Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 06-25-22, 10:45 PM   #151
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
May 姐

上一兩話畀 Homelander 指使嘅 Noir 擄走咗,對外話係去咗渡假。睇予告佢會出返。
完全唔記得左

舊 06-26-22, 05:47 PM   #152
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
無所謂,唔好講其他嘢,咁死多戲同劇要追,冇可能記得晒。

另,嗰位重要新角,唔知係咪心理作用,呢度佢好似刻意去學 Chris Evans 講嘢把聲,佢嚮 Supernatural 嗰陣把聲好似唔係咁。

舊 07-01-22, 03:35 PM   #153
肉羊哩咖
griffin611

The Boys S3E7: 淡口,設定咗好多嘢到結局一次過爆出嚟。最鍾意 Butcher 嗰段,而最後嗰披露,大到都估到,所以唔算大震撼。

之前漏咗,做 The Legend,擺明影射 Stan Lee 嗰位,由 Stranger Things 做「老豆」嗰位飾演。

舊 07-01-22, 08:45 PM   #154
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
死佬們S3E7:
各位都face their past, 而兩個center of universe嘅關係其實都唔係秘密,且看季未分解

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-22, 10:56 AM   #155
wing
格鬥低手

琴日完全唔記得係星期五,好在夜晚省起。

咁佢上季咪即係同老母....

第日如果要對付某人,一樣可以笠佢麻包袋。

此篇文章於 07-02-22 11:01 AM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-22, 08:00 PM   #156
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
唔⋯

黐線超人應該係人工結合鬚渣同暴風DNA而成
作為Vought嘅產品而存在,長大於無愛嘅環境
不過睇番啲Youtube片原來Amazon版都幾唔跟原漫畫,仲要開S4,下集唔知點玩

舊 07-02-22, 08:23 PM   #157
肉羊哩咖
griffin611

本人「校定鬧鐘」追劇嘅:禮拜三 Ms Marvel,第二日 Orville,星期五就 The Boys 。咁就無走雞。

無責任預測
  • 癲佬超人搵到個仔 Ryan
  • CIA 大嬸領當
  • 星光條片流出,癲佬超人形象盡喪,要聚眾搵支持
  • 老薑隊長同癲佬超人相認
  • 但係 Butcher 嘅陷阱,兩人反枱
  • Frenchie 殺咗 Little Nina ,毒氣到手
  • The Boys 各人合流,加埋 May 姐 同黑仔電視台混戰
  • 混亂中,癲佬超人中咗老薑隊長一炮,能力喪失
  • 老薑隊長亦中毒昏迷
  • May 姐或黑仔領當
  • Butcher 命危
  • 星光同 Hughie 言歸於好
  • 前總裁 Elgar 再度出山收拾殘局
  • 爆頭女成為美國副總統

此篇文章於 07-02-22 08:27 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-22, 01:10 PM   #158
肉羊哩咖
griffin611

The Boys S3 結局:成粒鐘噉長,完全唔覺,會唔會反枱嗰下正,雖則推測過半唔中~ 好在啲線又收得完滿,除咗 Deep,條友真係廢,個個主要角式都有發揮,不過個吐便當就有啲夾硬~

下季予佢玩得更大。

舊 07-08-22, 03:46 PM   #159
C.Ryo
Game Master

死佬們S3 Fin
有S4為前提咁end 都唔意外,某某吐便當都只因佢個能力;不過又真係痴痴呆呆坐埋一台,另一某某啲fans見偶像當眾咁搞都高呼叫好
唔…

阿Super Boy下季會黑化了罷

此篇文章於 07-08-22 03:53 PM 被 C.Ryo 編輯。
舊 07-08-22, 04:18 PM   #160
wing
格鬥低手

引用:
The Boys S3 結局:成粒鐘噉長,完全唔覺,會唔會反枱嗰下正,雖則推測過半唔中~ 好在啲線又收得完滿,除咗 Deep,條友真係廢,個個主要角式都有發揮,不過個吐便當就有啲夾硬~

下季予佢玩得更大。
應該反枱果個唔反枱, 唔應該反枱果個反左枱, 妖。

吐便當反而ok。符合之前劇情顯示出的設定。

"yeah" 果班賤人, 香港都有。

舊 07-08-22, 11:00 PM   #161
肉羊哩咖
griffin611

既然絕對權力會帶嚟絕對腐化,絕對能力都一樣

The Boys S3 承接上一季,唔齋玩政治同娛樂圈,對社會議題諷刺深入好多,絕對係賣葯,絕對係左右開弓,但劇本寫得好,本人睇得肉緊過癮,又唔怕被洗腦。人物關係唔會用好長嘅對白,精簡到 point,觀眾立體而總會有件觀眾會同情投入嘅。另一樣好咗嘅係唔會靠第三話嚟個爆鑊,而每一話都有唔同程度鑊爆,幾乎無一話係悶,節奏快又唔亂,就算玩展開,或者無厘頭整場歌舞,觀眾睇得順眼又會唔覺突然。

兩位大主角大部份時間都好超然地掂,可惜某大新角實在太耀眼,搞到有佢個個變配角~ 除咗 Deep 同 Frenchie (後者今季真係幾慘)比較弱之外,個個常駐角式都好有發揮,今季 Starlight 係就熟咗好多,係寫強女角嘅樣版,嗰種對信念嘅堅持執著,相對劇入面大部份班死佬,令人致敬(唔好諗邪嘢),同佢相反嘅 Victoria 今季相對失色咗少少。有啲無乜戲份嘅,好似另一個 Ashley 都唔差。反而有個 S1 以嚟嘅角式真係寫盡,個尾收得好,都替佢開心。講到 Deep,除咗核突同搞笑,唔似 A-Train 咁,編劇繼續唔知點寫佢條線,真係整死咗佢好過~

可惜第四話場「高潮」其實可以玩得再盡啲,除咗玩啲核突笑料(sorry MM),只係引導去尾嗰場大戰,失望咗少少少少,而呢場打鬥絕對係成季最正嗰場,比最終決戰仲好睇。

一邊有 Stranger Things ,另一邊有 The Boys 同 Invincible,唔好再賴落去咩疫情受限制,頭兩套都係呢個環境下拍出嚟。雖然下一季又要等一排,而家好後悔一次過訂鬼咗 D+ 成年~

此篇文章於 07-08-22 11:18 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 07-09-22, 10:13 PM   #162
wing
格鬥低手

引用:
The Boys S3 承接上一季,唔齋玩政治同娛樂圈,對社會議題諷刺深入好多,絕對係賣葯,絕對係左右開弓,但劇本寫得好,本人睇得肉緊過癮,又唔怕被洗腦。人物關係唔會用好長嘅對白,精簡到 point,觀眾立體而總會有件觀眾會同情投入嘅。另一樣好咗嘅係唔會靠第三話嚟個爆鑊,而每一話都有唔同程度鑊爆,幾乎無一話係悶,節奏快又唔亂,就算玩展開,或者無厘頭整場歌舞,觀眾睇得順眼又會唔覺突然。

兩位大主角大部份時間都好超然地掂,可惜某大新角實在太耀眼,搞到有佢個個變配角~ 除咗 Deep 同 Frenchie (後者今季真係幾慘)比較弱之外,個個常駐角式都好有發揮,今季 Starlight 係就熟咗好多,係寫強女角嘅樣版,嗰種對信念嘅堅持執著,相對劇入面大部份班死佬,令人致敬(唔好諗邪嘢),同佢相反嘅 Victoria 今季相對失色咗少少。有啲無乜戲份嘅,好似另一個 Ashley 都唔差。反而有個 S1 以嚟嘅角式真係寫盡,個尾收得好,都替佢開心。講到 Deep,除咗核突同搞笑,唔似 A-Train 咁,編劇繼續唔知點寫佢條線,真係整死咗佢好過~

可惜第四話場「高潮」其實可以玩得再盡啲,除咗玩啲核突笑料(sorry MM),只係引導去尾嗰場大戰,失望咗少少少少,而呢場打鬥絕對係成季最正嗰場,比最終決戰仲好睇。

一邊有 Stranger Things ,另一邊有 The Boys 同 Invincible,唔好再賴落去咩疫情受限制,頭兩套都係呢個環境下拍出嚟。雖然下一季又要等一排,而家好後悔一次過訂鬼咗 D+ 成年~
話唔定shehulk同whatif s2會好睇呢。

舊 07-09-22, 10:33 PM   #163
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: wing 查看文章
話唔定shehulk同whatif s2會好睇呢。
咁講啦,錢已畀,多多少少點都會睇嘅,加埋而仲有 Orville 同埋 Only Murders in the Building 追,不過下年可能畀月費算。

更正:演 The Legend 嗰位,其實嚮 Stranger Things 做 Doctor Owen 。

如果仲有老細唔信今季 The Boys 有幾爆,佢幾乎第一幕就嚟料,可以睇吓呢個反應先,無透嘅:

記住記住記住唔好學本人咁,食住嘢飲住嘢睇,每個人嘅忍受程度唔同~~~

個劇本有幾好?諗起 Homelander 季初第一話講嗰句話(予告係有,不過費事透),點知季尾完全應驗!勁!

此篇文章於 07-09-22 11:24 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 07-19-22, 06:07 PM   #164
wing
格鬥低手

Fallout 開左鏡

舊 07-21-22, 03:28 AM   #165
肉羊哩咖
griffin611

唔係太吸引~

舊 07-31-22, 04:03 PM   #166
肉羊哩咖
griffin611

有病真係要去睇醫生

The Terminal List 係跟據一個驚慄小說系列改篇,Chris Pratt 演一名「傳奇級」「海豹」特種部隊指揮官。Chris Pratt 唔只撐起成套劇,從來未見過嘅嚴肅角式,做得好好。啲綠葉就爭啲,尤其中後期登場一堆執法人員。

第一季八話,由於個設定,主角係個唔可靠嘅敍事者,但去到三份一左右就明朗晒,變咗個好傳統嘅復仇故仔。成套劇好多寫主角個心理狀態,但重複多得滯,有啲灌水之憾;最後個話,唔只場戰鬥有啲搵戲嚟做,個扭橋有啲反高潮,雖則第一話已經種咗落嚟。

動作雖然唔係話話都有,除咗第一場有啲亂之外,之後啲鎗戰絕對精彩,極度殘忍茄汁四灑,尤其有度「晒臘腸」同有一話好似《第一滴血》嘅追逐,係好緊張。

小說作者係位前「海豹」成員,套劇好多戰鬥細節好有實際感,第二季製作中。比起 Reacher 各有好壞,故仔呢度好啲,但演出後者就好好多,動作場面,因為筆蓆有別,呢套場面大,更刺激但有時黑得滯。

—————
The Boys S3 特技效果製作解畫(內有劇透注意):

此篇文章於 07-31-22 04:26 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 09-09-22, 04:04 AM   #167
肉羊哩咖
griffin611

Ring of Power 上個禮拜五上咗頭兩話,Amazon 話全球有成二千五百萬人收睇;但美國有獨立調查話比 She-Hulk 更低~~~評論更加兩極化,睇爛蕃茄就知。本人重申對呢套無興趣,睇人踩同護好睇過戲~

都係講啲有興趣嘅嘢,呢套 The Peripheral 好有正宗「電腦叛客」(Cyberpunk) 嘅味道,仲係由 Westward 嘅搞手整出嚟,有啲期待,希望今回無爛,10月 廿一上。

舊 10-07-22, 10:58 PM   #168
肉羊哩咖
griffin611

因為對 LotR 完全無感,套 Ring of Power 無視,有人讚有人借題發揮無理。理啲有趣嘅嘢 -- TLoVM S2 有正式片睇!出年一月預定

內有劇透,不喜勿入

鍾意幻想系冒險嘅老細,唔洗識咩 AD&D 系統,都一樣睇得過癮。仲未睇第一季嘅,快啲用自己方法搵嚟睇!

舊 11-03-22, 06:07 PM   #169
wing
格鬥低手

Black Sun比想像中好睇,講現實世界的政治同人權議題,打鬥唔算多但夠血腥殘暴。就算唔係舊作fans都值得一睇。

此篇文章於 11-03-22 06:13 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-22, 03:13 PM   #170
肉羊哩咖
griffin611

唔係你嘅英雄學院

The Boys 外傳,講啲「英雄」點「訓練」出嚟,而家套劇有個名,Gen-V,有條予予告:

舊 12-12-22, 10:17 AM   #171
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
引用:
因為對 LotR 完全無感,套 Ring of Power 無視,有人讚有人借題發揮無理。理啲有趣嘅嘢 -- TLoVM S2 有正式片睇!出年一月預定

內有劇透,不喜勿入

鍾意幻想系冒險嘅老細,唔洗識咩 AD&D 系統,都一樣睇得過癮。仲未睇第一季嘅,快啲用自己方法搵嚟睇!
so look forward to see this one, can't wait !
628 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-22, 10:17 AM   #172
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: wing 查看文章
Black Sun比想像中好睇,講現實世界的政治同人權議題,打鬥唔算多但夠血腥殘暴。就算唔係舊作fans都值得一睇。
2 figures brought after this...
628 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-22, 01:00 PM   #173
wing
格鬥低手

引用:
作者: 628 查看文章
2 figures brought after this...

舊 12-16-22, 01:45 AM   #174
肉羊哩咖
griffin611

LoVM S2 正式予告:

有度玩 GoW 嘅感覺。

舊 01-22-23, 01:52 AM   #175
肉羊哩咖
griffin611

TLoVM S2 一口氣出咗頭三話!緊接上一季尾,第一話頭半非常刺激緊張,事關唔只一隻「戈C9」,有成 4 隻!仲要人無飛機大炮,得弓箭~~~ 其餘部份係慢咗,但畀夠時間主角群去成長,同埋介紹新角。最後嗰一下,絕對令人追落去~

------
萬眾期待嘅 The Invincible S2 出咗條引人予告,不過無咩嘢睇,唔止講乜都未知,仲要,連期都未開畀人知~~~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Amazon's Video Games Best of 2016 Top 10 GreenTea 電視遊戲討論版 0 12-20-16 10:54 PM
Amazon Prime Air Fean ~清談館~ 7 12-03-13 11:37 AM
how do i convert DVD video image file to any video format for computer GimGim 手機資訊/電腦軟硬討論 1 03-29-07 10:39 AM
AV, S Video, Component Video 一問 雪人 電視遊戲討論版 37 12-08-04 10:39 AM
[GC]Metroid Prime連主機套裝 8月15日發售,送Metroid Prime 2試玩版 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 08-05-04 10:42 AM

現在的時間是 01:32 PM

手機版 | APP版