Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 11-26-15, 03:48 PM   #26
fiendray
God of Gamer
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
其實佢感講,可以講係唔好意思正式拒絕你,表面上係唔想無左個FD同關係,實際係俾佢自己留返條後路(記住係佢自己唔係你)
係男性角度黎講,你可能會覺得佢係考驗緊你耐心,覺得自己用多D時間證明就得
但女性黎講,佢係信TIMING, FEEL黎D,係未遇到本命前,留你係度都無妨,試問佢真係完全鍾意你就唔會感講,佢心底裡某程度上係有拒絕你o既意思,女性係感情上一向係好果斷,係女性角度黎講多個鍾意自己o既都無妨
這是女方o既一種慣用o既自私行為,你要小心

佢係社交上無想佔你便宜既意思,只可以反映(表現)佢本身係個好女仔,實際上係豪無意義
過多一排都係感,我見議你收手

我都係過來人,你自己小心
我就踏左入泥濘走唔返出黎,我勸你唔好踏得太深唔係就麻煩
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-15, 04:00 PM   #27
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: fiendray 查看文章
其實佢感講,可以講係唔好意思正式拒絕你,表面上係唔想無左個FD同關係,實際係俾佢自己留返條後路(記住係佢自己唔係你)
係男性角度黎講,你可能會覺得佢係考驗緊你耐心,覺得自己用多D時間證明就得
但女性黎講,佢係信TIMING, FEEL黎D,係未遇到本命前,留你係度都無妨,試問佢真係完全鍾意你就唔會感講,佢心底裡某程度上係有拒絕你o既意思,女性係感情上一向係好果斷,係女性角度黎講多個鍾意自己o既都無妨
這是女方o既一種慣用o既自私行為,你要小心

佢係社交上無想佔你便宜既意思,只可以反映(表現)佢本身係個好女仔,實際上係豪無意義
過多一排都係感,我見議你收手

我都係過來人,你自己小心
我就踏左入泥濘走唔返出黎,我勸你唔好踏得太深唔係就麻煩
佢timing feeling就先係問題呢
當佢係冇意思傷害任何人, 但男方攻唔係KEEP住現有關係又唔係.
好啦, 退落黎, 個女仔又會覺得點解個個男仔都一樣, 一拒絕就180度變臉. 咁點樣令佢有信心?

大家都自私, 男覺得多做無益, 女覺得要時間暖昧. 兩邊都捉唔到底線(即timing feeling) 呢樣真係冇解

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-15, 05:00 PM   #28
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
呢D真係只可以講timing ge錯

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-15, 06:18 PM   #29
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
引用:
作者: D.K. 查看文章
佢timing feeling就先係問題呢
當佢係冇意思傷害任何人, 但男方攻唔係KEEP住現有關係又唔係.
好啦, 退落黎, 個女仔又會覺得點解個個男仔都一樣, 一拒絕就180度變臉. 咁點樣令佢有信心?

大家都自私, 男覺得多做無益, 女覺得要時間暖昧. 兩邊都捉唔到底線(即timing feeling) 呢樣真係冇解
全中
所以一聽到個女仔講完個Ex之後未recover好要時間,timing唔arm等理由
你就準備做朋友好d...
你一味攻又唔係,退又唔係,沒完沒了

http://www.bilibili.com/video/av1617861/
我個人覺得幾有意思...
對不起青春第一集...
34.11開始睇

此篇文章於 11-26-15 06:27 PM 被 fiendray 編輯。
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-15, 06:30 PM   #30
D.K.
Game Master
こなみきりえ

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
呢D真係只可以講timing ge錯
一般都係藉口黎咋, 你唔好下下當真

引用:
作者: fiendray 查看文章
全中
所以一聽到個女仔講完個Ex之後未recover好要時間,timing唔arm等理由
你就準備做朋友好d...
你一味攻又唔係,退又唔係,沒完沒了

http://www.bilibili.com/video/av1617861/
我個人覺得幾有意思...
對不起青春第一集...
34.11開始睇
唔係咁易做番朋友呢...態度少少變都好敏感架.

大જિંગ
大징

舊 11-26-15, 07:03 PM   #31
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

註冊日期: Jan 2004
引用:

所以我考慮攻到自己轟沉

公式

超絕可愛+賣萌+天然呆+冒失娘+短髮=本田翼
紅字為重點

本王決定中日開戰之時會去做漢奸
犬夜叉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-15, 09:26 PM   #32
D.K.
Game Master
こなみきりえ

引用:
作者: 犬夜叉 查看文章
所以我考慮攻到自己轟沉
巴打, 孤軍作戰, 保重啦
以前我追女友時, 係響佢朋友身邊收晒風先出陣架...一個人估, 基本上唔中得幾多樣
問唔知頭唔知路既網友, 一向都係壯膽架咋. 實際冇咩用

大જિંગ
大징

此篇文章於 11-26-15 09:28 PM 被 D.K. 編輯。
舊 11-26-15, 11:15 PM   #33
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
呢個post真係經典,一定要bookmark去
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-15, 11:29 PM   #34
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:

Timing 根本係廢話中之廢話。
我試過對方承認段關係後,可以用這個理由單方面推翻。

不過,樓主我絕對支持你去做自己認為對的行動。
這個係一個對自己的美好經歷。
加油!
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-15, 11:37 PM   #35
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
巴打, 孤軍作戰, 保重啦
以前我追女友時, 係響佢朋友身邊收晒風先出陣架...一個人估, 基本上唔中得幾多樣
問唔知頭唔知路既網友, 一向都係壯膽架咋. 實際冇咩用
呢點我清楚, 不過我需要

公式

紅字為重點

舊 11-27-15, 12:13 AM   #36
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
佢鍾意既人
咪「啱Timing」囉
唔鍾意就調轉

一擊不中/不順
知難而退好過
感情上冇咩鐵柱磨成針的,咁辛苦為乜

係夾既 係鍾意你既
好快 好舒服就起埋一齊

一街都係女
揀過冇「陰影」的好過啦
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-15, 11:13 AM   #37
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
又唔係TIMING的錯
我覺得單方面係個女仔唔夠鐘意你
未捨得為你一棵樹放棄成個森林

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)

此篇文章於 11-27-15 11:16 AM 被 Kaiser 編輯。
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-15, 11:49 AM   #38
LonelyBlue
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
有冇識佢既朋友?
有冇探佢朋友口風?

樓上有人說出重點來 溝女某程度上係要溝埋佢個圈子
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-15, 12:28 PM   #39
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
引用:
作者: BRA武藏 查看文章
佢鍾意既人
咪「啱Timing」囉
唔鍾意就調轉

一擊不中/不順
知難而退好過
感情上冇咩鐵柱磨成針的,咁辛苦為乜

係夾既 係鍾意你既
好快 好舒服就起埋一齊

一街都係女
揀過冇「陰影」的好過啦
紅字真

最緊要樓主你知自己做緊乜
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-15, 12:53 PM   #40
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
作者: LonelyBlue 查看文章
有冇識佢既朋友?
有冇探佢朋友口風?

樓上有人說出重點來 溝女某程度上係要溝埋佢個圈子
佢嘅圈子,十個有九個都係男仔黎
有一個曾經幾年前見過面,不過事隔咁耐唔知佢記唔記得我

公式

紅字為重點

此篇文章於 11-27-15 05:02 PM 被 犬夜叉 編輯。
舊 11-27-15, 01:29 PM   #41
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
個女仔俾得個男仔拖手又攬,但又唔肯承認關係。
多多少少反映對方個價值觀。
如果樓主都係同一樣價值觀又無咩所謂
但如果你自己都覺得有問題就坦白對對方講出來。
佢都無反應或鈎住你,無謂浪費時間係價值觀唔同的人身上啊
好難係一個早已認定騎牛搵馬的人突然改變。除非佢開始感覺自己老者。

情傷完後,有幾多個人無俾病毒感染?
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-15, 02:38 PM   #42
sonic
Game Master

樓主無講點解會被拒喎,係咪因為表白左被拒??多些細節容易分析
急著在女生對你的好感度還未去到最高點時表白,成功率當然係0%,那為什麼要表白呢...
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-15, 03:54 PM   #43
D.K.
Game Master
こなみきりえ

引用:
作者: sonic 查看文章
樓主無講點解會被拒喎,係咪因為表白左被拒??多些細節容易分析
急著在女生對你的好感度還未去到最高點時表白,成功率當然係0%,那為什麼要表白呢...
咩係最高點?
願聞其詳

大જિંગ
大징

舊 11-27-15, 10:00 PM   #44
sonic
Game Master

引用:
咩係最高點?
願聞其詳
男女關係做齊先啦
表白跟本就係打對方一巴掌叫佢清醒d咁解
對方比你迷到暈鉈鉈你就一下叫佢回復冷靜當然say no 啦
好似你被sell 保險咁講到未來幾咁美好,跟住即刻叫你簽名,簽名喎,咁重要你係咪會諗清楚先簽呀
除非對方真係超級鐘意你先會答應簽名
咁點先知對方係去到超級鐘意你的level,無經驗就好似上面有人分享的日劇咁,會錯意

基本上你同這女仔玩完啦,你再繼續示好,就會變左恐怖情人
而家應該停損,搵第二個目標,半年後再試啦
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-15, 12:01 AM   #45
D.K.
Game Master
こなみきりえ

引用:
作者: sonic 查看文章
男女關係做齊先啦
表白跟本就係打對方一巴掌叫佢清醒d咁解
對方比你迷到暈鉈鉈你就一下叫佢回復冷靜當然say no 啦
好似你被sell 保險咁講到未來幾咁美好,跟住即刻叫你簽名,簽名喎,咁重要你係咪會諗清楚先簽呀
除非對方真係超級鐘意你先會答應簽名
咁點先知對方係去到超級鐘意你的level,無經驗就好似上面有人分享的日劇咁,會錯意

基本上你同這女仔玩完啦,你再繼續示好,就會變左恐怖情人
而家應該停損,搵第二個目標,半年後再試啦
唔...問非所答

我係問點先知喎, 做齊就係最高? 男女關係 指上床?
又點知佢被你迷到暈鉈鉈?
點睇到點測量點先知係食硬佢? 乜有個咁O既計量標準O既咩?

大જિંગ
大징

舊 11-28-15, 01:59 AM   #46
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
人人標準唔同. 你覺得又攬又拖手未夠,
可能正常人黎講係夠呢?
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-15, 11:31 AM   #47
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

註冊日期: Dec 2004
無咩機就真架啦,即使俾樓主係最佳時間告白
個結果咪係拍拖一段時間後講TIMING唔岩

但我都支持樓主想做就做
反正睇落互相朋友圈好似無咩關係,心息收手又無咩手尾跟
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-15, 11:35 PM   #48
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
作者: Nicklaus 查看文章
無咩機就真架啦,即使俾樓主係最佳時間告白
個結果咪係拍拖一段時間後講TIMING唔岩

但我都支持樓主想做就做
反正睇落互相朋友圈好似無咩關係,心息收手又無咩手尾跟
多謝支持,但你講到好似揾着數咁

公式

紅字為重點

舊 11-30-15, 10:18 AM   #49
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: 犬夜叉 查看文章
多謝支持,但你講到好似揾着數咁
咦...原來唔係咩?

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-15, 04:36 PM   #50
Hunter

註冊日期: Jan 2002
初級宅女, 性格帶點男仔頭, 但亦有拘謹唔夠膽既一面
佢既社交圈子大部分都係男性 (當然, 包括夜校)

=================================

以上幾點同我之前追果個差不多
唯一唔同係我無拖手, 只有搭膞頭

當面講左, 佢話"做朋友唔好咩?"
雖然都KEEP住關係, 又繼續單獨出街, 繼續搭膞頭
我以為時間耐左就OK

不過關係維持左1年半
之後發覺佢開始用好多藉口唔聽我電話 (其實我1星期先會搵佢1至2次)
最後我發覺唔可以繼續, 最後1次同佢慶祝生日就無再搵佢
佢亦無再搵我

其實好早已經見到樓主個POST
但同我個CASE太似, 唔想打擊你
我都希望樓主會有好結果, 點知樓主同我一樣FAIL

此篇文章於 11-30-15 04:40 PM 被 Hunter 編輯。
Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:55 PM

手機版 | APP版