Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 10-09-22, 06:13 AM   #776
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
觀看日期:10月8日
觀看地點:N/A
觀看電影:Mrs Harris Goes to Paris
評論:https://www.gaforum.org/showpost.php...33&postcount=4

舊 10-15-22, 11:59 PM   #777
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
觀看日期:10月15日
觀看地點:MCL 德福戲院
觀看電影:新‧超人 (MX4D)
個人評分:8/10
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-22, 04:52 AM   #778
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
觀看日期:10月19日
觀看電影:電影版 搖曳露營△

舊 10-22-22, 11:18 PM   #779
ComeLOLoh

觀看日期:10月22日
觀看電影:新‧超人 MX4D
個人評分:6/10

舊 10-22-22, 11:44 PM   #780
肉羊哩咖
griffin611

觀看日期:10 月 22 日
觀看電影:《黑.阿當》
評論:https://www.gaforum.org/showpost.php...8&postcount=22

舊 10-29-22, 09:38 PM   #781
D-boy

觀看日期:10月28日
觀看地點:MCL K11 Art House
觀看電影:黑亞當 (IMAX WITH LASER)
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-22, 06:17 PM   #782
肉羊哩咖
griffin611

觀看日期:11 月 12 日
觀看電影:One Piece Film: Red
評論:講劇情娛樂性好過套龍珠,後面大戰好亂吓,又大路。係都要跟埋嚟嘅阿女話好精彩。再睇埋新海誠新片條予告,又話會睇喎~

舊 11-18-22, 09:53 PM   #783
D-boy

觀看日期:11月18日
觀看電影:黑豹2:瓦干達萬歲 (IMAX WITH LASER)
個人評分:9/10
舊 11-19-22, 09:53 PM   #784
D-boy

觀看日期:11月19日
觀看地點:MCL 淘大戲院
觀看電影:正義迴廊
個人評分:10/10
舊 11-20-22, 06:39 PM   #785
肉羊哩咖
griffin611

觀看日期:11 月 12 日
觀看電影:Black Panther: Wakanda Forever
評論:https://www.gaforum.org/showpost.php...8&postcount=31

舊 11-27-22, 07:53 AM   #786
肉羊哩咖
griffin611

觀看日期:11 月 26 日
觀看電影:Glass Onion: A Knives Out Mystery
評論:https://www.gaforum.org/showpost.php...postcount=2271

舊 12-03-22, 12:39 AM   #787
D-boy

觀看日期:12月2日
觀看地點:Cinema City 朗豪坊
觀看電影:刀劍神域劇場版 -Progressive- 陰沉薄暮的詼諧曲(4DX)
舊 12-15-22, 10:29 PM   #788
D-boy

觀看日期:12月15日
觀看電影:阿凡達:水之道(3D IMAX WITH LASER)
個人評分:10/10
舊 01-02-23, 05:51 AM   #789
肉羊哩咖
griffin611

觀看日期:1 月 1 號
觀看電影:Avatar Way of Water (3D IMAX)
評論:http://gaforum.org/showpost.php?p=11738579&postcount=47

舊 01-21-23, 07:55 PM   #790
D-boy

觀看日期:1月21日
觀看地點:英皇戲院(尖沙咀iSQUARE)
觀看電影:The First Slam Dunk (IMAX特別場 - 日語版)
舊 01-24-23, 12:57 AM   #791
Rv250

註冊日期: Aug 2002
觀看日期:1月23日
觀看地點:電影中心
觀看電影:上流落水狗/Triangle of sadness
諷刺上流社會離地以外, 套戲接觸幾個議題.

觀看日期:1月24日
觀看地點:電影中心
觀看電影:隱閉中年/A man called Otto
應該叫老年? 雖然套戲定位係喜劇,有人生無可戀自殺都可以笑香港人真係好大壓力
搵少少資料, 原著小說a man called ove 2015瑞典拍過一次電影, 有奧斯卡提名
另外將原著adrian同mirsad混合做一個角色malcolm, 唔係無中生有

此篇文章於 01-29-23 11:44 PM 被 Rv250 編輯。
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-23, 06:02 AM   #792
肉羊哩咖
griffin611

觀看日期:1 月 30 號
觀看電影:PLANE
評論:http://gaforum.org/showpost.php?p=11739461&postcount=15

舊 02-05-23, 02:49 AM   #793
肉羊哩咖
griffin611

觀看日期:2 月 4 號
觀看電影:Puss in Boots: The Last Wish
評論:http://gaforum.org/showpost.php?p=11739667&postcount=4

舊 02-05-23, 06:45 PM   #794
D-boy

觀看日期:2月4日
觀看地點:MCL 淘大戲院
觀看電影:毒舌大狀
舊 02-06-23, 07:47 AM   #795
肉羊哩咖
griffin611

觀看日期:2 月 5 號
觀看電影:Knock at the Cabiin
評論:

舊 02-07-23, 07:25 AM   #796
肉羊哩咖
griffin611

觀看日期:2 月 6 號
觀看電影:The Whale
評論:睇咗唔患抑鬱,都會有厭食症。

舊 02-12-23, 06:44 AM   #797
肉羊哩咖
griffin611

觀看日期:2 月 10 號
觀看電影:《鐵達尼號 25週年 3D 重製版》
評論:全家一齊去睇,唔記得帶 3D 眼鏡入場,居然發現分別唔大,絕對唔會係《阿凡》級數嘅三 D。似乎較過啲色。睇返上世紀嘅電影風格都唔錯㗎。細路前面嗌晒悶,又一入災難片波就話好慘,最後嗰度少少扭橋佢又話幾正。

舊 02-18-23, 09:20 PM   #798
D-boy

觀看日期:2月18日
觀看電影:蟻俠與黃蜂女:量子狂熱 (IMAX WITH LASER)
舊 02-19-23, 07:32 AM   #799
肉羊哩咖
griffin611

觀看日期:2 月 18 號
觀看電影:Ant Man and Wasp QuantumMania
評論:http://gaforum.org/showpost.php?p=11740269&postcount=24

舊 02-21-23, 10:56 PM   #800
ComeLOLoh

觀看日期:2 月 21 號
觀看電影:夢幻街少女
比當年宮崎駿動畫版完整,有返當年動畫版名場面。
又係近期另一套少時回憶…

此篇文章於 02-21-23 10:59 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:31 PM

手機版 | APP版