Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-16-20, 10:12 AM   #126
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: kyo353 查看文章
二指真空把我學左都唔記得有呢招
打追殺你果啲高Lv敵人好有用, 琴晚我試過打到佢垂死果時佢整個火牆圍住自己, 我埋唔到身, 就用二指真空把掉番佢自己D炸彈炸死佢

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-20, 11:31 AM   #127
Faiz_ko
Junior Member

註冊日期: Oct 2013
可能離題
搞咩。。最近d game都共享唔到 有冇師兄都係咁?
之前隻avenger唔得 le隻又唔得 唉
Faiz_ko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-20, 01:21 PM   #128
ps4boy
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2016
見有巨熊、狼打下買了!

舊 11-17-20, 08:14 PM   #129
chrischun
God of Gamer
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
升級口糧袋既布料到底係邊到有得買或攞,我到宜家都無見過一件

舊 11-17-20, 08:22 PM   #130
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: chrischun 查看文章
升級口糧袋既布料到底係邊到有得買或攞,我到宜家都無見過一件
不是用皮革和鉄石升級嗎,射動物就有皮
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-20, 08:23 PM   #131
紫紅豆
Crazy Gamer

引用:
作者: ps4boy 查看文章
見有巨熊、狼打下買了!
巨熊好勁,兩野ko我
舊 11-17-20, 08:27 PM   #132
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
引用:
作者: 紫紅豆 查看文章
不是用皮革和鉄石升級嗎,射動物就有皮
第4級開始要用再加布料先可以升

舊 11-17-20, 11:31 PM   #133
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
用雙手斧重攻擊可以係外面直接斬開鎖左既門, 唔洗係窗口射箭入去爆門

舊 11-18-20, 12:05 AM   #134
紫紅豆
Crazy Gamer

引用:
用雙手斧重攻擊可以係外面直接斬開鎖左既門, 唔洗係窗口射箭入去爆門
是否要力量去到中期先可以,我去到23左右,不能斬鎖,如在入面就可以,
舊 11-18-20, 12:39 PM   #135
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
諗住入番隻 PS4 歐/美版 血腥版

大家有片分享嗎?

【識英文着數啲】血腥版 $ 385

深水埗店鋪有售 !

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-20, 02:13 PM   #136
whassupbun

引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
諗住入番隻 PS4 歐/美版 血腥版

大家有片分享嗎?

【識英文着數啲】血腥版 $ 385

深水埗店鋪有售 !
我玩緊美版下載版, 都幾多肢解同噴血, 撇開暴唔暴力/爽唔爽快哩D野唔講, 血腥程度被和諧仲有一個好大問題, 係影響左隻game個原設同氣氛

以下一幕為例, 原本劇情係有角色掉低3個人頭黎餵豬, 想恐嚇個女人
但和諧版變左3個頭盔...
如果我冇玩美版, 見到幅圖真係完全黑人問號, 點解個女人見到3個頭盔掉落地會驚? 成個劇情變得完全唔make sense
同埋原本個角色做哩個動作, 加強描述佢性格大癲大喪, 心狠手辣咩都做得出, 但變左掉頭盔就完全唔知JM9

所以玩歐美版係必須, 一係玩XBOX/PC版, 絕對唔可以玩亞洲PS版

此篇文章於 11-18-20 02:16 PM 被 whassupbun 編輯。
舊 11-18-20, 02:40 PM   #137
kyo353
Game Master

引用:
作者: 紫紅豆 查看文章
是否要力量去到中期先可以,我去到23左右,不能斬鎖,如在入面就可以,
好似要學左雙持重武先
同埋有時要斬兩次,所以我唔知判定係點

舊 11-18-20, 03:28 PM   #138
whassupbun

引用:
好似要學左雙持重武先
我覺得係bug機會大啲
即係好似人地貼住道門用predator弓瞄準(即係可以長距離zoom果支), bug到個鏡頭入左屋內, 射爆個鎖, 一樣道理

舊 11-18-20, 04:31 PM   #139
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: whassupbun 查看文章
我玩緊美版下載版, 都幾多肢解同噴血, 撇開暴唔暴力/爽唔爽快哩D野唔講, 血腥程度被和諧仲有一個好大問題, 係影響左隻game個原設同氣氛

以下一幕為例, 原本劇情係有角色掉低3個人頭黎餵豬, 想恐嚇個女人
但和諧版變左3個頭盔...
如果我冇玩美版, 見到幅圖真係完全黑人問號, 點解個女人見到3個頭盔掉落地會驚? 成個劇情變得完全唔make sense
同埋原本個角色做哩個動作, 加強描述佢性格大癲大喪, 心狠手辣咩都做得出, 但變左掉頭盔就完全唔知JM9

所以玩歐美版係必須, 一係玩XBOX/PC版, 絕對唔可以玩亞洲PS版
等於見到三個美軍狗牌咁law XD

舊 11-18-20, 04:35 PM   #140
whassupbun

引用:
作者: holsety 查看文章
等於見到三個美軍狗牌咁law XD
攞金屬頭盔餵豬, 個原意完全冇晒

舊 11-18-20, 05:01 PM   #141
whassupbun

引用:
好似要學左雙持重武先
岩岩睇其他討論區都有人提到, 都係話要雙持heavy axe, 即係兩把雙手斧, 單手斧係唔得既
另外有招Dive of the Valkyries(跳起再打落地果招)升到Level 2個爆風可以喺門外震爛個鎖

舊 11-18-20, 05:06 PM   #142
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
除咗PS4同PS5的中文版係閹割版之外,
其他XBOX、PC的中文版係咪維持足本有斷頭、噴紅血?
定係只有純歐美英文版先係足本版?

好彩本身諗住等到買PS5同Xbox Series X主機,
先買Assassin’s Creed Valhalla (刺客教條:維京紀元)嚟玩避過咗硬食閹割版。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-20, 05:14 PM   #143
whassupbun

引用:
作者: IDGAF 查看文章
除咗PS4同PS5的中文版係閹割版之外,
其他XBOX、PC的中文版係咪維持足本有斷頭、噴紅血?
定係只有純歐美英文版先係足本版?

好彩本身諗住等到買PS5同Xbox Series X主機,
先買Assassin’s Creed Valhalla (刺客教條:維京紀元)嚟玩避過咗硬食閹割版。
只有PS4/PS5亞洲版被閹, 其他平台/地區版本全部冇影響, 所以你可以玩XBOX/PC中文版

舊 11-18-20, 05:16 PM   #144
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
但玩美版又有第二個問題
就係我想買helix 係增唔到值
因為我用港服acc
唔共通
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-20, 05:51 PM   #145
kyo353
Game Master

引用:
作者: whassupbun 查看文章
岩岩睇其他討論區都有人提到, 都係話要雙持heavy axe, 即係兩把雙手斧, 單手斧係唔得既
另外有招Dive of the Valkyries(跳起再打落地果招)升到Level 2個爆風可以喺門外震爛個鎖
我用呢招個陣淨係右手換左雙手斧
另一隻手係長槍,所以應該主武係雙手斧就得

另外想問有一招可以用血換子彈時間係邊度學?
開呢招可以唔洗追紙仔

舊 11-18-20, 08:06 PM   #146
whassupbun

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
但玩美版又有第二個問題
就係我想買helix 係增唔到值
因為我用港服acc
唔共通
係喎,冇諗到添,我原本仲想買800點隻狼騎下算,慳番
好彩season pass買美版都對應

師兄想問下PS4版升PS5版,已解啲獎杯係咪自動解鎖?我見你話ps4個save對應ps5版,我聽日就會遇到哩個問題。
依家PS4版打左20%杯,中途轉PS5驚兩頭唔到岸,又未必有心打兩次白金
(自問自答, google左, save承繼, 但解左既杯唔會自動解鎖, 未解既可以繼續, 例如收集10樣野, 你個save收集左9樣, 去到PS5拎埋第10樣就會解杯, 但已解既故事進度杯就要重新打過了)
引用:
我用呢招個陣淨係右手換左雙手斧
另一隻手係長槍,所以應該主武係雙手斧就得

另外想問有一招可以用血換子彈時間係邊度學?
開呢招可以唔洗追紙仔
藍樹,一路向下發展,第三個技就係,Last Chance Healing,瀕死會發動子彈時間

此篇文章於 11-19-20 08:43 AM 被 whassupbun 編輯。
舊 11-18-20, 09:13 PM   #147
紫紅豆
Crazy Gamer

隻狼在初回限定版不是有得送嗎?不用買
舊 11-18-20, 11:49 PM   #148
shingo18
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2002
唸隻買隻Xbox 美版,遊戲入面可否簡中文?thx
shingo18 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-20, 01:47 AM   #149
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g

嘩,搵到了,真的真實+震撼。18禁,大家請注意。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-20, 08:46 AM   #150
whassupbun

引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章

嘩,搵到了,真的真實+震撼。18禁,大家請注意。
係真係有咁血腥, 但好可惜個鏡頭絕對冇影得咁清楚, 段片影得好穩定, 但實際遊戲內面zoom得有D遠, 又成日突然轉角度, 冇段片睇得咁清楚, 不過都爽既

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[限時免費]Assassin’s Creed 2(刺客教條 2) IDGAF PC電腦遊戲討論版 0 04-15-20 12:08 PM
[PS4,XB1] Assassin's Creed Odyssey《刺客教條:奧德賽》| 已售 | 6402oen 電視遊戲討論版 105 10-20-19 12:32 AM
[多機種] Assassin's Creed Unity《刺客教條:大革命》| PC、PS4、XBOX One | IDGAF 電視遊戲討論版 434 04-18-19 01:08 PM
[徵求] PS4 Assassin's Creed IV: Black Flag【刺客教條 IV:黑旗】 ricky828 買賣專區 2 01-17-14 10:14 AM
[出售] 100% 全新 PS4 Assassin's Creed IV: Black Flag【刺客教條 IV:黑旗】$250 chiwai107 買賣專區 3 01-15-14 09:29 AM

現在的時間是 10:03 PM

手機版 | APP版