咩?

回憶之所

玻璃開發計劃中止
舊 04-19-09, 01:14 PM   #191
riceking
一人前のダメ人間

引用:
作者: hpsimon 查看文章
部5d壞咩?
冇壞

不過見得閒上去做個器官移植咁

Rice

舊 04-19-09, 01:32 PM   #192
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
冇壞

不過見得閒上去做個器官移植咁

Rice
係喎我都未拎上去添!
聽日即刻去, 如果唔係旅行中途打柴...

舊 04-21-09, 09:02 PM   #193
riceking
一人前のダメ人間

引用:
作者: Strider 查看文章
係喎我都未拎上去添!
聽日即刻去, 如果唔係旅行中途打柴...
話咁快就攪掂回收~

Rice

舊 04-22-09, 10:37 AM   #194
Strider
初段

XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
話咁快就攪掂回收~

Rice
咁快有得拎?

我仲未拎去...去完旅行先拎去搞...
希望去旅行途中冇事啦

舊 04-22-09, 11:20 AM   #195
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
過了第一水好快之嘛
旅行前搞好過啦
旅行中途無得後悔

引用:
咁快有得拎?

我仲未拎去...去完旅行先拎去搞...
希望去旅行途中冇事啦

舊 04-22-09, 11:48 AM   #196
Strider
初段

引用:
作者: KTN 查看文章
過了第一水好快之嘛
旅行前搞好過啦
旅行中途無得後悔
下星期二出發了, 應該趕不及...

算啦聽天由命

舊 04-22-09, 11:55 AM   #197
riceking
一人前のダメ人間

引用:

算啦聽天由命
你今日去, 星期五都會有~

不過飛鏡影唔到事小, 炒後組事大

Rice

舊 04-22-09, 11:58 AM   #198
Strider
初段

引用:
你今日去, 星期五都會有~

不過飛鏡影唔到事小, 炒後組事大

Rice
今日仲要冇機o係身...唯有聽日帶去搏一搏睇下星期一有冇得拎啦

TOUCHWOOD炒到後鏡組有冇得叫CANON 賠?

此篇文章於 04-22-09 12:01 PM 被 Strider 編輯。
Strider 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-09, 01:49 PM   #199
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
同c廠講急,迫他星期一前拿到手

我之前頭批都係幾日之嘛

引用:

算啦聽天由命

舊 04-22-09, 01:52 PM   #200
hpsimon

引用:
話咁快就攪掂回收~

Rice
引用:
作者: KTN 查看文章
過了第一水好快之嘛
旅行前搞好過啦
旅行中途無得後悔
點解咁快既? 我15/4拎部5D上去吸塵,CS姐姐話一次過做埋器官移植,但到今日都仲未出得院

回憶之所

玻璃開發計劃中止

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:14 AM

手機版 | APP版