Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 11-08-23, 11:48 PM   #26
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
因為預期好差,睇完我覺得又OK喎。
笑位因為第一集已經用左,所以第二集無乜效果。
另一笑位港產片用過,所以香港人應該唔會笑。
確實驚奇

CG場面,打鬥/Trailer入面換黎換去個道造得幾出色!
10分滿分既話,7分啦。可以一睇。

此篇文章於 11-09-23 12:06 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-23, 12:16 AM   #27
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇完IMAX,主要場面都有IMAX全畫面,冇期望入場之下又唔差,觀感好過蟻俠QM,小小mad又有啲歡樂,亦比番啲人性比經期隊長,又終於正式起動果個異世界同新隊,真係可以一看

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-23, 02:41 AM   #28
王小虎

註冊日期: Apr 2002
話說Agatha套嘢又改咗名做Agatha: Darkhold Diaries,個度會出Billy同Hulkling,2024/9。

此篇文章於 11-09-23 02:44 AM 被 王小虎 編輯。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-23, 07:07 AM   #29
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
今次無開鎖血??

[情報] 《驚奇隊長2 》爛番茄開盤
https://www.ptt.cc/bbs/movie/M.1699466004.A.22C.html

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-23, 03:56 AM   #30
王小虎

註冊日期: Apr 2002
Deadpool 3 July 26, 2024
Captain America: Brave New World February 14, 2025
Fantastic Four May 2, 2025
Thunderbolts July 25, 2025
Blade November 7, 2025

罷工關係(不過都啱啱復工),全部延期,24年得返1部,逼晒喺25年。之後的冇話延期。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-23, 09:31 PM   #31
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
自Endgame高潮後,MCU無論電影抑或電視嘅表現都係強差人意,所以呢套原本都唔敢太大期望。

不過同Loki Season 2一樣,就係因為冇乜期望,反而好睇咗,仲覺得有啲影評係咪批評得過份咗啲。起碼你當唔洗諗嘢,純粹娛樂吓係好睇嘅。

WandaVision同Miss Marvel你可以選擇睇或唔睇,但總體無損此片嘅可觀性。只需要知道Monica能力嚟自Wanda嘅魔女結界,Kamala能力嚟自果個Kree手鐲。Monica係上集Maria嘅女,Kamala則係Carol嘅狂熱粉絲。

其他
Nick Fury喺呢度算係陪跑,但已經好睇過佢喺Secret Invasion嘅表現。果個Skrull國王應該由Talos去做,而唔係要佢去SI慘食便當。

佢哋去果個唱歌星球果幕真係好6uo,話就話MCU係迪迪尼擁有,但洗唔洗呢度都跟埋迪迪尼電影公式,講講吓嘢突然走去唱歌。

連Carol隊長都「公主病」上身,成為官方認可嘅「迪迪尼公主」。好彩唱歌呢部份冇拖得太長,如果唔係真係非常趕客。

Kamala基本接手Nick Fury嘅召集人身份,召集新一代嘅少年復仇者。第一個就係搵新Hawkeye Kate Bishop。

Mid Credit先最精彩

Monica唔單止生存,而且仲要係去咗X-Men嘅世界。Beast搵返Kelsey Grammar嚟飾演。

Monica老母Maria喺呢個平行宇宙唔單止在生,而且仲係X-Men一份子。

暫時未知會唔會同Fox系列電影接軌。不過總算估到Deadpool 3會點接上MCU。

播完Mid Credit後可以走得

此篇文章於 11-11-23 09:47 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-23, 04:29 AM   #32
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
感謝大家支持,終於破了hulk的紀錄

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-23, 03:18 AM   #33
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
未有實數,但係上個週末北美估佢收只係肆仟柒佰万,好過早排套《沙薩2》,但係可能係 MCU 最低開畫數字(含通脹),日本開咗都係得個第二,畀師奶打敗。有實數票房樓再講。

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-23, 12:15 AM   #34
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
只能算不過不失

其實完場出字幕可以走

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-23, 06:37 AM   #35
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

除左恭喜唔知講咩

[驚2] 驚奇隊長2爆出史上最強....

https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1700427483.A.3E2.html

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 11-20-23, 09:18 PM   #36
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

剛剛放的...仲敢叫全球NO 1

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 11-21-23, 09:24 AM   #37
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
剛剛放的...仲敢叫全球NO 1

佢真係no 1喎.......

Marvel 第二週跌幅no 1

舊 11-21-23, 07:39 PM   #38
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

唔止MARVEL
係超越所有超英的NO1

[情報] 驚奇隊長2次週跌幅正式榮登超英片史上最高
https://www.ptt.cc/bbs/movie/M.1700558984.A.81D.html

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 11-22-23, 05:28 PM   #39
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
詐騙!!

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-23, 06:30 PM   #40
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
唔止MARVEL
係超越所有超英的NO1

[情報] 驚奇隊長2次週跌幅正式榮登超英片史上最高
https://www.ptt.cc/bbs/movie/M.1700558984.A.81D.html
你估黑鬼隊長會唔會破到呢套野的紀錄?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Captain Marvel 驚奇女士 - 驚奇隊長 LTKS 電影版 205 10-26-23 01:42 PM
[PS4,XB1] [PC,GS] Marvel's Avengers Project | Square Enix X Marvel Entertainment david 電視遊戲討論版 176 04-01-23 01:27 AM
[西片] Captain Fantastic (2016) david 電影版 1 08-19-16 09:32 PM
[Wii] Captain Rainbow [日版已售] neo2046 電視遊戲討論版 75 09-04-08 06:10 PM
Captain Owen KKH 體育版 4 04-17-02 10:22 PM

現在的時間是 02:24 PM

手機版 | APP版