Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 02-12-06, 06:50 PM   #1
メ小萌.琉璃メ
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
歌曲問題...

我想問,d歌曲係唔係要識彈琴先作到架!!?

如果唔識彈琴
就咁學作歌曲
得唔得啦!!?

馬太福音5:48:所以你們要完全,像你們的天父完全一樣。
樂意做自己不喜愛的事情~
メ小萌.琉璃メ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-06, 02:49 AM   #2
小Sakana魚
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
應該要識樂理吧...因為要記錄隻歌同埋d節拍之類
我諗識彈琴會好少少..因為係自己啦d音未必準嘛...

小Sakana魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-06, 04:32 PM   #3
是但
Game Master

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDseedown
唔一定要鋼琴
好多人用結他作曲ga la

其實就咁學樂理都ok
不過最好識d樂器啦

2014 FTCL Approved!!

BLOG
是但 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 02:04 AM

手機版 | APP版