Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-15-11, 11:13 PM   #126
clie
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
路飛贏過幾多個七武海?
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-11, 11:19 PM   #127
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
作者: LUFFY420 查看文章
我的推測:

E.S凶藥的來源
http://luffy420.blog.fc2.com/blog-entry-116.html

BINGO

其實隻ES藥令我諗起果陣沙漠城
王國果4 個定5個手下食左D唔知咩話會好勁但又會好快死既野去打"顎"魚
結果"顎"魚打都唔打由得佢地自己死..
唔知係唔係同ES藥有關既野泥
只係魚人體格強D所以唔會咁快死 但都傷身
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-11, 11:33 PM   #128
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: clie 查看文章
路飛贏過幾多個七武海?
沙鱷同莫利亞兩個
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-11, 11:45 PM   #129
clie

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 魚伕 查看文章
沙鱷同莫利亞兩個
沙鱷憑實力戰勝
莫利亞如果無人餵佢食100個影應該唔夠打
頂上o個陣路飛完全無力同大人物對打
而家吹到佢勁左好多,其實可能去到正常七武海水平
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-11, 11:55 PM   #130
宇智波佐助
Insane Gamer
寫輪眼

註冊日期: Apr 2007
黑胡 仲可以 吸收 其他能力者d能力-.-...
咁似sylar-.-....

那無可替代的鋼鐵之心也將如期而至
宇智波佐助 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-11, 12:17 AM   #131
NEAR
Ultimate Gamer
Majora's!?

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code3411 1648 1216
睇hero已經覺得同op似,
點知依家op又似返hero,
last boss仲要一樣能力

可惜係。。。hero爛尾

NEAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-11, 08:56 AM   #132
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
路飛開始要地盤..

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-11, 09:06 AM   #133
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: clie 查看文章
沙鱷憑實力戰勝
莫利亞如果無人餵佢食100個影應該唔夠打
頂上o個陣路飛完全無力同大人物對打
而家吹到佢勁左好多,其實可能去到正常七武海水平
贏左就係贏左.......

舊 12-27-11, 09:49 AM   #134
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 魚伕 查看文章
沙鱷同莫利亞兩個
仲有一個不戰而勝

舊 12-27-11, 08:17 PM   #135
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
路飛佢地搶返 D 寶物就算, 留泥漿人活口好有危險喎

尾田係唔係畫 D 樣衰生物畫上癮?!
Big MAMA 同佢 D 隊員都咁鬼樣衰

舊 12-27-11, 08:19 PM   #136
拓飛
Game Master

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
尾田係唔係畫 D 樣衰生物畫上癮?!
Big MAMA 同佢 D 隊員都咁鬼樣衰
最留意個3眼女
拓飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-11, 08:40 PM   #137
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
見到dr. eggman囉

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-11, 09:11 PM   #138
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: 拓飛 查看文章
最留意個3眼女
起碼冇10成都有9成9係大媽個親生女

唔止白鬍子,連大媽都睇得起呢個老虎頭上釘虱(也母)o既路飛,尾田你想點?m9
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-11, 10:44 PM   #139
火兵
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDken0256
如果大媽真係羅拉阿媽的話,都唔會係敵人掛
火兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-11, 10:02 AM   #140
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
大媽睇上路飛

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-11, 11:24 AM   #141
宇智波佐助
Insane Gamer
寫輪眼

註冊日期: Apr 2007
咁快 打 四皇-.-.......

那無可替代的鋼鐵之心也將如期而至
宇智波佐助 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-11, 11:27 AM   #142
小白熊
Ultimate Gamer
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
引用:
作者: 宇智波佐助 查看文章
點會.... 攪得來最快都一年半載之後既事
小白熊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-11, 11:30 AM   #143
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
睇大媽語氣....應該係識得卡普....

引用:
有排啦....新世界都未入....
到真正見到大媽時都可能係幾十話之後....
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-11, 03:34 PM   #144
三刀流路飛
Game Master
海盜王

註冊日期: Apr 2006
XBox Live GamertagEddie829
我都覺得佢地係話遲下先碰頭
三刀流路飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-11, 03:48 PM   #145
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
用左兩個多月時間,終於由頭睇到前進號完成使命。
先前覺得雪花石膏王國篇寫得好感人,尤其比比決定與路飛等人道別一幕,真係睇到好感動。
其後直落空島篇,可能開頭太多周邊人事、歷史因素要交代,起初覺得有點悶,不過最感人既環節,竟然係交代羅蘭度同大戰士卡爾加拉既過去,以及後人韋柏拼死完成先祖既心願,呢度又係睇到眼濕濕。唯一不快係點解艾尼路可以唔駛死。...
之後睇到芬奇出場時,起初係好笑成份多D,但作者交代魯賓黑暗既過去,寫得好細緻。(當然,我自己仍然對歷史正文嗰堆野有好多問號) 最意想不到係,前進號竟然用盡最後的生命力拯救路飛一行人。最後路飛逼不得已將前進號火葬,相信好多人都會睇到好傷感。
暫時睇到44期,真係無後悔買哂返黎睇。
不過大家講到其後魚人島篇咁悶,希望只係作者一時失手啦。作為讀者,真係唔想呢個咁偉大既故事會爛尾收場。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-11, 04:00 PM   #146
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
skip
不過大家講到其後魚人島篇咁悶,希望只係作者一時失手啦。作為讀者,真係唔想呢個咁偉大既故事會爛尾收場。
當初,空島編大把人話悶,但成編睇感覺會唔同晒,

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-11, 04:11 PM   #147
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
唔奇, 打1隻先, 跟住拖到1年半載至再講...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-11, 05:52 PM   #148
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
老母又唔響度
依家頂多味打卒仔

舊 12-29-11, 06:52 PM   #149
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
用左兩個多月時間,終於由頭睇到前進號完成使命。
先前覺得雪花石膏王國篇寫得好感人,尤其比比決定與路飛等人道別一幕,真係睇到好感動。
其後直落空島篇,可能開頭太多周邊人事、歷史因素要交代,起初覺得有點悶,不過最感人既環節,竟然係交代羅蘭度同大戰士卡爾加拉既過去,以及後人韋柏拼死完成先祖既心願,呢度又係睇到眼濕濕。唯一不快係點解艾尼路可以唔駛死。...
之後睇到芬奇出場時,起初係好笑成份多D,但作者交代魯賓黑暗既過去,寫得好細緻。(當然,我自己仍然對歷史正文嗰堆野有好多問號) 最意想不到係,前進號竟然用盡最後的生命力拯救路飛一行人。最後路飛逼不得已將前進號火葬,相信好多人都會睇到好傷感。
暫時睇到44期,真係無後悔買哂返黎睇。
我第一次覺得感動o既章節係奈美篇, 最尾個紋身都好有意思
燒船個幕建議睇埋動畫版, 氣氛凝造不錯的

舊 12-29-11, 10:17 PM   #150
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
最先感動到我眼濕濕ge係索柏放櫻花煙火個幕
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] 尾田栄一郎「ONE PIECE 最後の海 新世界編」開幕 Vol.14 money 日本動漫畫討論版 1000 11-24-11 04:01 PM
[漫畫] 尾田栄一郎「ONE PIECE 最後の海 新世界編」開幕 Vol.13 money 日本動漫畫討論版 999 02-24-11 11:50 PM
車路士球迷會Vol.14 ﹝~ 請各位繼續到Vol.15討論~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1002 02-08-09 02:36 PM
NBA 討論區 VOL. 14 - 請移玉步到 VOL. 15 繼續討論 阿聰 體育版 1000 07-21-06 01:16 PM
Game vol.15 (完) 魚伕 體育版 19 10-26-04 07:07 PM

現在的時間是 04:12 PM

手機版 | APP版