Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-04-14, 04:32 PM   #76
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
凡於PlayStation®Platinum Shop同時購買PS3及PS Vita版本,可獲贈初回特典

同時購買PS3及PS Vita版本先有特典! 可惡!唔買啦!!
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-14, 07:48 PM   #77
ykray
Junior Member

註冊日期: Apr 2012
台灣唔使買曬都有......HK........
ykray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-14, 04:07 PM   #78
Alicecon
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2009
PSN  IDAlicecon
改咗做「凡於PlayStation®Platinum Shop 購買PS3或PS Vita版本,可獲贈」
Alicecon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-14, 05:26 PM   #79
安安
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
PlayStation HK: 你好~此款遊戲暫不設預訂,敬請在遊戲發售日前致電店舖了解
準確發售時間,第一時間購買而確保獲得「豪華特典」謝謝各位支持!!
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-14, 08:28 PM   #80
Fun

註冊日期: Oct 2004
請問如果當第1集係第2集既體驗版黎決定買唔買, 有無指標性?
Fun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-14, 10:01 PM   #81
oneal

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: 安安 查看文章
PlayStation HK: 你好~此款遊戲暫不設預訂,敬請在遊戲發售日前致電店舖了解
準確發售時間,第一時間購買而確保獲得「豪華特典」謝謝各位支持!!

我今日都去左3 間帛白店問過,
全部冇得訂,
係呢隻同彈丸論破都冇得訂,反而高達無雙有得訂,
PS HK 係咁發NEWS 去PROMOTE,
但到最後要當日出去撲,
又係要玩_ 我地,
而家D 帛金店都冇咩用既,
想訂既GAME又冇得訂,
個D 十九優惠只係不停叫人快D 黎出機啦,
對本身有機既玩家又冇用,
又冇D NEWS/INFORMATION 可以提供
oneal 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-14, 10:55 AM   #82
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

舊 01-14-14, 11:27 AM   #83
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
基本上和日版一樣吧w
日版已白金了.這次就pass

舊 01-23-14, 12:21 AM   #84
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
http://psnprofiles.com/trophies/2376-AKIBAS-TRIP-2-獎盃

明天就有psn版吧

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-14, 10:38 AM   #85
devilsora
Junior Member

註冊日期: Jun 2008
其實呢隻GAME, 買PS3版本定係PSV版本會好D呢?
兩者有冇咩分別邊個會好D呢(畫面, loading時間)?
devilsora 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-14, 10:44 AM   #86
pet3
The One

引用:
作者: devilsora 查看文章
其實呢隻GAME, 買PS3版本定係PSV版本會好D呢?
兩者有冇咩分別邊個會好D呢(畫面, loading時間)?
聽說

psv 讀取快 ,多過3敵人會少lag,間中會lag一下
ps3 讀取很慢,超多敵人時先會lag

所以最好就用ssd ps3 玩psn版

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 01-23-14, 11:52 AM   #87
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: pet3 查看文章
聽說

psv 讀取快 ,多過3敵人會少lag,間中會lag一下
ps3 讀取很慢,超多敵人時先會lag

所以最好就用ssd ps3 玩psn版
題外話~XD
P3版日版試過把全脫時的聖光弄走~XD
囡囡們全身看光光www
psv版應該一樣可行
方法(反白):
跑戰場原(誤)線時,最終話打眾女角時留下一位後用全脫脫光其他女角,這時被脫光的只會帶隻聖光跪下來,之後再在附近用多次全脫把留下的女角都脫光的話,之前被脫光的女角身上的聖光會全沒了..就看到一身肉色了~XD(反白結束)

舊 01-23-14, 12:17 PM   #88
pet3
The One

引用:
作者: wang2009hk 查看文章
題外話~XD
P3版日版試過把全脫時的聖光弄走~XD
囡囡們全身看光光www
psv版應該一樣可行
方法(反白):
跑戰場原(誤)線時,最終話打眾女角時留下一位後用全脫脫光其他女角,這時被脫光的只會帶隻聖光跪下來,之後再在附近用多次全脫把留下的女角都脫光的話,之前被脫光的女角身上的聖光會全沒了..就看到一身肉色了~XD(反白結束)
等人貼圖好了

FGO 目標預算
舊 01-23-14, 02:31 PM   #89
pet3
The One

https://store.sonyentertainmentnetwo...IBASNEXTHDD000

https://store.sonyentertainmentnetwo...D3MAINGAME0000

比想像中貴

FGO 目標預算

此篇文章於 01-23-14 03:16 PM 被 pet3 編輯。
舊 01-23-14, 03:59 PM   #90
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
見街末?
睡衣DLC要特典版先有嗎?
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-14, 08:31 PM   #91
pet3
The One

為什麼音樂好像好lag咁

FGO 目標預算
舊 01-23-14, 10:34 PM   #92
green

註冊日期: Aug 2005
今日去188一間藍店想買PS3版, 明明櫥窗SHOW出來仲標埋價錢, 都話賣哂......
再去第二間藍店, 都話賣哂, 但個店員又轉口問我買咩版, 我再講一次係PS3, 佢又話有啦

搞咩
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-14, 12:16 AM   #93
Akira 明
Game Master

Nintendo Switch ID5966-9891-3387
引用:
作者: green 查看文章
今日去188一間藍店想買PS3版, 明明櫥窗SHOW出來仲標埋價錢, 都話賣哂......
再去第二間藍店, 都話賣哂, 但個店員又轉口問我買咩版, 我再講一次係PS3, 佢又話有啦

搞咩
PSV就真係無,唔係話紳士game唔敢
拎出街玩咩?反而咁快賣清
舊 01-24-14, 09:46 AM   #94
pet3
The One

引用:
作者: Akira 明 查看文章
係ps3 唔想比家人睇到
用psv 係家中一邊玩

我原本都想咁

不過我朋友說想玩
所以只好玩ps3 版再比帳戶佢一起玩 ( 他出騎龍必取3 ,我出秋葉)

FGO 目標預算
舊 01-24-14, 01:50 PM   #95
oneal

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: Akira 明 查看文章
我尋日一點半去到信和,
行版都賣曬,
真係估佢唔到囉,
岩岩再去睇台版都仲未到,
都唔知搞咩鬼
oneal 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-14, 01:56 PM   #96
pet3
The One

有ps3版的人能不能幫我看有沒有5.1 ?

我及現這遊戲ps3 psn版 有問題
睇唔到說明書...

FGO 目標預算
舊 01-30-14, 07:31 PM   #97
Akira 明
Game Master

見到有兩版本,其中一隻叫平行進口貨
比另一版本平40到

其實係咪台灣中文版?咁hkpsn嘅dlc用唔用到?
舊 04-19-14, 04:17 PM   #98
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
【07/03発売予定】 AKIBA'S TRIP (アキバズトリップ) 2 PS4
http://www.sofmap.com/product_detail...gid=GF15030000
引用:
■同根内容<初回のみ>
1.「キャラバリエーションセット」ダウンロードコード

●PS4になって遊びやすさがUPしました!
全体的な画面クオリティをUPしました。また、ロード時間を短縮し、遊びやすくなりました。
さらに街を歩くNPCの表示人数を増加させ、より実際のアキバに近くなりました!

●「ビジュアルエディター」解禁!
自分だけの風景を作り出せる「ビジュアルエディター」を搭載。アキバの街をワイヤーフレームの電脳空間にしてみたり、夏の夕暮れのような雰囲気にしてみたり。一風変わったアキバを楽しめます!

●有料&無料DLC+クリア特典ががほぼ全部入り!
有料で配信中のヒロインたちの水着セットも、PS4版なら最初から収録!
ほか、有料&無料DLCがほぼ全部入り!!
さらにクリア後に解禁される「チビキャラモード」をはじめとするお楽しみ機能も、PS4版なら最初から使えます!(※一部を除きます)

●PS4の実況機能を大活用!視聴者も楽しめる要素が満載!!
プレイヤーがピンチのときに視聴者が「助けて」と打ち込むと、超強力な装備に身を包んだ妹が登場!
また視聴者が「panty jump」と打ち込むと、街中に落ちているパンツが飛ぶ、といったおバカなお楽しみ要素もご用意しております。視聴者と一緒に実況プレイを楽しもう!
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-14, 05:01 PM   #99
ゆり

註冊日期: Nov 2004
路人更多,更LAG機

舊 04-19-14, 05:31 PM   #100
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
講好左嘅Plus呢?
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[賣]PS3 , PSV GAME 星仔~* 買賣專區 0 12-16-13 11:08 AM
[FS] psv akiba's trip2 行貨 川川 買賣專區 0 11-27-13 09:34 PM
[多機種] 俺たちに翼はない l PS3, PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 0 09-05-13 01:58 PM
[PSP] AKIBA'S TRIP PLUS [已售] 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 14 06-19-12 05:19 PM
[PSP] AKIBA'S TRIP [已售] 草薙さん 手提遊戲機討論版 85 04-08-12 01:41 PM

現在的時間是 08:44 AM

手機版 | APP版