Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 07-18-21, 11:36 AM   #251
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
公鹿叫糊了

舊 07-18-21, 11:38 AM   #252
okabe
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
大腸今場開局好好,不過第二節就俾人打爆左
成場波真係咩都輸晒,進攻大部份時間都係靠booker 單打
假期哥今日真係威到盡,攻守都係超勁
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-21, 11:51 AM   #253
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
Booker 應該要望一望隊友
佢咁樣打贏唔到
Bucks 可以iso既點仲多, 對沖晒佢D得分

不過呢個係雞先定蛋先既問題, 佢唔咁打
又可能老早輸埋....
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-21, 11:52 AM   #254
okabe

引用:
作者: Sar8 查看文章
公鹿叫糊了
下場可以唔睇了,唔想睇字母登基
CP3臨老都係...
舊 07-18-21, 12:08 PM   #255
Penny仔

同埋射手真係出手太小...Bridges 同 Johnson 夾埋起手10次都冇
咁樣對Bucks太易守, 除非CP3同Booker 癲左夾埋拎80分, 唔係好難打
舊 07-18-21, 12:08 PM   #256
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
其實太陽開局唔差...真係無諗過會輸...
只能講公鹿即時調整做得好...全隊得分點平均...越射越有...

相反另一邊越打越沉...最後只能靠Booker 單打...
睇到第5場...都係覺得成也CP3...敗也CP3...
保唔保持到狀態...真係最關鍵

雖然唔係好鍾意字母哥D球品...可惜佢擁有一班好隊友...
下一場...已經不敢想像...
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-21, 12:10 PM   #257
Penny仔

引用:
作者: okabe 查看文章
下場可以唔睇了,唔想睇字母登基
CP3臨老都係...
雖然CP3 都陰濕, 但字母D波真係矛
今日吹停左都硬拉Booker 球入樽
勤力就可以殺人咩真係.....
舊 07-18-21, 12:11 PM   #258
Penny仔

引用:
作者: 魚伕 查看文章
其實太陽開局唔差...真係無諗過會輸...
只能講公鹿即時調整做得好...全隊得分點平均...越射越有...

相反另一邊越打越沉...最後只能靠Booker 單打...
睇到第5場...都係覺得成也CP3...敗也CP3...
保唔保持到狀態...真係最關鍵

雖然唔係好鍾意字母哥D球品...可惜佢擁有一班好隊友...
下一場...已經不敢想像...
佢唔係冇品, 好好品咁殺人姐......
舊 07-18-21, 12:47 PM   #259
okabe

引用:
作者: Penny仔 查看文章
雖然CP3 都陰濕, 但字母D波真係矛
今日吹停左都硬拉Booker 球入樽
勤力就可以殺人咩真係.....
CP3 果d 陰招傷害性有限
字母哥果d 真係下下想你收山
舊 07-19-21, 11:36 AM   #260
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
諗住booker最後個球會做英雄, 點知

星期三唔想睇波+1...

引用:
Kevin Love out of Olympics; JaVale McGee, Keldon Johnson join Team USA

估唔到要搵McGee
其實諗落好似都OK, 反正而家夠哂多炮, 係欠防守
FIBA無防守3秒, My boy係顏色地帶對面都幾大壓力
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-21, 09:39 AM   #261
魚伕
Moderator

太陽第一節個個出手都好似無晒自信咁...
幾球簡單進攻都炒左...

相反對面公鹿越打越有...
個個都出手得分

第二節 太陽靠板凳拉近番距離
得分點都多番,開始打番順D

另一邊,Middleton有個犯問題

此篇文章於 07-21-21 10:00 AM 被 魚伕 編輯。
舊 07-21-21, 11:31 AM   #262
Sar8
The One

攝腳哥自己一個包辦一半分數

舊 07-21-21, 11:38 AM   #263
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
今場字母哥真係勁,功防一體仲有罰球準,抵佢贏真係
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-21, 11:49 AM   #264
魚伕
Moderator

字母哥今日既表現就無可挑剔...

球証既判決都係一個關鍵...
尤其D身體對抗既吹罰....Ayton 最後變左魚住....
舊 07-21-21, 11:52 AM   #265
Sar8
The One

太陽睇到已經比鹿打怕左

舊 07-21-21, 12:09 PM   #266
魚伕
Moderator

引用:
作者: Sar8 查看文章
太陽睇到已經比鹿打怕左
係,班主力全部打到唔識進攻咁,當時真係以為半場就完
今日既所有後追,基本上都係板凳慢慢執番黎
舊 07-21-21, 12:15 PM   #267
okabe

只可以講太陽尼幾場既表現都俾對手睇穿晒
用既招數太少,相反公鹿剩係打字母尼點已經夠贏

booker 控波有待改進,成個final都唔知幾多次俾假期哥偷你幾多球
舊 07-21-21, 03:51 PM   #268
Sar8
The One

引用:
只可以講太陽尼幾場既表現都俾對手睇穿晒
用既招數太少,相反公鹿剩係打字母尼點已經夠贏

booker 控波有待改進,成個final都唔知幾多次俾假期哥偷你幾多球
同埋D decision就睇到「後生仔真係後生仔」
Ayton睇落就唔夠tough去頂字母
當然字母今日手感hot到咁我諗搵邊個守都會冇用,但係睇落個勢都輸左比人

此篇文章於 07-21-21 03:54 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-21, 07:34 AM   #269
Penny仔

Suns 真係太手緊,3分去到拉鋸位唔敢起
你好辛苦單打拎2分,對面字母籃底輕鬆2分
基本上4場都係咁輸

字母今場全集中.....連唔擅長既罰球都16/17
反觀阿ben.....
舊 07-23-21, 12:17 AM   #270
Greenhead
Insane Gamer

字母直頭屈機都無人能敵,而且肯定有幾年想抱團的又會入黎。看來呢幾年公鹿都有得打吓。
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-21, 10:15 AM   #271
okabe

引用:
作者: Greenhead 查看文章
字母直頭屈機都無人能敵,而且肯定有幾年想抱團的又會入黎。看來呢幾年公鹿都有得打吓。
字母哥果種打法係屈,但同時好易受傷
我覺得佢好快要還
舊 07-25-21, 10:07 PM   #272
okabe

尼隊美國隊真係
Lillard 打成咁想點
舊 07-26-21, 09:24 AM   #273
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
尼隊美國隊真係
Lillard 打成咁想點
無組織, 個個又唔敢射,
又完全無籃版咁濟, 一射唔入就完

感覺得分手太多, 個個都禮讓/手緊,
加個harden/curry入去組織應該好d, 甚至多d強防守既綠葉都好

同埋防守唔多專注, 見比人偷幾球backdoor
唔明打all switch係咁比gobert屈左幾球都仲繼續
幾球睇住dame要頂gobert

此篇文章於 07-26-21 09:26 AM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-21, 12:15 PM   #274
Sar8
The One

WB加入湖人

舊 07-30-21, 12:54 PM   #275
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓