Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 01-25-05, 02:21 AM   #1
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

註冊日期: Apr 2003
貼圖

大家冇睇錯 e張的而且確係一張聖誕畫~
由於我部scanner壞左一段長時間...以致不能畫圖,連做功課都很不便....
所以e張係補畫的,希望各大大指點一下在下
之前我響e度貼過圖的,但我諗應該冇人記得

Justine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-05, 02:25 AM   #2
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
聖誕快樂~!
我記得,你畫d全部都係大眼妹~
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-05, 01:27 PM   #3
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
畫得靚過好多人.....(這句最直接吧.. )

舊 01-25-05, 01:50 PM   #4
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
其實,,,我都過期了,所以都不敢post,
容許我借個位來post一post吧~
公司聖誕便條用的快稿~
上傳的圖像
檔案類型: jpg girl0008b.jpg (140.5 KB, 191 次查看)
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-05, 01:54 PM   #5
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Justine

大家冇睇錯 e張的而且確係一張聖誕畫~
由於我部scanner壞左一段長時間...以致不能畫圖,連做功課都很不便....
所以e張係補畫的,希望各大大指點一下在下
之前我響e度貼過圖的,但我諗應該冇人記得
鉛筆稿+photoshop的畫稿,如果張幅鉛筆稿上線的話會更好yeah
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-05, 04:38 PM   #6
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
作者: 水結晶
鉛筆稿+photoshop的畫稿,如果張幅鉛筆稿上線的話會更好yeah
即係點??? 小弟好多野都未識............
另有一新手問題,其實我個人物d白邊係意外....
因為我整背景果時發現原本留白的地方變在透明
所以就開多層新layer來整個白底......
我想問既係有乜方法整背景.........希望有人明我想問乜la...

舊 01-25-05, 09:15 PM   #7
樹之精靈
Game Master

Justine~~
哇~~好萌好靚呀~~
再post多d圖上黎啦~~

[ot]對了...我的賀圖呢 [/ot]

舊 01-25-05, 10:08 PM   #8
浪子
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: M-eye
畫得靚過好多人.....(這句最直接吧.. )
靚過我
好moe
浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-05, 11:00 PM   #9
邪教教主
Ultimate Gamer
bunchies

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 浪子
靚過我
好moe
x2
>>我諗應該冇人記得
我記得

His might upholds the weak
His word speaks only truth
His wrath undoes the wicked
邪教教主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-05, 02:47 AM   #10
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

多謝各位的意見
但有大大能解答小弟的問題ma??? 試左好耐都唔得....

舊 01-26-05, 11:49 PM   #11
pandaking
Junior Member
臥龍山莊熊貓大王

註冊日期: Oct 2004
引用:
即係點??? 小弟好多野都未識............
另有一新手問題,其實我個人物d白邊係意外....
因為我整背景果時發現原本留白的地方變在透明
我想問既係有乜方法整背景.........希望有人明我想問乜la...
sorry
唔明你想問的問題
"有乜方法整背景"你在畫背景時遇到什麼問題?

舊 01-27-05, 12:38 AM   #12
valkyrie
Crazy Gamer
VF-1A

註冊日期: Jan 2004
你個BACK GROUND個位係空?
你貼個BG來看看?
valkyrie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-05, 03:16 AM   #13
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
作者: valkyrie
你個BACK GROUND個位係空?
你貼個BG來看看?
引用:
作者: pandaking
sorry
唔明你想問的問題
"有乜方法整背景"你在畫背景時遇到什麼問題?
sorry.....修正

因為我整背景果時發現個人物原本留白的地方變在透明(即人物我留白的地方貼上背景時留白的地方會透出個背景)

希望有大大能解答....十萬個thx

舊 01-27-05, 03:24 AM   #14
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
作者: 樹之精靈
Justine~~
哇~~好萌好靚呀~~
再post多d圖上黎啦~~

[ot]對了...我的賀圖呢 [/ot]
o....
sorry呀....樹精,e家先見倒妳個post...
我部scanner才剛復活....妳等新年果張la~

舊 01-27-05, 11:41 AM   #15
valkyrie
Crazy Gamer
VF-1A

係你SET透明乜問題?
你SET BG 時吾只一個BG LAYER??
你個BG LAYER 又有吾同GE 透明??
當完成时個 張人物LAYER 放最上
BG LAYER放下面 用 CTRL + E 合晒D BACKGROUND LAYER做一個(合左無得返轉頭)
舊 01-27-05, 01:37 PM   #16
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
係你SET透明乜問題?
你SET BG 時吾只一個BG LAYER??
你個BG LAYER 又有吾同GE 透明??
當完成时個 張人物LAYER 放最上
BG LAYER放下面 用 CTRL + E 合晒D BACKGROUND LAYER做一個(合左無得返轉頭)
這樣合否清楚點...???
果然很難讓人知我問乜....

舊 01-27-05, 01:49 PM   #17
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

註冊日期: Mar 2003
Arrow

引用:
作者: 水結晶
其實,,,我都過期了,所以都不敢post,
容許我借個位來post一post吧~
公司聖誕便條用的快稿~
我果張連色都未上!!!
算了,
留在今年聖誕用好了...(逃)
黑咪 破壞大王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-05, 01:50 PM   #18
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
這樣合否清楚點...???
果然很難讓人知我問乜....
Ctrl + E (CH同BG合併)就是了...
之後清掉背景的白色.

此篇文章於 01-27-05 02:53 PM 被 黑咪 破壞大王 編輯。
舊 01-27-05, 02:14 PM   #19
valkyrie
Crazy Gamer
VF-1A

你個人係透明地 你見GE白色係又GB個LAYER得來
人要自己+D白色比佢 不過你吾係LINE稿(+白色有D難度)
舊 01-27-05, 03:26 PM   #20
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
你個人係透明地 你見GE白色係又GB個LAYER得來
人要自己+D白色比佢 不過你吾係LINE稿(+白色有D難度)
咁有冇方法方止e種情況發生??? a

舊 01-27-05, 04:36 PM   #21
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

引用:
咁有冇方法方止e種情況發生??? a

連白色都上
舊 01-27-05, 08:41 PM   #22
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

thx各位~~我諗我知點做了

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
貼圖 樹之精靈 Cosplay同人MIX討論區 8 12-30-04 12:26 PM
貼圖 mmssm Cosplay同人MIX討論區 8 11-22-04 10:05 AM
貼圖... MAZINKAISER 收藏品討論版 13 04-16-03 11:15 AM

現在的時間是 11:22 PM

手機版 | APP版