Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-13-22, 11:15 PM   #3201
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
你認真?
因為你呢句
我再上去望下,1個鐘頭38分56秒成套full version頭3條片就係
個啲零零碎碎幾分鐘、十零廿分鐘都一大堆
你想水人cap圖post上嚟比版主ban?
定係大家身處multiverse?
我都想講,其實我都搵唔到你講的1個鐘頭38分56秒的影片
search出來頭4條影片都唔係你所講的全套。
之後我拉落去繼續搵,見到有D標題寫Dragon Ball Super: Super Hero ( Full Movie ),但實際click入去睇,就係D唔知乜嘢影片,然後有文字叫你去某網站可睇全套,感覺好危險。
然後我一直拉到直至出現「DC Super Hero Girls」呢D完全唔關事的標題為止,都唔見有你地講的所謂全套。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-22, 11:26 PM   #3202
十一月
Game Master

我知咩事了。
之前我在PC用Chrome入youtube,search了很多次都搵唔到。
但用手機youtube app search,就正如#3200所講的,第三條片就係。
舊 06-14-22, 09:39 AM   #3203
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 十一月 查看文章
我知咩事了。
之前我在PC用Chrome入youtube,search了很多次都搵唔到。
但用手機youtube app search,就正如#3200所講的,第三條片就係。

web版同app版youtube個search係有分別架?

其實我都想講, no way home唔係一套你見到三個蜘蛛俠同場就唔駛再睇的戲, 絶對冇咁膚淺。我睇trailer見到舊角已估到咩事,未入場前已經確實知道三代同堂,但都睇得好滿足好開心。

龍珠雖然唔係咩深奧野, 但亦未去到見到一個角色造形就變得全無意義。

舊 06-14-22, 10:12 AM   #3204
十一月
Game Master

引用:
作者: wing 查看文章
web版同app版youtube個search係有分別架?
你試下咪知,我就試到係有唔同。

不過youtube有全套同預覽圖劇透哂係兩件事。
我在search的過程睇了大量預覽圖,我都完全冇「已不用看」的感覺。
有些知道了少少劇情就話「已不用看」的人,完全係劇透過敏症,

而且講番轉頭,之前我post那些PV,睇番影片上載日期,最早那條係5月27日就出了的,而我就個幾星期後才因為youtube推薦才知道有這些PV。
佢地唔講,我都唔會專登走去search。只靠youtube推薦的影片,會有幾大機率撞到偷拍片?
唔想被劇透又專登去搵相關資訊來睇,根本係自己找死。

此篇文章於 06-14-22 10:28 AM 被 十一月 編輯。
舊 06-14-22, 11:08 AM   #3205
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 十一月 查看文章
我在search的過程睇了大量預覽圖,我都完全冇「已不用看」的感覺。
有些知道了少少劇情就話「已不用看」的人,完全係劇透過敏症,
完全同意。如果做人太執著,好難活得開心。

舊 06-14-22, 02:03 PM   #3206
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
我就係比個youtube首頁劇透, 同話幾多驚喜咋喎
唔明做乜要解釋更多a

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-22, 03:36 PM   #3207
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
我就係比個youtube首頁劇透, 同話幾多驚喜咋喎
唔明做乜要解釋更多a
師兄放心,我明白你
你都係講左一句個人感受,就突然變左[你太執著]
而頭一兩日YOUTUBE嘅首頁啲透勁到,直接就係新造型、BOSS大放題

舊 06-14-22, 04:11 PM   #3208
十一月
Game Master

引用:
師兄放心,我明白你
而頭一兩日YOUTUBE嘅首頁啲透勁到,直接就係新造型、BOSS大放題
我估佢講的「太執著」,唔係指初頭回覆的那一句。
而係指背後隱藏的「希望一切都在入戲院睇的時候才看到」這種近乎潔癖的完美主義心態。
雖然我都我只估啫。

新造型、BOSS大放題?so what?我只會更期待睇全套。

此篇文章於 06-14-22 04:40 PM 被 十一月 編輯。
舊 06-14-22, 06:01 PM   #3209
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
師兄放心,我明白你
我仲以為自己表達得唔好
本來只係想講youtube有劇透/偷拍,同補充唔係樓上啲片
原來咁就係劇透過敏自己找死潔癖的完美主義

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-22, 06:07 PM   #3210
十一月
Game Master

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
我仲以為自己表達得唔好
本來只係想講youtube有劇透/偷拍,同補充唔係樓上啲片
原來咁就係劇透過敏自己找死潔癖的完美主義
又唔係淨係話你嘅,懶得逐個指名講啫,
最先講不用入戲院的亦唔係你,你也唔使全部攬哂上身。
舊 06-15-22, 07:09 PM   #3211
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
我覺得看怪獸片集體圍打O路多個單打,3D原因

舊 08-20-22, 08:59 PM   #3212
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
係咪遲咗啲(?)今日終於睇咗,OK,無上一套咁好睇,完全係魔童片~ 3D 動畫無乜唔慣,動作係流暢咗,不過開頭會彈啲字嗰下好礙眼。個結局咁安排唔係咁好啫 -- 字幕完仲有片睇。

此篇文章於 08-20-22 09:07 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-22, 09:30 PM   #3213
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

9月尾先上戲院

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-22, 09:43 PM   #3214
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
呢邊上咗囉老細~

舊 08-21-22, 02:18 AM   #3215
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
黑菲利

悟空D變色就快多過我枝KING BLADE

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-22, 12:05 PM   #3216
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
終於肯完。這編打鬥其實唔多好睇,為左講巴達克就攪個工具人佳斯同格蘭諾拉。因為唔知點收科就搵菲利完場。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-22, 10:57 PM   #3217
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

聽日就上,竟然有IMAX版....究竟值唔值比多舊去睇....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-22, 11:09 PM   #3218
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
揀咗4DX睇,張櫈搖得比MX4D勁好多!

已經忘記了魔童叔叔和悟飯有幾多年沒威過?

悟飯終於學識魔貫光殺炮!我都興奮到跟住嗌!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-22, 04:40 AM   #3219
武藤遊戲
The One

半年前官網藏了一套每天拆完消失咗

舊 12-15-22, 06:31 PM   #3220
武藤遊戲
The One

拆了島山明信者秘密情報自毁acc感謝給了有力情報

舊 12-15-22, 08:00 PM   #3221
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
將貓魔人動畫化仲好啦....

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-23, 06:53 AM   #3222
武藤遊戲
The One

慳返不是TV

舊 04-03-23, 09:24 PM   #3223
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
映画「SAND LAND」ベルゼブブ役は田村睦心!キャスト・スタッフ、予告動画公開

https://natalie.mu/comic/news/519243

Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-23, 07:02 PM   #3224
武藤遊戲
The One

我知你抄對面 成段陰の実力者になりたくて文沒了

龍珠個度看下好不要認真有新作

舊 04-20-23, 07:14 AM   #3225
武藤遊戲
The One

恭喜返來...反省完
想知東映新作
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
麻枝准「Charlotte-シャーロット-」最終巻第7巻にはTV未放送特別篇収録されます | 麻枝准:アニメで終わりです supermanlady 日本動漫畫討論版 340 11-29-17 05:51 PM
TVアニメ「VALKYRIE DRIVE -MERMAID-」始動丨監督:金子ひらく シリーズ構成:黒田洋介 money 日本動漫畫討論版 25 01-01-16 10:44 PM
山形石雄「六花の勇者」第十二話 (終)「解明の時」 supermanlady 日本動漫畫討論版 107 10-06-15 10:32 PM
藍「ミリオンドール」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 4 06-19-15 11:26 PM
鳥山明 新作連載開始 money 日本動漫畫討論版 29 04-01-14 06:39 PM

現在的時間是 11:07 AM

手機版 | APP版