Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 7 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 27  ... 最後
~清談館~>環球氣候討論 VOL6.2017
Gundam MK-2 02:25 PM 10-15-15
菲律賓睇黎好唔鍾意香港(大誤)

埃及使者 05:55 PM 10-15-15
反正香港繼續以永遠3號過日子
大覺屋師真 09:45 AM 10-17-15
大獲,屋企人去台灣
大覺屋師真 12:00 PM 10-20-15
彈得好!兜多陣先去台灣!
安安 08:20 PM 01-23-16
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...60123/54681490
美氣象局電腦再預測:香港周日落雪或雨夾雪
ALEX CHOW 08:34 PM 01-23-16
深圳25號預測最底1度??
滅龍士 12:31 PM 01-24-16
家o下得5度
真十人€ 01:04 PM 01-24-16
聽日4度,點返工。
(=v=)b 03:32 PM 01-24-16
極端天氣~地球反擊人類~
風音 03:40 PM 01-24-16
好想射波
YHW 05:53 PM 01-24-16
外國天文台仲準過香港, 人地神早都估香港今日會係4度左近, 仲有機會落雪(其實局部地區都中左), 同時期香港天文台估11度, 去到昨日都仲估有6度, 期間不斷強調香港落雪機會極’微, 又冇WARN定人呢個會係近幾十年最強嘅寒流, 結果今日就出事

其實正苦要諗諗宣布聽日停課, 最少都幼稚園
傑斯特 05:58 PM 01-24-16
天文台為商家服務
理得你死丫
小草 07:46 PM 01-24-16
作者: YHW:
其實正苦要諗諗宣布聽日停課, 最少都幼稚園
你期待既畫面出現左,小學同幼稚園停課
Rv250 11:31 PM 01-24-16
作者: 小草:
你期待既畫面出現左,小學同幼稚園停課
雖然唔係一開始就話停課
歌絲˙暮斯 06:02 PM 01-24-16
11月頭時已經覺得香港天文台唔準
安安 06:20 PM 01-24-16
[轉貼] 萬年一遇
作者: :

vov430 06:22 PM 01-24-16
作者: 歌絲˙暮斯:
11月頭時已經覺得香港天文台唔準
10年前已知唔準啦
唔係點會有地下天文台
亍 ◣ 06:24 PM 01-24-16
廣州都落...香港呢

作者: :
廣州及佛山落雪深圳結冰
24.01.2016 14:54

內地強勁寒潮持續,青島、煙台、上海、華山等二十五個大型氣象站,錄到破紀錄的低溫。在上海市,今早氣溫跌至零下七點二度,是三十六年來最低紀錄。深圳梧桐山氣溫早上零下一點三度,出現結冰現象。深圳市氣象台預測,隨著冷空氣接踵而至,未來兩日,深圳會不斷刷新低溫記錄。廣州市區在六十多年來,首次落小冰粒和雪,中午前後更落雪花。氣象台預測,下午會有雨雪,氣溫徘徊在三至五度。佛山亦出現雨雪天氣,是當地五十九年來,首次落雪,預測今日最低氣溫零點三度。

內地春運今日展開,為期四十日,預料全國會有超過二十九億人次出行,廣東將是全國客運量最高的省份,當局在廣州火車站,搭起多個大型帳篷,讓乘客等車及避寒。

D.K. 08:02 PM 01-24-16
作者: 亍 ◣:
廣州都落...香港呢
冇得咁比架,香港有力場,其他國家有冇丫?
圍住香港嘅地方都落暴雪,香港就係一粒都冇,都唔好奇怪囉
Kinny Riddle 06:55 PM 01-24-16
廣州市從化區同汕頭市剛好喺正個北回歸線上。

喺呢條線南面基本上已經係定義為「熱帶地區」,香港澳門深圳等就算喺呢個地區嘅極北面,但地面凍極應該都唔會有雪囉。有就真係冰河時期降臨啦。
Dangerous-boy 09:26 PM 01-24-16
今日中午在惠州往東莞途中一直落冰雹,到了東莞還都見到落雪花。
DC 97 10:13 PM 01-24-16
聽日都唔知著乜衫好
DC 97 08:54 AM 01-25-16
今日有太陽暖返d
Gundam MK-2 09:13 AM 01-25-16
作者: DC 97:
今日有太陽暖返d
可惜我屋企(屏山)同返工果邊(觀塘)仍然凍到出汁
觀塘果邊仲要好大風
凍檸茶 09:36 AM 01-25-16
1月21日的天文台記者會:我哋對香港天氣嘅掌握,比外國嘅氣象中心好~
由手機版發出
第一 ... 7 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 27  ... 最後

返回主題版面