Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 01-22-20, 04:51 PM   #151
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
無耐前公怖咗歐洲方面早一個禮拜三月廿四號開台,月費 5.99 英磅/6.99 歐羅,年費就 59.99/69.99。

如果你人在歐洲,除非你未睇 The Mandalorian,或者你係滴住嚟粉,或者你對考古好有興趣,否則暫時無嘢新睇,唔急訂。

此篇文章於 01-22-20 04:55 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-20, 01:47 AM   #152
王小虎

註冊日期: Apr 2002
Season 7
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-20, 04:37 AM   #153
肉羊哩咖
griffin611

你有追開就會(用你個方法)去睇。唔係話套嘢唔好,你之前無跟開佢咁鬼複雜嘅人物同關係,仲有部份係 The Rebels 嘅前傳,就咁中入去會幾怪吓;最好都係煲鬼晒頭五季先喇~

舊 01-24-20, 05:25 PM   #154
肉羊哩咖
griffin611

好多星戰迷期待嘅 OB1 會推遲,仲縮到得四話,暫時導演同OB1仲留低。

舊 01-30-20, 04:04 AM   #155
肉羊哩咖
griffin611

樓上啲老細有講點齋用廠景背景投射技術拍晒 The Mando,呢篇嘢圖文並茂講幕後,有興趣入去望吓:
https://www.slashfilm.com/the-mandal...medium=website

此篇文章於 01-30-20 04:09 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 02-03-20, 01:37 PM   #156
肉羊哩咖
griffin611

咁多條 Super Bowl 預告仔,呢條最精彩!

舊 02-03-20, 04:46 PM   #157
王小虎

Loki著的衫(囚衣?)寫住TVA,係Marvel的Time Variance Authority,係勁似Men In Black的組織,係來自未來,專門管制改變時間線/多重宇宙的組織。所以應該係話Loki偷咗tesseract之後四圍搞事比人捉咗。
https://marvel.fandom.com/wiki/Time_...ty_(Multiverse)

Owen Wilson會出演Loki,未知咩角色,而家咁睇有可能係TVA的agent。
https://www.denofgeek.com/us/tv/marv...dleston-disney
舊 02-03-20, 06:20 PM   #158
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 王小虎 查看文章
Loki著的衫(囚衣?)寫住TVA,係Marvel的Time Variance Authority,係勁似Men In Black的組織,係來自未來,專門管制改變時間線/多重宇宙的組織。所以應該係話Loki偷咗tesseract之後四圍搞事比人捉咗。
https://marvel.fandom.com/wiki/Time_...ty_(Multiverse)

Owen Wilson會出演Loki,未知咩角色,而家咁睇有可能係TVA的agent。
https://www.denofgeek.com/us/tv/marv...dleston-disney
唔熟漫畫. 但如果有個咁既組織, 佢地應該去阻止Endgame入面既avengers喎
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-20, 06:28 PM   #159
王小虎

你又講得啱...可能因為Avengers人多,Loki人少,大家都係欺善怕惡。
舊 02-05-20, 01:57 PM   #160
王小虎

Subscriber 28 million.
Falcon and winter soldier - 八月
Mandalorian S2 - 十月
Wandavision - 十二月
由手機版發出
舊 02-05-20, 03:32 PM   #161
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 王小虎 查看文章
Subscriber 28 million.
Falcon and winter soldier - 八月
Mandalorian S2 - 十月
Wandavision - 十二月
由手機版發出
咁啫係要訂,等到8月都未遲啦。

另有傳 Obi1 唔再係片集,會變返做電影,密切留意發展(啫係 KK 又會唔會中途炒人)

此篇文章於 02-05-20 03:35 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 02-05-20, 04:30 PM   #162
王小虎

好似話劇本同Mandalorian太似(即係又係帶子雄狼)。

另外除咗製作緊的8部MCU電視,仲有2部製作緊,除非Bob Iger搞錯。相信Hawkeye唔會delay,報導話Hawkeye大佬Barney Barton(Trick Shot)會係劇中奸角。
舊 02-05-20, 05:53 PM   #163
肉羊哩咖
griffin611

二仟八佰萬⋯⋯計齋入定係最後留低嘅先?好多人睇完 The Mando 即咳。(唔咁講又會引嚟 「正義の味方」過嚟就無謂)

Obi1 原本個任務係目及實 Luke。全世界都知,而家先發覺重疊?!衰在 KK 嗰陣又話個劇本搞掂晒嘅?!啫係點?

舊 02-06-20, 11:20 AM   #164
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
【開台王牌劇】Disney+宣佈《The Mandalorian 2》10月有得睇
https://hk.entertainment.appledaily....7OILCTVQMNMEQ/

串流電視Disney+之開台劇,《星球大戰》(Star Wars)外傳劇集《The Mandalorian》獲不少觀眾大讚,日前迪士尼之CEO Bob Iger就表示,劇集第二季今年10月就有得睇。

上周四他於訪問中表示,大受歡迎的《The Mandalorian》將會於10月開播,而劇集創作人莊法來奧(Jon Favreau)亦確認消息。雖然《The Mandalorian》第一季才剛播完,但劇集其實連月來都已正在拍攝,Bob亦表示,當中大受歡迎的角色「尤達BB」的產品亦會快將推出市面。

The Mandalorian 第二季今年10月都出了,
唔知到今年10月香港區個Disney plus開台未?

標題個「請守劇透守則」個守則詳細內容係咩?

其實個標題寫海外進度討論區咪得囉,
入得嚟都係討論Disney plus節目內容,
怕劇透未訂台睇前,唔好逐個留言睇咪得囉。

印度Disney plus 3月29日,
上海同香港起咗兩個Disneyland都未有…

https://en.wikipedia.org/wiki/Disney%2B#Launch

November 12, 2019
Canada
Netherlands
United States

November 19, 2019
Australia
New Zealand
Puerto Rico

March 24, 2020
Austria
France
Germany
Ireland
Italy
Spain
Switzerland
United Kingdom

March 29, 2020
India

Summer 2020
Belgium
Denmark
Iceland
Finland
Norway
Portugal
Sweden

=============================

好人好事系列…

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
本人開條討論串,唔係版主,呢樣提吓啫,旨在為其他人著想,透呢啲無法止強制啲咩嘅,呢啲嘢都要老細你操埋心唔意思,若果有人唔守本人都無法㗎嘛,本人最多以後會留心唔犯咁解。

此篇文章於 02-06-20 12:57 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-20, 02:11 PM   #165
肉羊哩咖
griffin611

無嘅,電影版嗰邊有防透提示,呢度本人只係略盡其綿力,做得幾多得幾多,唔係玩針對,溫提咁解啫,放嚮個標題度費事次次提吖嘛,提得多都唔好意思添,啲老細都好識做,䁱互相就住,一時唔記得都識得改返嘅,個防透功能其實都唔係咁難用啫,嚮咁多版用咗都無礙吹水進行。容許本人有少少自誇,都係好人好事嚟,值得推廣。

若果有老細堅持要透,本人講過咁都無計㗎,本人只係開個討論串可以集中圍爐吹吹水,唔係要做山寨王,無權管呢樣嗰樣噃。咁如果有其他老細有咩唔老嚟扑鬼咗啲堅持要透嘅,咁就無謂啦,不過本人都幫佢唔到嗰噃。

-------

唏!拉返去正題:

1。舊聞:個 The Mando 主角有兩位替身,其中一位係已故大明星尊榮 (John Wayne) 個孫,照計都好掂。睇返啲片,荷里活有好多做特技替身嘅,無論樣貎身材能力演技唔輸蝕,甚至好過個大明星,真係同人唔同命,娛樂圈人多但係行頭窄,都係要講機會運氣。

2。原來訂戶條數係滴住嚟講業績嗰陣公怖出嚟,不過講咗多樣嘢,仲有多七套 MCU 片籌拍緊,計 Hawkeye 等只知有五部,咁啫係仲有多兩部嚟緊,諗多咗嘅會話其中一件係 Young Avengers 咁話喎,因為大部份角式之前都安插好,睇吓點。

3。同場講星戰嘅,只係得Rogue One 男主角個前傳,Obi1隻字不提,繼續有人估佢變咗電影。

4。另一個係好多人提嘅 The Mando 第二季,大老細 Bob Igar 話會加入多啲角式,等之後可以「開枝散葉」咁話,玩 Doom Patrol 咁?有少少鑊氣陣味,星戰下半年得番呢件單天保至尊,你咪連呢個玩死埋。

5。有少少題外,KK 之前英國嗰個「奧斯卡」話以後啲星戰電影要搵多啲女導演,無所謂,不過妳又咪玩中途炒魷就得喇。

6。爭啲唔記得,想帶返原隻大 Mando 個「細路」(通稱 Baby Yoda)返屋企,Sideshow 會出,全高 41cm,受權嘅,現已接受預訂,留意吓個交貨期,同埋價錢就⋯⋯
https://www.sideshow.com/collectible...ctibles-400369

此篇文章於 02-06-20 02:14 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 02-08-20, 06:25 PM   #166
肉羊哩咖
griffin611

又離題:講到版權,滴住嚟緊張過你,最近咁啱有單咁嘢:話說加洲栢克有間小學個家校會,近排搞籌款 party 搵教學經費,有個老豆買咗隻正版《獅子王》當場播畀班細路睇,當然公映係犯咗使用條款。唔知點樣滴住嚟又知,佢旗下間「收數公司」發信告個家校會,佢其實可以警告了事,點知揸到正,話要成惠二佰伍拾個大洋(美金,下同),個晚會據報只係籌到八舊水咁大把,呢件事揚咗個公眾反響好大,最後滴住嚟個 CEO Bob Iger (唔知今次有冇串錯佢個名)要公開為呢件事道歉~~~

唉。

舊 02-14-20, 05:43 PM   #167
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagpirotase
引用:
樓上啲老細有講點齋用廠景背景投射技術拍晒 The Mando,呢篇嘢圖文並茂講幕後,有興趣入去望吓:
https://www.slashfilm.com/the-mandal...medium=website
佢個咁巨型又咁高resolution 既 LED wall ...仲係好貴下....
但未來應該有好多制作會用呢種技術

Unreal 已經唔再只係限住係做 Game ...係好多各行各業都會見到佢
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-20, 01:28 PM   #168
肉羊哩咖
griffin611

盛傳 Kang the Conquerer 會係 Loki 入面重要一角。唔熟書唔知佢係乜水,等各位指教

舊 02-21-20, 09:02 PM   #169
王小虎

時間旅行者,來自未來,冇特別能力,不過用未來的科技。同Apocalypse、Doctor Doom有關,因為第一次登場就係話用咗Doctor Doom的時光機,想返去古埃及年代欺騙Apocalypse,被Avengers阻止。

比較特別的係佢同Young Avengers有關。

都有傳話Owen Wilson係演佢。
舊 02-22-20, 03:07 PM   #170
肉羊哩咖
griffin611

The Clone Wars S7 上咗第一話

舊 02-24-20, 02:18 PM   #171
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

引用:
The Clone Wars S7 上咗第一話
現在成日要 Home office ,所以有時間搵返 S6 來同個女一齊睇

發現就算過左咁多年其實S6既制作質數都仲係好高
舊 02-24-20, 04:44 PM   #172
肉羊哩咖
griffin611

無記錯嘅話,Ahsoka 「嗰件事」發生嚮 S5,而 S6 大半講 Yoda (幾佰歲嗰個),要接就似乎睇返 S5 好啲。

——————
搶客!而家英國同西歐預定 3月24號開台嘅,年費割價到£49.99/€59.99。優惠期至 3月23號為止。

此篇文章於 02-24-20 04:58 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 02-24-20, 06:39 PM   #173
王小虎

https://screenrant.com/hawkeye-ms-ma...021-confirmed/

Hawkeye同Ms. Marvel定喺2021年上,結果2021會有四部電影,加咗部Spider-Man(仲有Shang Chi, Doctor Strange, Thor),四部Disney+電視(Loki, What If, Hawkeye, Ms. Marvel),應該算最多產的一年。

暫時未公佈Hawkeye女角同Ms. Marvel演員。
舊 02-25-20, 12:26 PM   #174
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

引用:
無記錯嘅話,Ahsoka 「嗰件事」發生嚮 S5,而 S6 大半講 Yoda (幾佰歲嗰個),要接就似乎睇返 S5 好啲。

——————
搶客!而家英國同西歐預定 3月24號開台嘅,年費割價到£49.99/€59.99。優惠期至 3月23號為止。
Haha 都係 我個女都問Anikan Skywalker 個徒弟去左邊度
不過佢已經開埋S7 第一集來睇

此篇文章於 02-25-20 12:30 PM 被 PiroPiro 編輯。
舊 02-26-20, 06:16 AM   #175
肉羊哩咖
griffin611

突發! 滴住嚟 CEO Bob Iger 即日辭任,轉去負責目及住創作。繼任嗰位原本負責樂園事務:
https://thewaltdisneycompany.com/leaders/robert-a-iger/

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 05:05 AM

手機版 | APP版