Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17  ... 最後
手機資訊/電腦軟硬討論>Windows 8.1 Pro 用家聯盟! 正版使用者限定! 心得交流區!
terryskw 01:54 AM 03-14-07
作者: AshleyYan:
我見上面d software都係簡體,繁win用到嗎?
你去 WINDOWS XP Driver for VAIO SZ4 個directory 度D/L 入面既rar file

個*Drivers for SONY VAIO SZ4 Windows xp_32-bit.rar* 包晒所有SZ4 既XP Driver~

跟VAIO 既software 全部都係non-unicode~ ^^

*裝XP 前, 記著用VAIO recovery tool 整返隻 vista 落碟先~ w*
AshleyYan 02:03 AM 03-14-07
作者: terryskw:
你去 WINDOWS XP Driver for VAIO SZ4 個directory 度D/L 入面既rar file

個*Drivers for SONY VAIO SZ4 Windows xp_32-bit.rar* 包晒所有SZ4 既XP Driver~

跟VAIO 既software 全部都係non-unicode~ ^^
你實在係超好人~
咁佢話找主板driver即係which model??
terryskw 02:18 AM 03-14-07
你實在係超好人~
咁佢話找主板driver即係which model??
唔駛搵~
你D/L 左個rar file, 爆出黎佢每個folder 已經順標明晒 01 > 1X, 順序裝就OK~
wgzc 05:52 PM 04-12-07
vista個Media center點架
有無其他software可以compare到?
以家係msdnaa度羅左隻免費business
但係個mc係成個vista入面我最有興趣既野
不過無理由為mc 比千幾買個hp or ultimate upgrade版
唔知點好.
AshleyYan 06:22 PM 04-12-07
作者: wgzc:
vista個Media center點架
有無其他software可以compare到?
以家係msdnaa度羅左隻免費business
但係個mc係成個vista入面我最有興趣既野
不過無理由為mc 比千幾買個hp or ultimate upgrade版
唔知點好.
坦白講,vista個mc比xp個mc廢好多,唔值得upgrade......
我都係用business......
肥陸行鳥 07:51 PM 04-12-07
公司最近買左部celeron 3.06G, 512MB RAM的
行vista business....好慢,有無方法加快速度??
唔係就要downgrade返做XP..
AshleyYan 07:54 PM 04-12-07
作者: 肥陸行鳥:
公司最近買左部celeron 3.06G, 512MB RAM的
行vista business....好慢,有無方法加快速度??
勸你downloadgrade返XP......
terryskw 09:33 PM 04-12-07
係咪IBM 廠機? w (之前去個客度都領教過 Celeron 搭512搭vista既組合, 結論係*廢爆*)

上去官網睇睇有無XP driver D/L啦~ ^^
肥陸行鳥 09:36 PM 04-12-07
作者: terryskw:
係咪IBM 廠機? w (之前去個客度都領教過 Celeron 搭512搭vista既組合, 結論係*廢爆*)

上去官網睇睇有無XP driver D/L啦~ ^^
正是....買機果陣無留神佢係vista....
XP driver?
不死game神 02:38 AM 04-15-07
想求教點樣可以閂左vista個dep功能,我幫daddy裝左個九方輸入法落部acer notebook到,佢一上線註冊就俾windos自動關閉,點算,please help

已找到dep果 part,閂晒所有exe都照幫我閂,究竟咩事
KARAS 06:58 PM 04-15-07
坦白講,vista個mc比xp個mc廢好多,唔值得upgrade......
我都係用business......
近期想買hp機, 想問下mc個節目表 香港用唔用到?
超必 05:19 PM 04-16-07
抵死!!!....連官網公佈的 Minimum Requirements 都唔睇!!!

最低的 config:

Home Basic: PII 800, 512MB RAM

Home Premium 以上: PIII 1G, 1GB RAM

你係死在唔夠RAM的手上....!!!!

裝完機果陣....有個紅色交叉的泡泡提過你....你自己冇理啫!!!!

我自己有部行celeron 1.8G, 2GB RAM....vista ultimate....都唔知幾流暢....
terryskw 05:38 PM 04-16-07
作者: 超必:
抵死!!!....連官網公佈的 Minimum Requirements 都唔睇!!!

最低的 config:

Home Basic: PII 800, 512MB RAM

Home Premium 以上: PIII 1G, 1GB RAM

裝完機果陣....有個紅色交叉的泡泡提過你....你自己冇理啫!!!!

我自己有部行celeron 1.8G, 2GB RAM....vista ultimate....都唔知幾流暢....
人地係廠機....關人乜事... ?.? (睇埋上面d post 先啦~)
你出去睇睇D廠機先啦~ 10部有9部都唔會跟足2GB RAM架啦......
問題係mic記急住出vista, cut 晒XP, 各廠商迫住先將所有型號轉晒做 VISTA, 先攪到咁 funny 既事出現~
IBM 果部機好似得2條RAM槽, 1條slot 已經有條512... so.... ^^''''
Kouji 07:24 AM 04-18-07

最低的 config:

我 640MB 都行得好順...
daihamlop 02:25 PM 04-18-07
解決方法:
1, 最快係叫IT部門Quote條512, 如果budget唔得就
2, off 咗Aero, off 咗d 唔要嘅常注程式, 因為Vista 會記低使用者嘅使用習慣, 而用RAM去加速開啟你常用嘅Prog, 會開得快咗, 代價係佢常時用你D RAM.

其實做文書, 512好夠, 開小啲無用嘅程式
flmthy 12:05 PM 04-19-07
我部notebook 升唔升到Vista呀

Compaq M2211P

處理器 Pentium M 1.73 MHz
RAM 740 MB
HDD 60 GB

Display card 唔好提.... Intel 廢咭一張
DC 97 02:15 PM 04-19-07
而家最平ge vista系咩版??
用amd 4x00+cpu+2gb 667 ram+ ok麻??
同埋display 用on board夠吾夠??
Tdot 02:38 PM 04-19-07
作者: DC 97:
而家最平ge vista系咩版??
用amd 4x00+cpu+2gb 667 ram+ ok麻??
同埋display 用on board夠吾夠??
onboard displa一定唔夠
2G RAM為什麼只有on board display
Tdot 02:41 PM 04-19-07

最低的 config:

其實512ram純vista係夠的
只不過廠機的default software會令你唔夠ram用 (如anti viruvs)
DC 97 02:44 PM 04-19-07
作者: 怪人:
onboard displa一定唔夠
2G RAM為什麼只有on board display
冇AR
想慳D

PS: RAM 667同800分別大唔大??
個價錢1G差$160-180
我用黎文書、睇片、BT
wgzc 05:29 PM 04-19-07
作者: DC 97:
冇AR
想慳D

PS: RAM 667同800分別大唔大??
個價錢1G差$160-180
我用黎文書、睇片、BT
如果你唔超
無分別
Dolly 09:17 PM 04-25-07
想問而家係 Vista 用 iTunes 仲有冇問題嫁 ?
邪氣小貓 11:52 PM 04-25-07
作者: Dolly:
想問而家係 Vista 用 iTunes 仲有冇問題嫁 ?
冇事~
 11:38 PM 05-04-07
家陣好無聊,部機始終頂唔順,Vista用Classc介面先至行得順
轉左就唔轉番Vista介面了....
Vista介面可以睇Youture都疾的...
小光 12:11 AM 05-05-07
問:我去百老匯試機
試hp的desktop a6xxx(唔太記得)
係windows vista介面看d中文字好似化晒咁的
係vista的問題定個mon問題?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 17  ... 最後

返回主題版面