Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 01-09-07, 01:46 AM   #126
大情大性武大帝
God of Gamer
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: mario0606 查看文章
我住沙田,就連博康商場依D商場仔都唔算靜
新城市、好運更不用多說,不過估唔到好運無老翻都仲有一定人流
博康點同姐!!
果度得一間商場!!!又集中!!!

此篇文章於 01-09-07 02:22 AM 被 大情大性武大帝 編輯。
大情大性武大帝 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 02:15 AM   #127
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: メソウサ 查看文章
長沙灣天悅啦
得返d卡...
點都仲叫有人ge...

不過真係好耐無去過..

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 04:43 AM   #128
Gasaraki
Crazy Gamer
就死的不死物

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDArchanfel_Wong
元朗
同益
一個年紀大過我的商場
鋪唔算吉又唔算細
附近又多人行
但入面真的冇乜人氣
次次都小貓三四只咁

塵歸塵 土歸土 荷包銀紙歸老母
以上只屬個人意見 但不代表本人立場

PAD :168 341 449
金龍裡,金無神,銀無加,拉下龍手提防提防
Gasaraki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 10:13 AM   #129
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: mario0606 查看文章
我住沙田,就連博康商場依D商場仔都唔算靜
新城市、好運更不用多說,不過估唔到好運無老翻都仲有一定人流
其實沙田新城市果堆好勁, 歷久不衰, 可能真係沙田居民多
mos d商場反而麻麻地

舊 01-09-07, 02:08 PM   #130
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: kyu 查看文章
華明果邊2/F勁多吉舖,近德輔道西個門口直頭吉舖地帶。D舖集中哂大道西入口果邊。
以前2/F D舖有玩具、GAME、租漫畫,家下真係覺得上去幾乎冇野睇。
封左德輔道西個入口=宣佈地亡啦~
點可以齋靠後面入口入, 半年前去過, 靜到
記憶中只淨番頂得最耐既卡舖同間game舖

點同隔離創業鬥, 人地三個入口, 美心, pizza hut, 惠康, 冒險樂園
講真, 西環d商場冇乜好行, 西寶城係做得幾好, 但都係冇野睇
只係假日幫阿媽去超級市場拎野~

引用:
作者: Grandennis 查看文章
無人行不特止,個場又臭,上次重見人係到打麻雀
main point
中學果陣玩過card game有幸去過呢個場
真係頂唔順, 地下又"痴凹凹", 行商場最憎呢樣 每步都"痴"住鞋底
冇乜食肆, 又遠離MTR

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 03:28 PM   #131
shield
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2006
3DS Friend Code1633 4520 6340
海濱廣場,超靜
shield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 03:40 PM   #132
暴走蟹

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: House 查看文章
13街果面果間?
吉吉島超級市場黎
係~

原來係咁
我只見吉吉招牌
都好過無~

引用:
如果有版友同我一樣居住西區, 會經歷"華明"既興衰
消費站更不值一提, 曇花一現 吉足十年, 得幾間地舖, 商場有3層
興有經歷
衰時已經搬左去九龍,無經歷

華明game shop做得最耐好似係果個四眼鬍鬚佬
由細鋪搬去近正門出口果間大鋪
成日display埋d異形猛鬼街首辦

而家執左未
暴走蟹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 06:15 PM   #133
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
引用:
作者: W!LL 查看文章
真係唔記得係咪吉之島, 所以我都打左個"?"
但佢d擺貨法幾似屯門吉之島地下果種擺法, 堆電器舖中間d位
因為未去過其他吉之島
無記錯好似有間吉吉島10蚊店
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 06:22 PM   #134
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: メソウサ 查看文章
長沙灣天悅啦
得返d卡...
上面仲有波樓....酒樓,VCD鋪,租書店,幾間玩具模型,幾間賣衫既
而家仲多左間獨角仙鋪@@

間中都有上去行一轉,有時買到平野@@

舊 01-09-07, 08:07 PM   #135
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
作者: 暴走蟹 查看文章
2/F果個新地頭
係剩賣老番GAME咁定有機賣果類GAME SHOP??
老翻
當然唔係擺到明果隻
以前玩老翻果時幫親果下佢..@_@而家無lu玩正版多
留下留上都係賣老翻

留下d正版psp game貴到離譜 又係window度整個盒整張質素差多無輪既ps2封面 求其打個價上去扮正版

話時話我見佢而家賣部wii好平
唔知係咪有問題
我見佢賣2000

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 08:24 PM   #136
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
老翻
當然唔係擺到明果隻
以前玩老翻果時幫親果下佢..@_@而家無lu玩正版多
留下留上都係賣老翻

留下d正版psp game貴到離譜 又係window度整個盒整張質素差多無輪既ps2封面 求其打個價上去扮正版

話時話我見佢而家賣部wii好平
唔知係咪有問題
我見佢賣2000
wii賣$2000唔係平啦!
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 08:28 PM   #137
House
里村★紅葉

PSN  IDHouse544
引用:
作者: kin~kin 查看文章
wii賣$2000唔係平啦!
,喔,呢排我無留意機價
ot一下而家大約做緊幾錢?

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 09:40 PM   #138
暴走蟹

引用:
,喔,呢排我無留意機價
千九尾至二千一左右啦~~

此篇文章於 01-09-07 09:51 PM 被 暴走蟹 編輯。
舊 01-10-07, 03:49 PM   #139
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
,喔,呢排我無留意機價
今日已經$18xx
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-07, 03:31 AM   #140
tchans
Crazy Gamer
西軍~

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: W!LL 查看文章
如果有版友同我一樣居住西區, 會經歷"華明"既興衰
消費站更不值一提, 曇花一現 吉足十年, 得幾間地舖, 商場有3層
華明~而家吉到... ...~以前間開心漫畫真係勁多書睇

消費站簡直
tchans 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-07, 08:04 AM   #141
terry bogard
Game Master

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: shield 查看文章
海濱廣場,超靜
直頭係水靜河飛個隻,耐唔耐先見一兩個人行過
terry bogard 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-07, 09:09 AM   #142
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
引用:
作者: tchans 查看文章

消費站簡直
咦我仲有張會員證係到
我以前係華明正對面讀書
華明既作用, 就係食果間日本野.....

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-07, 06:09 PM   #143
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: 暴走蟹 查看文章
興有經歷
衰時已經搬左去九龍,無經歷

華明game shop做得最耐好似係果個四眼鬍鬚佬
由細鋪搬去近正門出口果間大鋪
成日display埋d異形猛鬼街首辦

而家執左未
未執, 不過只係賣PS2翻翻碟, GBA, 同超少量DS
近扶手電梯果間Game舖都執左lu, 當年係佢度入超任同龍珠超武鬥傳2...

引用:
作者: tchans 查看文章

消費站簡直
十幾年前開幕果下都ok架, 租game打既舖都成4間, 頂樓全層快餐店, 算係全盛時期
不過死在舖位細, 租金貴, 無商機(係西環住得就知, 邊有消費意慾), 無新鮮感, 咁既場預左有呢個下場啦~

引用:
作者: Gestapo 查看文章
咦我仲有張會員證係到
我以前係華明正對面讀書
華明既作用, 就係食果間日本野.....
聖X斯?
就算係三, 四年前, 都只係得lunch/放學時間旺一陣間, 因為卡店, 漫畫店
平時簡直係拍烏蠅, 間日本野真係唔錯
死因唔夠出入口啦, 人地創業做3面生意, 1vs3, 無得鬥
跟住舖頭摺完一間又一間, 成個場冷冰冰, 黑沉沉咁

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-07, 08:08 AM   #144
nakata
Game Master

元朗新地帶就係勁少人,所以執左.
睇怕新開既嘉城廣場都捱得唔係好耐咯!

1.唔夠快
2.跑得慢
3.冇速度
nakata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-07, 12:17 PM   #145
PlayStation
wii

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDWii_HK
XBox Live Gamertagsupremehk
引用:
土瓜灣長城
唔知附近版友以前有無上過去假髮叔設爆卡既記憶?
最旺果時好似都係得3,4間card店
個商場仲好多人夜晚吸毒
條假髮佬都走左去德信開檔lu~

無玩咭好耐都唔知長城家下變成點添~XD

此篇文章於 01-15-07 12:27 PM 被 PlayStation 編輯。
PlayStation 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-07, 01:15 PM   #146
OMGodfrey//蕉
Game Master
*We need.*

註冊日期: Sep 2003
XBox Live GamertagOMGodfrey
CWB RED MALL

NOW PLAYING : [ LEFT 4 DEAD ] [ LOST PLANET:COLONIES ] [ SPLOSION MAN ]
WAITING : [ LOST PLANET 2 ][ LEFT 4 DEAD 2 ]
OMGodfrey//蕉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-07, 03:21 PM   #147
暴走蟹

引用:
作者: PlayStation 查看文章
條假髮佬都走左去德信開檔lu~

無玩咭好耐都唔知長城家下變成點添~XD

長城

已經拉閘關門執笠啦
舊 02-04-07, 08:27 PM   #148
Z13

引用:
作者: POISON 查看文章
長沙灣青山道東京街交界
下面得幾間舖...但落襯去都無乜人
我記得門口以前有間game舖
成日都有人喺門口打機
Z13 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-22, 11:10 AM   #149
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
推個近15年既topic

呢排hebe係咁搵死場

最新一條....

協和廣場真係唔知佢想點仲記得早幾年未封之前一樓有部原版AC版VIRTUAL COP 可以入錢打

龍珠係10幾年前去過一次,當年都未死成咁...

https://www.youtube.com/watch?v=k6pqo4lQ51g

銅鑼灣中心變成賓賓場

https://www.youtube.com/watch?v=BVnQyYDI5xU

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 07-17-22 11:23 AM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-22, 04:22 PM   #150
Fio

註冊日期: Dec 2001
呢個主題幾好睇,好多商場好耐冇去或者聽都未聽過
由手機版發出
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:56 AM