Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-12-22, 07:01 PM   #26
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
『呪術廻戦』アニメ2期が2023年に放送決定、芥見下々氏のお祝いイラストが公開。2月23日には“京都姉妹校交流会編 一挙放送SP”が放送
https://s.famitsu.com/news/202202/12251149.html

要等多一年了
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-22, 04:46 PM   #27
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
台灣幾快有,FGO事件應該不會有人___得看

舊 03-27-22, 08:08 AM   #28
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
呎邊睇咗電影版,係好但又未到鬼滅咁正,好鬼死有 EVA x 哈里波特陣除。冇睇正傳所以好多「客串」人物完全唔識~~~最後開身世嗰下有啲夾硬。

舊 03-27-22, 01:29 PM   #29
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
呎邊睇咗電影版,係好但又未到鬼滅咁正,好鬼死有 EVA x 哈里波特陣除。冇睇正傳所以好多「客串」人物完全唔識~~~最後開身世嗰下有啲夾硬。
有劇透
同近年大部份漫畫死症一樣,
主角既突然強大,強加身份
重要戰鬥中加插其他無謂劇情
打斷戰鬥既連貫,失去張力,無法引領觀眾去投入,提高氣氛同情感,

呢套電影既打鬥節奏同風格 同本身漫畫或動畫完全截然不同,真係好奇怪....

個人覺得算係失敗之作。(可能真係帶有一定期望入場吧)

以鬼減無限列車為例,可能o係前半段好多沉悶劇情,但係一到戰鬥部份,華麗加連貫,一氣呵成,令觀眾後段全程投入。
觀眾投入享受,就會忘記前段既沉悶,給予整套電影極高的評價

總之無對比就無傷害
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-22, 03:21 PM   #30
肉羊哩咖
griffin611

畀老細 hit 中晒

補充少少,一嚟第三幕舖到咁大嘅事,原來唔係焦點,即刻跌好多 watt,二嚟最後一嘢,兩邊「吹」到咁大,只玩「白晒個畫面」,心裡諗「就咁?!」

鬼滅の刄—無限列車,個頭係畀之前冇「做功課」而入場人仕睇嘅,一定要咁冇計。

食得太多好嘢,間唔中要試啲渣嘢,先襯出有幾好~

此篇文章於 03-27-22 03:23 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-22, 01:46 PM   #31
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
轉貼:

引用:
作者: IDGAF 查看文章
正呀,呢套我未睇。

4月28日起至5月25日期間在Ani-One YouTube頻道免費收看全套《咒術迴戰》24集動畫!

IDGAF 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-22, 11:54 AM   #32
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008

如果最後先講明係乙骨詛咒里香而唔係相反的話會更好

一直以夏油額頭條疤係乙骨整出嚟,殘念

原來之後乙骨嘅強大都係血統問題而唔係里香醬

里香第一次完全顯現好似初號機打第三使徒暴走FEEL

俾UFO養壞口味
一路打一路諗如果係UFO做你話幾好呢

真希姐第一季時明明身材唔覺咁凸出,劇場入面就…
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-22, 08:07 AM   #33
武藤遊戲
The One

舊 08-16-22, 08:37 PM   #34
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013

咁樣賣廣告 好型
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-22, 08:54 PM   #35
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Heaven 查看文章

咁樣賣廣告 好型
頭段出「幕」係唔錯,臨場感好強
但一賣漫畫就即刻降哂溫

如果咁樣幾個廣告牌近距離放埋一齊
我會玩五條出紫由右邊MON射到去左邊MON玩連貫,如果其中一邊係3D MON就仲正

不過13面廣告真係好落本
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-22, 05:22 PM   #36
武藤遊戲
The One

舊 09-25-22, 07:13 PM   #37
武藤遊戲
The One

舊 09-27-22, 04:57 PM   #38
武藤遊戲
The One

偷拍沒影響的初動

舊 12-17-22, 12:19 PM   #39
武藤遊戲
The One

舊 03-11-23, 05:29 PM   #40
武藤遊戲
The One

老人取賞

舊 03-25-23, 01:04 AM   #41
武藤遊戲
The One

https://twitter.com/animejujutsu/sta...90334973558784

TVアニメ『#呪術廻戦』第2期
   「#懐玉・玉折」
  キービジュアル公開!!

最強の2人 戻れない青い春
_____________◢

明日25日(土)12:45~AJステージでも
解禁情報がありますので是非お見逃しなく!

舊 03-25-23, 12:07 PM   #42
武藤遊戲
The One

舊 05-25-23, 12:57 PM   #43
武藤遊戲
The One

642 再生
TVアニメ『呪術廻戦』第2期「懐玉・玉折」PV第2弾

https://m.youtube.com/watch?v=O6qVie...Gq6KGT5bu75oim
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-23, 12:07 AM   #44
武藤遊戲
The One

打死劇透

舊 07-07-23, 03:45 AM   #45
肉羊哩咖
griffin611

無乜厘啲情報,乜第二季原來玩前傳,但又唔玩起源~~~ 仲要係最有趣嗰啲舊角,好!而嘅場面正到。

但係前傳呢味嘢出咗名難玩,睇佢點搞落去。

舊 07-07-23, 05:04 PM   #46
武藤遊戲
The One

同第一季差好遠 作畫崩壞 cygames(聲豚原畫)沒份畫
看錯片
舊 07-14-23, 07:42 PM   #47
肉羊哩咖
griffin611

呢套係咪真係 MAPPA 製作嚟㗎?咁高汁。第二話,啲動作流暢分鏡一啲都無偷懶,唔係打作畫同背景都係一流。意念都唔錯(無追漫畫,原罪)。同上一季啲嘢爭咁遠嘅?!仲要送埋去一大堆女嘅地方(作者 FF?)

今季暫時無出其右。

此篇文章於 07-14-23 07:48 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 07-21-23, 03:02 AM   #48
肉羊哩咖
griffin611

第三話果然玩突然展開,不過都預咗個發展會係咁,所以有啲悶。最估唔到係後半有唔少位好明顯偷工減料。

舊 07-28-23, 04:06 AM   #49
肉羊哩咖
griffin611

第四話暫時最正,上半已經誇張,點知唔及後半嘅一半。有少少担心啲能力值接唔返上一季噃。

舊 08-04-23, 05:43 AM   #50
肉羊哩咖
griffin611

《咒術廻戰 -1》,唔係,應該係《咒術廻戰 00》

呢一話無乜動作,但係啲作畫靚到爆,夏油嘅顏藝真係無得頂~ 連啲路人嘅畫都掂,可惜中段開始崩壞~劇情有啲超展開,好在仲有啲位接返電影版。

畫到咁,係咪想剪埋執吓出多套電影。

好似會「暫停」,月尾先接返上一季。

此篇文章於 08-04-23 06:17 AM 被 肉羊哩咖 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:24 PM

手機版 | APP版