Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 06-05-06, 04:15 PM   #26
MKB
Ultimate Gamer
でっていう

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagmkbmakibao
以森小性格
總覺得下一次選舉可能會係最想非禮的香港男藝人
或者兩個選舉一齊搞會好d?

根本就係借題發揮
MKB 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-06, 04:15 PM   #27
書仔
Game Master
路人一名

註冊日期: Apr 2005
其實我覺得有少許小題大做!不過香港就是這樣的了!無事變小事,小事變大事

書仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-06, 04:27 PM   #28
sigma
God of Gamer
BAN!!BAN!!

註冊日期: Sep 2003
講下就引人犯罪
咁d打到某某人任或政權既又係咪教唆他人犯罪

網上女性權益守護神

此篇文章於 06-05-06 04:47 PM 被 sigma 編輯。
sigma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-06, 04:28 PM   #29
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
XBox Live GamertagMING0229
點解講親呢件事都要轉移目標去左婦女團體度?
森美小儀真係無唔o岩
只係佢地小事化大?

非禮係犯法
跟本對女性係侮辱
唔用呢d 字眼仲有大把可以用o者
0229 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-06, 04:34 PM   #30
eddie7890000
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 0229
點解講親呢件事都要轉移目標去左婦女團體度?
森美小儀真係無唔o岩
只係佢地小事化大?

非禮係犯法
跟本對女性係侮辱
唔用呢d 字眼仲有大把可以用o者
但人地冇叫你去做

eddie7890000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-06, 04:40 PM   #31
sgouki
God of Gamer
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
係Hgame 開個最想同佢H GE GAME 女主角會吾會被BAN架 ?

舊 06-05-06, 04:43 PM   #32
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
XBox Live GamertagMING0229
引用:
作者: eddie7890000
但人地冇叫你去做
唔係話佢教人去非禮

而係一眾女性O既名字俾人揀最想"非禮"
對o個班女性仲有尊重可言?

如果你家人/朋友/戀人 o既女性列哂出黎
俾街外人揀最想非禮
而結果又要話返俾你家人/朋友/戀人 o既女性知
佢地會唔會覺得不安?
0229 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-06, 04:51 PM   #33

引用:
作者: 0229
唔係話佢教人去非禮

而係一眾女性O既名字俾人揀最想"非禮"
對o個班女性仲有尊重可言?

如果你家人/朋友/戀人 o既女性列哂出黎
俾街外人揀最想非禮
而結果又要話返俾你家人/朋友/戀人 o既女性知
佢地會唔會覺得不安?
但呢次投要我覺得係投完就算個D,況且今次單野都係小事一則,唔需要甘認真,輕鬆下la香港人

舊 06-05-06, 05:11 PM   #34
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
今次我撐森小,因為班不知所謂既婦女團體吹到話全港撐佢地,兼且仲要求政府收返商台個牌,大佬,要求cut佢地個節目咪萛lor,仲要叫人執笠,甘做根本就係打壓言論自由
叫人執笠就要撐森小!?你D理由都幾充份個喎
引用:
但呢次投要我覺得係投完就算個D,況且今次單野都係小事一則,唔需要甘認真,輕鬆下la香港人
有違社會道德觀(引發人們心底邪念)都叫人輕鬆!?你無o野呀嘛

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....

此篇文章於 06-05-06 05:14 PM 被 DevilElvis 編輯。
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-06, 05:15 PM   #35
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: sigma
小事化大
起日本果d乜野最想上床既男星都唔知出現左幾多年啦
你係諗少o左各地文化(道德觀)上o既差異喎

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 06-05-06, 05:25 PM   #36

引用:
作者: DevilElvis

有違社會道德觀(引發人們心底邪念)都叫人輕鬆!?你無o野呀嘛
你無o野呀嘛,一個正常人都知道呢D係玩野投票la,你唔會投完票之後去非禮人呀?!

舊 06-05-06, 05:27 PM   #37

引用:
作者: DevilElvis
請你睇下我後面D post

舊 06-05-06, 05:43 PM   #38
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
你無o野呀嘛,一個正常人都知道呢D係玩野投票la,你唔會投完票之後去非禮人呀?!
道德觀問題,難道你開放Da
引用:
請你睇下我後面D post
但係森小真係玩到過o左香港道德觀火位喎,咁你認唔認同先

此篇文章於 06-05-06 05:46 PM 被 DevilElvis 編輯。
舊 06-05-06, 05:43 PM   #39
Fussgaenger
Senior Gamer
日日做到冇停手

註冊日期: Apr 2006
引用:
我都知佢係玩野
但係個用詞真係好唔恰當喎
你話上床/性幻想對象呢d都ok
但係非禮呢個字帶d唔尊重既成份
同埋仲要係犯法既
作為一個大眾傳播媒介
我唔理佢玩野定認真
都要小心佢地既言詞
Fussgaenger 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-06, 05:45 PM   #40
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
以前絕情谷個奪命估問d野有d仲露骨
都有d涉及女性既問題
唔知果陣有冇比人投訴?
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-06, 05:49 PM   #41
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
.....我無聽商台,我今日聽到新聞,
我真係唔知道呢個係「玩野投票」,睇嚟我真係唔正常 !

老實講,投完票想唔想非禮人我唔知,
但如果咁樣視之為「正常」、「純玩野」的話,
以後再搞一個「我最想非禮女藝人」、「我最想雞姦男藝人」、「我最想肛男藝人」、「我最想口女藝人」都無問題架啦吓話?

婦女團體可能事後要求過火,但商台錯就錯,森美小儀係一個每日幾十萬人聽嘅電台做show,講野就要負責,
我地點可以要求每一個聽眾都係「正常人」去理解?
我地又點可以要求每一個女藝人都「正常地」去被人品評「被非禮指數」?

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-06, 05:49 PM   #42
Astaroth
Moderator
上善若水

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDAstaroth_Tsz
唔俾d激烈d ge反應出黎,d人咪唔會覺得有咩大不了囉...
就算係玩都好,都要尊重ga ma
分是非就大部份人都會識分,但做唔做就唔係個個識控制自己

學海無涯,回頭是岸
Astaroth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-06, 05:50 PM   #43
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: Fussgaenger
作為一個大眾傳播媒介
我唔理佢玩野定認真
都要小心佢地既言詞
E個point最重要,做得傳媒人,就要面對群眾

做埋D咁"敏感"o既o野就預o左比人插

舊 06-05-06, 05:52 PM   #44
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: HEAD_HUNTER
我地又點可以要求每一個女藝人都「正常地」去被人品評「被非禮指數」?
女藝人咪要做番個正常人話"受寵若驚、多謝支持"囉

舊 06-05-06, 05:57 PM   #45

引用:
作者: 極真
以前絕情谷個奪命估問d野有d仲露骨
都有d涉及女性既問題
唔知果陣有冇比人投訴?

舊 06-05-06, 06:00 PM   #46
候鳥
Crazy Gamer

不過我記得投票前節目中
兩位主持人都不斷聲明
呢個投票係純測試
希望聽眾唔好當認真

唔知咁樣講可唔可以減低事情既嚴重性喇
我諗婦女團體都唔會聽架勢堂架啦
舊 06-05-06, 06:06 PM   #47

唔知各位知唔知架勢堂做幾點呢
係12-2am
之前擺係0個個時間既節目都係甘玩ga la(有D仲要勁過今次單野十倍添)
點解森小唔得?
唔通因為森小係公眾人物所以唔玩得?
你地都幾雙重標準既者

舊 06-05-06, 06:11 PM   #48
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
唔知各位知唔知架勢堂做幾點呢
係12-2am
之前擺係0個個時間既節目都係甘玩ga la(有D仲要勁過今次單野十倍添)
點解森小唔得?
唔通因為森小係公眾人物所以唔玩得?
你地都幾雙重標準既者
[小孩mode]人地以前都殺過幾十人啦~~~~而家咁啱俾你斷正我殺一個人,仲要話我、告我,即係雙重標準啫~~[/小孩mode]

如果照你咁講.....即是話,以後應該標明「12am過後,小孩、婦女、衛道人士請勿收看」囉~~~~咁樣夠未?
或者立例「未夠18歲人士,嚴禁12am後收聽砲台節目」,一天光哂

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-06, 06:18 PM   #49
候鳥
Crazy Gamer

引用:
[小孩mode]人地以前都殺過幾十人啦~~~~而家咁啱俾你斷正我殺一個人,仲要話我、告我,即係雙重標準啫~~[/小孩mode]

如果照你咁講.....即是話,以後應該標明「12am過後,小孩、婦女、衛道人士請勿收看」囉~~~~咁樣夠未?
或者立例「未夠18歲人士,嚴禁12am後收聽砲台節目」,一天光哂
咁的而且確以前絕情谷開節目前係有講
"本節目兒童不宜,或者引起觀眾情報不安,敬請留意"
架勢堂百密一疏...

講返個比喻
唔關斷唔斷正事
係以前"冇人捉佢",唔係"捉佢唔入"
難道以前冇人聽電台?
定係真係單單一句警句字句既說話就解決哂?
點解以前唔鬧,而家要鬧呢?

此篇文章於 06-05-06 06:22 PM 被 候鳥 編輯。
舊 06-05-06, 06:20 PM   #50

引用:

但903例牌係12am後專做呢D節目,仲有點解之前既絕情谷玩呢D野又冇人話?,冇理由班c9只聽架勢堂架,我諗佢地除左選舉外,係針對森小而搞大件事

論壇跳轉

現在的時間是 10:10 AM

手機版 | APP版