Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 01-24-07, 08:04 AM   #1
daikoko
Crazy Gamer
Kenneth大哥哥

註冊日期: Feb 2005
其實我都有學結他,不過而家係學緊用pick 掃嗟…

舊 01-24-07, 09:14 AM   #2
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
都唔記得gaf有依個topic添
想問問有冇朋友同我一樣都係彈bass架??
交流一吓心得丫

舊 01-24-07, 09:25 AM   #3
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: kohta 查看文章
都唔記得gaf有依個topic添
想問問有冇朋友同我一樣都係彈bass架??
交流一吓心得丫
有txl大師

舊 01-24-07, 09:45 AM   #4
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
有txl大師
大師好似唔係成日入依區…
好想睇吓大師隊新BAND既LIVE呢

舊 01-25-07, 12:34 AM   #5
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
呢排都有攞返支野出黎彈
但發覺自己原來仍然係三個月beginner貨仔......唉
所以話學樂器真係要好有恆心
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-07, 11:55 PM   #6
txl
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
XBox Live GamertagJonouil
引用:
大師好似唔係成日入依區…
好想睇吓大師隊新BAND既LIVE呢
大咩師,咪又係新仔一名...

有咩好睇....咪又係咁....
live就無,llnr就有既
txl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-07, 06:53 PM   #7
tinggy
Junior Member

註冊日期: Mar 2007
little violin and 古箏

舊 03-19-07, 02:22 AM   #8
txl

Just finish UST AP performance.

Here is some clips of that night, Hope you guys enjoy it.

Complicated - Re Arrangement Version
http://www.youtube.com/watch?v=Yj0CkLuBGAs

Numb
http://www.youtube.com/watch?v=ba4Epd_2cc8

Someone Else
http://www.youtube.com/watch?v=L4K_Hl2xnrw

落日之後
http://www.youtube.com/watch?v=z5CWv9AZqEM

I hope can see you in our next performance.
舊 03-20-07, 06:59 PM   #9
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: txl 查看文章
Just finish UST AP performance.

Here is some clips of that night, Hope you guys enjoy it.

Complicated - Re Arrangement Version
http://www.youtube.com/watch?v=Yj0CkLuBGAs

Numb
http://www.youtube.com/watch?v=ba4Epd_2cc8

Someone Else
http://www.youtube.com/watch?v=L4K_Hl2xnrw

落日之後
http://www.youtube.com/watch?v=z5CWv9AZqEM

I hope can see you in our next performance.
去睇吓先
有機會既真係想現場睇吓

舊 03-27-07, 08:43 PM   #10
Tomoyo
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2001
我想問下如果cool緊牙係咪唔可以學flute?
對吹氣方面有冇影響??
我想學flute丫~~
pls help~~~
P.S我係一個完全冇音樂底既人
thzz
Tomoyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-07, 11:35 PM   #11
新堂愁一
男人三寶無樣有

有無人有睇今晚套鏗鏘集........阿ben佢地講d野真係聽到我好有感觸...
睇到我眼濕....差d想喊....

舊 04-09-07, 02:45 PM   #12
Mr.Children!_!
Junior Member

註冊日期: Apr 2007
hi,我係學吉他的,自學左幾個星期....一日練一個鐘咁

舊 04-18-07, 04:11 PM   #13
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

我剛剛響信和搵左間鋪幫我響日本果面訂左支bass
就快就可以多一支bass用喇

舊 04-18-07, 05:06 PM   #14
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
我剛剛響信和搵左間鋪幫我響日本果面訂左支bass
就快就可以多一支bass用喇
wt's the brand??

舊 04-22-07, 06:43 PM   #15
txl

信和...有咩?印像中果度d野唔太信得過,小心d好
舊 04-23-07, 12:51 AM   #16
新堂愁一
男人三寶無樣有

我都係覺得樂器呢家野要親手落手試過先可以決定買唔買....

舊 06-02-07, 07:57 AM   #17
chunwai0091
God of Gamer
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
原來尼度有交流

我學小提琴

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-07, 05:02 PM   #18
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
引用:
作者: chunwai0091 查看文章
原來尼度有交流

我學小提琴

我近排都想學喎....想問你學開幾錢? 想知個大約budget

舊 06-02-07, 10:53 PM   #19
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: jackiecyho 查看文章
我近排都想學喎....想問你學開幾錢? 想知個大約budget
親友價
7級
$1000

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-07, 01:39 AM   #20
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
引用:
作者: chunwai0091 查看文章
親友價
7級
$1000

咁平? 我見街果d...初級一個月4堂每堂30mins都要1k...

舊 06-03-07, 02:01 AM   #21
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
大家有冇咩自學電吉他o既心得 ?a

舊 06-13-07, 05:26 PM   #22
黑翔

註冊日期: Aug 2004
新仔一名~玩左年幾木結,依家學緊電結~
係牛頭牛學~但係阿sir教得唔多好,成日dum波鐘
我想跟個好既阿sir,有無人可以介紹下比我~?當然唔好太貴啦
黑翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-07, 09:33 PM   #23
驚寂
Game Master

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 黑翔 查看文章
新仔一名~玩左年幾木結,依家學緊電結~
係牛頭牛學~但係阿sir教得唔多好,成日dum波鐘
我想跟個好既阿sir,有無人可以介紹下比我~?當然唔好太貴啦
牛頭角?
係band友黎既?
驚寂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-07, 03:18 PM   #24
黑翔

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: 驚寂 查看文章
牛頭角?
係band友黎既?
唔係 我去學姐
黑翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-07, 12:37 AM   #25
驚寂
Game Master

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 黑翔 查看文章
唔係 我去學姐
i mean教你果個係band友黎?
驚寂 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:21 PM

手機版 | APP版