Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 10-09-11, 03:53 PM   #26
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 王小虎 查看文章
未睇,冇諗住睇,不過有冇人見到:
見到 我fd係旁邊笑左 720
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-11, 04:27 PM   #27
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
琴日睇完, 近期佳作

舊 10-09-11, 05:07 PM   #28
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 王小虎 查看文章
未睇,冇諗住睇,不過有冇人見到:
今期屈你講o左~~

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-11, 05:45 PM   #29
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
其實去到佢個年代,XBOX仲未死
點止720

舊 10-09-11, 10:46 PM   #30
ammms
God of Gamer
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
狼人出茅招
打 boxing 可以跳的嗎
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-11, 01:07 AM   #31
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
個stadium 出面果隻真係擺明係RX-78-2.....

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-11, 02:04 AM   #32
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
個stadium 出面果隻真係擺明係RX-78-2.....
狼人話係以日本作背景ga ma

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-11, 11:44 AM   #33
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: ammms 查看文章
狼人出茅招
打 boxing 可以跳的嗎
好似係狼人跳, 但robort無跳....

想問下呢套imax係堅定流?

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-11, 12:11 PM   #34
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: HON HON 查看文章

點為之堅流?
佢係有IMAX場的

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-11, 12:29 PM   #35
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
Boxing唔可以起飛腳,但應該無規例是不準跳.

舊 10-10-11, 12:43 PM   #36
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: HON HON 查看文章

有跳, robort d rule 應該冇人打咁嚴謹, 我就係比個下吸引到入場架, 係megabox imax 睇, 好sharp, 不過應該isquare 會正D, megabox 個screen 太近.....

舊 10-10-11, 02:31 PM   #37
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: Einhander 查看文章
點為之堅流?
佢係有IMAX場的
係咪用imax機拍.....

我睇過iron man 2 imax版, 睇到想走...

舊 10-10-11, 06:55 PM   #38
神名レオ
Game Master
紅蓮團

轉貼:

《 鐵 甲 鋼 拳 》 只 有 科 技   沒 有 靈 魂
真沒想到史提芬史匹堡監製的電影可以這樣囧!我不想說它「爛」,因為最爛的電影都有製作人的一番心血,若然五星滿分,我都會給它二星。機械人打拳!我寧願看《洛奇》,最老最殘的史泰龍都曾令我動容,因為他爭的是榮譽和尊嚴,甚至是最卑微的:生存的權利。我知道「打機一族」對這種電影一定捧場,尤其是那些看到機械人模型就興奮到震的青少年兒童。可惜我不是那種觀眾,也許熟口熟面的情節太多,好幾次我要在黑暗中悄悄地練提腿功夫解悶。

看了大概十五分鐘,我仍然無法投入那個父親的角色。一個徹頭徹尾的 ass-hole(混蛋),真的有觀眾喜歡看嗎?如果不是他「绩靚女」,一開場他的生銹機械人就未必會被一頭狂牛拆骨。兒子的撫養權他毫不在意,最緊要有錢還債。其實做 loser(失敗者)亦無所謂,有許多 loser都很可愛,但這個過氣拳手兼父親的所作所為甚乞人憎,他亦從不曉得甚麼叫做雖敗猶榮,至少我沒有看到。一般而言,描寫父子關係的電影,某程度上都能打動我,但這一齣真是太膚淺了。
撰文:黃國兆

--------------------------------------------------------------------------------

我自己睇完呢套戲,你話頂級就係人都知唔係,但比左65蚊入去,我好耐都未試過出返來係覺超值
但呢條友可以比2分,係咪真係我地太膚淺?

舊 10-10-11, 07:36 PM   #39
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
轉貼:

真沒想到史提芬史匹堡監製的電影可以這樣囧!我不想說它「爛」,因為最爛的電影都有製作人的一番心血,若然五星滿分,我都會給它二星。機械人打拳!我寧願看《洛奇》,最老最殘的史泰龍都曾令我動容,因為他爭的是榮譽和尊嚴,甚至是最卑微的:生存的權利。我知道「打機一族」對這種電影一定捧場,尤其是那些看到機械人模型就興奮到震的青少年兒童。可惜我不是那種觀眾,也許熟口熟面的情節太多,好幾次我要在黑暗中悄悄地練提腿功夫解悶。

看了大概十五分鐘,我仍然無法投入那個父親的角色。一個徹頭徹尾的 ass-hole(混蛋),真的有觀眾喜歡看嗎?如果不是他「绩靚女」,一開場他的生銹機械人就未必會被一頭狂牛拆骨。兒子的撫養權他毫不在意,最緊要有錢還債。其實做 loser(失敗者)亦無所謂,有許多 loser都很可愛,但這個過氣拳手兼父親的所作所為甚乞人憎,他亦從不曉得甚麼叫做雖敗猶榮,至少我沒有看到。一般而言,描寫父子關係的電影,某程度上都能打動我,但這一齣真是太膚淺了。

--------------------------------------------------------------------------------

我自己睇完呢套戲,你話頂級就係人都知唔係,但比左65蚊入去,我好耐都未試過出返來係覺超值
呢d評論一來睇下算la, 二來只係啱嗰d用評論黎決定入唔入去睇戲既人......

佢應該加返句...."我個人覺得"....至打落去

舊 10-10-11, 08:00 PM   #40
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
咩叫起承轉合
一開始就黎慈父 image 你又話成套電影老土者
我覺得睇戲唔係人地話好睇先至好睇
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-11, 08:15 PM   #41
joeypong

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
作者: ammms 查看文章
咩叫起承轉合
一開始就黎慈父 image 你又話成套電影老土者
我覺得睇戲唔係人地話好睇先至好睇
但好多人係問人地套戲得唔得先去睇架喎...

joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-11, 08:31 PM   #42
神名レオ
Game Master
紅蓮團

引用:
作者: joeypong 查看文章
對呀,我係POST文個FORUM有D BROTHER已經話本來想睇,"好彩"睇左呢段影評就唔去
當然,之後好多BROTHER睇過嘅都插返呢段野
呢套都叫垃圾,我諗今年全年都唔洗入戲院睇戲
老變3同哎人MAN2我睇完就真係想叫回水嗱

舊 10-10-11, 08:32 PM   #43
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: joeypong 查看文章
就係因為咁, 所以有呢類所謂評論人出現囉.

只好講句, 自己唔鐘意套戲, 同套戲好唔好睇唔應該咁評.

引用:
對呀,我係POST文個FORUM有D BROTHER已經話本來想睇,"好彩"睇左呢段影評就唔去
當然,之後好多BROTHER睇過嘅都插返呢段野
呢套都叫垃圾,我諗今年全年都唔洗入戲院睇戲
老變3同哎人MAN2我睇完就真係想叫回水嗱
衰d講句, 出碟既時候d人就會買黎睇, 或者去bb睇, 情況就好似打擂台一樣, 睇完就話...., 跟住又繼續落去, 無意思.

此篇文章於 10-10-11 08:38 PM 被 HON HON 編輯。
舊 10-10-11, 08:50 PM   #44
煲機小王子
Game Master

註冊日期: Jun 2005
睇左啦
呢套野之前戲院睇到TRAILER已經吸引到我
果然睇完都冇失望
真係好睇 不過我認為呢D一集就夠了 好易做爛
成套野好直接 冇咩多餘野

不過估唔到都會有段咁負評O既野出現
究竟係邊個膚淺呢D真係唔清楚了
煲機小王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-11, 08:52 PM   #45
greatultraman
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

註冊日期: Sep 2004
睇左, 好好睇, 我會比90分
部羅白明明叫ATOM, 但點解譯做"阿當"?
查實叫ATOM會唔會係向"阿童木"致敬呢
另外果個模擬系統實左太屈機, 唔駛直接望到老豆, 都detect到佢D動作

舊 10-10-11, 10:17 PM   #46
封印魔劍神式
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
NOISY BOY好型 可惜出場無耐就散左
封印魔劍神式 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-11, 11:02 PM   #47
赤目黑龍
赤貧神

PSN  IDdamnprincess
引用:
轉貼:

寫這種影評的才真是太膚淡的"ass hole"

首先
雖然你自己或許不喜歡機械人
不過也不應抹殺這方面的優點

再者
看不同的電影請以獨立的角度看
往往只懂將電影與其他作品比較
對被評論的電影根本就是不公平

最後
以一個衰老豆個故事核心有甚麼不妥呢?
莫非所有故事都要以好人中心發展
否則便不是好電影??

這位名字叫"黃國兆"的ass hole
好老實講
你真係冇資格再寫影評
不客觀, 自我中心, 言辭武斷
這些都是寫評論最大的禁忌!!!!!

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-11, 11:36 PM   #48
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: 封印魔劍神式 查看文章
NOISY BOY好型 可惜出場無耐就散左
有無留意呢個機械人似咩呢.....

舊 10-11-11, 01:12 AM   #49
mihimaru GT

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
引用:
其實去到佢個年代,XBOX仲未死
點止720
唔係講笑
下一代xbox 360 真係叫720!

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-11, 02:49 AM   #50
keijoey
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
引用:
新浪潮大導冇得賣CG, 自命清高拍d高檔野, 但大賞又拎唔到, 社會又唔知佢咩水, 高不成低不就, 你就俾佢酸下啦...

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NDS] Commando: Steel Disaster 神祕人1號 手提遊戲機討論版 19 05-20-08 04:47 PM
[問題] 624X352既 XVID出Full HD 定還是HD Ready LCD時比較核凸??? O No 影音館 0 05-15-08 06:13 PM
anyone see real gun shot in real life before? GimGim ~清談館~ 18 03-13-05 10:23 PM
full copy hd去另一個hd b_boy 手機資訊/電腦軟硬討論 2 02-06-05 05:00 PM
Steel Ball Run 鈴蘭 日本動漫畫討論版 17 11-02-04 09:48 PM

現在的時間是 08:16 PM

手機版 | APP版