Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17  ... 最後
手機資訊/電腦軟硬討論>WindowsPhone 系統/手提/平板 討論區 (一)
t-cup 02:06 PM 12-08-12
用佐3 日, 超滿意.. 過完相再睇相, 好順暢 (resize 到一張大約 2000 X 1???? )
而且左掃右掃超順, 正呀!

page 1 的磚頭, 真係正.. 但我眼高手低, 多多格都唔夠用
Sgodkyo 02:52 PM 12-08-12
作者: kingtin1:
一陣出去訂…希望有貨時,Whatsapp會上返架…
第一次用WP,希望唔會失望…我打算用iPhone5換920,尋日問過價,補多三舊水……
認真
請有中伏的覺悟

不過伏左都唔緊要
據聞920返大陸放仲有$賺添
香港都仲大把人要
kingtin1 03:10 PM 12-08-12
作者: Sgodkyo:
認真
請有中伏的覺悟

不過伏左都唔緊要
香港都仲大把人要
唔係啩……我唯一中伏既覺悟係唔識響震同步……
nine west 03:17 PM 12-08-12
作者: kingtin1:
唔係啩……我唯一中伏既覺悟係唔識響震同步……
Orientation lock

12小時制

呢兩樣基本設定都冇
DC 97 04:24 PM 12-08-12
認真
請有中伏的覺悟

不過伏左都唔緊要
香港都仲大把人要
點解會受到同胞們寵幸?
X&Y 03:59 PM 12-08-12
幫友人問,
1.音量同ringtone音量profile係唔係仲係得一個?
2.裝多過廿個apps係唔係仲係強制分筆畫字母grouping?
3.熄左mon係唔係仲係強制off wifi用返3g/4g?

謝謝
kingtin1 04:30 PM 12-08-12
作者: X&Y:
3.熄左mon係唔係仲係強制off wifi用返3g/4g?

謝謝
上Ringhk睇過話好似係Lock機後會自動熄WiFi,話要等Ms更新先解決倒。
Sgodkyo 05:16 PM 12-08-12
幫友人問,
1.音量同ringtone音量profile係唔係仲係得一個?
2.裝多過廿個apps係唔係仲係強制分筆畫字母grouping?

謝謝
1.係
2.係
3.係 , 但傳聞好快會有更新
Sgodkyo 05:21 PM 12-08-12
開心大發現
920 d 電好神奇
耗電量呈拋物線
100%時好襟用
之後越低越倒水
nine west 05:45 PM 12-08-12
幫友人問,

謝謝
二,一定係強制
kingtin1 03:40 PM 12-09-12
已落訂黃色………聲稱最遲聖誕前會有貨……
now_loading 10:20 AM 12-10-12
是否還是沒有香港字?
nine west 04:00 PM 12-10-12
作者: diabloex:
是否還是沒有香港字?
有呀,例如:啲,嘢,嘅,嗰,
now_loading 04:10 PM 12-10-12
作者: nine west:
有呀,例如:啲,嘢,嘅,嗰,
Sgodkyo 12:10 AM 12-12-12
咁多位920 o既版友
強烈建議影過o既相都用一次自動修正
然後你會發覺你手上o既超級攝影機會再升一個LV \/
而所謂o既銳利度不足已經唔存在
D.K. 12:38 AM 12-12-12
咁多位920 o既版友
強烈建議影過o既相都用一次自動修正
然後你會發覺你手上o既超級攝影機會再升一個LV \/
而所謂o既銳利度不足已經唔存在
銳利度問題只係推高左sharpness, 不無少補
我發現最大問題係對焦有問題,
影張全身人照片, 點人物對焦, 好難對準, 要影幾次
反而影物件容易對焦

低光拍攝同後期處理質素無疑係超班, 呢點無可否認
不過對焦質素準繩度真係有d相榷
now_loading 11:58 AM 12-12-12
有冇咁缺貨呀?! 尊門店都買唔到..

當作騫翁失馬吧...
jos 01:12 PM 12-12-12
同佢講電話嗰陣一啲歉意都無
仲理直氣壯咁講情況有變
我聽到呢度即收線講落去都無用
KIM 10:53 AM 12-14-12
920除了拍攝, 其他方面如何? OK麼?
t-cup 12:53 PM 12-14-12
作者: KIM:
920除了拍攝, 其他方面如何? OK麼?
iphone 都好少用不同類型的 app (通常都 面書/twitter/yahoo 新聞/whatsapp)

除佐 whatsapp, 我個人好滿意.. 如果whatsapp 回歸便無問題..
kingtin1 12:25 PM 12-14-12
聞說Whatsapp會於本週末上番架……
jos 09:13 PM 12-14-12

無理o個間店啦...

去o左豐澤walkin o左黑色
中o左紅色光點相機
不過無諗住換啦

初步用wifi上網竟然慢過galaxy nexus 4.2...

影完相用內置相片檢視器睇返o的相會朦

有期望過大o個種失落感
Sgodkyo 12:57 PM 12-15-12
Whatsapp有得用喇
上官網dl
nine west 03:09 PM 12-15-12
Whatsapp有得用喇
上官網dl
同之前個版本差唔多

http://welovewp.hk/post12554/
Sgodkyo 05:19 PM 12-15-12
試左幾日 , 開始摸到個相機o既運作
老實講真係有D強差人意

首先影晃質素無之前D人吹得咁勁
以手機黎講係超班
但係同 dc 比的話仲有好大距離
而銳利度唔知係關硬體定軟體事
如果係前者會係死症黎

另外
測光 , 對焦 , 白平衡 , 全唔都唔合格
800 可能仲好d a
不過呢D全部可以軟體補救 , 望就望佢早D出更新

講返優點啦
首先個預設後製( Creative Studio ) 好正
基本上影出黎D相都用佢黎執少少
其實之經好 Prefect , 但係我相信對於大部份人黎講
個簡單幾個指令已經會覺得好煩

大圖注意

後製
Before

After

另外OIS好無敵 , 拍片超一流
不過影相就因為銳利度問題 , 有 = 冇 ( 夜景除外啦 )

最後係屈機夜拍
有幾屈機 , 自己睇啦

大圖注意
( 原始檔案 , 冇任何後製 )

夜景

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17  ... 最後

返回主題版面