Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-06-12, 06:00 PM   #1
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDKILLUAJP1986
XBox Live Gamertag窮到喊,就黎訓街
引用:
作者: knife-edge 查看文章
願聞其詳
真心學野
好想知用EDDIE點先可以無腦到...
咁樣打就唔會輸左比隻P谷住度氣
個無腦就係,打DOWN>GUARD不*3>KO

但係EDDIE點樣打DOWN P呢?
P有236P,地震,46之類既埋身招,EDDIE中是但一招都會比人壓
點先唔中呢D招呢?要善用立D,遠S,HS
前面果招避地震,後面兩招判定唔差同多HIT
埋到佢身又怕指令投,呢個時候可以用牆,或者直接捉指令投黎大佢
如果打遠距離呢,怕佢地震,低空DASH又怕比人直GUARD指令投,呢個時候就要死忍,一係打佢真人

舊 06-06-12, 06:04 PM   #2
knife-edge
Ultimate Gamer
向後發展委員會成員

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: killua 查看文章
個無腦就係,打DOWN>GUARD不*3>KO

但係EDDIE點樣打DOWN P呢?
P有236P,地震,46之類既埋身招,EDDIE中是但一招都會比人壓
點先唔中呢D招呢?要善用立D,遠S,HS
前面果招避地震,後面兩招判定唔差同多HIT
埋到佢身又怕指令投,呢個時候可以用牆,或者直接捉指令投黎大佢
如果打遠距離呢,怕佢地震,低空DASH又怕比人直GUARD指令投,呢個時候就要死忍,一係打佢真人
老細....貨不對辨喎.....
都唔係冇腦打既
要睇佢咁多野......要練嫁喎
-
星期6....如果夜晚都OK既...
不過果時應該多人到爆

當對手因為你勁飛火滾果陣依然保持長期要係天板度飛
當對手忍唔住講粗口 你時依舊繼續保持長期要係天板度飛
當對手出手打你果陣你終於可以落地攻擊對手啦
u win
knife-edge 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-12, 06:15 PM   #3
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDKILLUAJP1986
XBox Live Gamertag窮到喊,就黎訓街
引用:
作者: knife-edge 查看文章
老細....貨不對辨喎.....
都唔係冇腦打既
要睇佢咁多野......要練嫁喎
-
星期6....如果夜晚都OK既...
不過果時應該多人到爆
我咪講左,用冇腦野之前,要有好多用腦野去SUPPORT LOR

舊 06-07-12, 09:11 AM   #4
keyalien
Junior Member

註冊日期: May 2009
XBox Live GamertagKeyalien
引用:
作者: killua 查看文章
我咪講左,用冇腦野之前,要有好多用腦野去SUPPORT LOR
即係要用腦去諗用有腦角色但想無腦地贏人地用腦咁用無腦角色
我暈啦
keyalien 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
GUILTY GEAR XX 3 on 3 ~ <<第13回>> 千野 衛 街機遊戲討論版 1 09-07-08 11:40 AM
[PSP] GUILTY GEAR XX ΛCORE PLUS 神祕人1號 手提遊戲機討論版 5 08-26-08 04:23 AM
guilty gear XX #reload pc 版 Hayami PC電腦遊戲討論版 67 07-28-04 08:24 PM
GUILTY GEAR 旦 Part 3 XX 編 赤兵尉SETH 收藏品討論版 24 06-30-03 12:59 PM

現在的時間是 06:00 AM

手機版 | APP版