Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-05-11, 04:12 PM   #951
uta uta
Banned

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: wing 查看文章
好似好多人讚好, 其實玩乜?
有好故事既正正action game

uta uta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-11, 05:45 PM   #952
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
隻BORDERLANDS都幾"過份"隻GAME DISC INSTALL落HDD得3.3GB,
但係要下載的內容就有4.5GB重要分4組25位的CODE嚟入…
佢第一版時咁出無問題,但去到GAME OF THE YEAR版呢類完全版都咁出就怪怪地咁。
防2手的做法?

舊 07-06-11, 01:31 AM   #953
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
為什麼DEMO同FULL VER. 的SIZE會一樣, 是否出錯?
http://marketplace.xbox.com/zh-HK/Pr...af9?noSplash=1

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-11, 01:38 AM   #954
now_loading
God of Gamer
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
作者: KIM 查看文章
為什麼DEMO同FULL VER. 的SIZE會一樣, 是否出錯?
http://marketplace.xbox.com/zh-HK/Pr...af9?noSplash=1
正常。 你 download demo, 想轉full ver. 都係幫你unlock, 唔洗再download
反而揾隻唔同size 的會好難。

此篇文章於 07-06-11 01:40 AM 被 now_loading 編輯。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-11, 09:21 AM   #955
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
防2手的做法?

好明顯la

舊 07-06-11, 09:51 AM   #956
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: diabloex 查看文章
正常。 你 download demo, 想轉full ver. 都係幫你unlock, 唔洗再download
反而揾隻唔同size 的會好難。
引用:
作者: KIM 查看文章
yes, 大部份XBLA demo都只係落左鎖既 full version. 俾錢只係解鎖而已.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-11, 12:09 PM   #957
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: ahleung 查看文章
有PC同 iOS 啫.

如果咁計仲有好多都唔係獨佔了
我正正係爆左PC同iOS版
雖然PC少game出過家用機
但我都當係一個遊戲平臺

iOS版玩法都類似但關卡唔同
操控再簡化左
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-11, 09:00 PM   #958
ryankam16
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDryankam16
回歸Xbox第一擊,Alan Wake...
揾唔到Halo: Reach...

請大家add番我: Ryan0221
ryankam16 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-11, 09:53 PM   #959
now_loading
VanHelsing

官方正式新聞, 泉水下台, 樋口泰之上台

引用:
日本マイクロソフト、新年度経営方針記者会見を開催
コンシューマーに特化した組織を新設、泉水氏はXbox事業専任に

http://game.watch.impress.co.jp/docs...06_458681.html

樋口泰行
技工變總裁

愚直論 從技工到總裁,你需要什麼態度?
http://www.eslite.com/product.aspx?p...01129951638839

此篇文章於 07-06-11 10:05 PM 被 now_loading 編輯。
舊 07-06-11, 10:55 PM   #960
wing
格鬥低手

引用:
隻BORDERLANDS都幾"過份"隻GAME DISC INSTALL落HDD得3.3GB,
但係要下載的內容就有4.5GB重要分4組25位的CODE嚟入…
佢第一版時咁出無問題,但去到GAME OF THE YEAR版呢類完全版都咁出就怪怪地咁。
防2手的做法?
我睇歐美forum, 先知原來borderlands的goty版有兩種, 第一種係我地呢種, 1 disc + DLC code, 出完第一水就冇再出. 第二種係2 disc, disc 2係四個DLC合集, 玩前要安裝入harddisk, 好似forza 3咁.

怪錯左2K.

舊 07-06-11, 11:27 PM   #961
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: wing 查看文章
我睇歐美forum, 先知原來borderlands的goty版有兩種, 第一種係我地呢種, 1 disc + DLC code, 出完第一水就冇再出. 第二種係2 disc, disc 2係四個DLC合集, 玩前要安裝入harddisk, 好似forza 3咁.

怪錯左2K.
點會怪佢呢,
可能就因為佢出咗個咁唔親切的DISC1+DLC版,
先無乜人買,我哋宜家先執到平貨。

不過,有DISC2的GOTY版應該係PS3版吧?
反正都買了,都唔計較得咁多了。

舊 07-07-11, 10:04 AM   #962
blackpighk
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
XBox Live Gamertagblackpighk
各位小心 window /xbox / msn live a/c password

小的今朝3點收個咁既email
暫時冇損失咁, 不過xbox 區轉左去南非, market 用唔到card買唔到野
而家send 左email 俾 live 同xbox 既人問 (ok 既, 一/二日應該會覆)
睇下點搞

您的 Windows Live 帳號已重新命名。我們想和您確認是否一切正常。
- 舊的帳號名稱:1@gmail.com
- 新的帳號名稱 : 2@hotmail.com

如果正確,您無須執行任何步驟。

如果不正確,請依照下列步驟進行:
1. 移至 https://account.live.com/password/reset,重設您的密碼
2. 移至 https://account.live.com/,重新命名您的帳號

祝您使用愉快
Windows Live
blackpighk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-11, 10:10 AM   #963
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: blackpighk 查看文章
各位小心 window /xbox / msn live a/c password

小的今朝3點收個咁既email
暫時冇損失咁, 不過xbox 區轉左去南非, market 用唔到card買唔到野
而家send 左email 俾 live 同xbox 既人問 (ok 既, 一/二日應該會覆)
睇下點搞

您的 Windows Live 帳號已重新命名。我們想和您確認是否一切正常。
- 舊的帳號名稱:1@gmail.com
- 新的帳號名稱 : 2@hotmail.com

如果正確,您無須執行任何步驟。

如果不正確,請依照下列步驟進行:
1. 移至 https://account.live.com/password/reset,重設您的密碼
2. 移至 https://account.live.com/,重新命名您的帳號

祝您使用愉快
Windows Live
可以試下問埋 twitter, 佢地覆得幾快的
http://twitter.com/#!/XboxSupport
舊 07-07-11, 10:25 AM   #964
wing
格鬥低手

引用:
點會怪佢呢,
可能就因為佢出咗個咁唔親切的DISC1+DLC版,
先無乜人買,我哋宜家先執到平貨。

不過,有DISC2的GOTY版應該係PS3版吧?
反正都買了,都唔計較得咁多了。
PS3有冇我唔知, 我見呢個係360版.

其實PC版最抵, stream曾經特價, 十幾蚊美金------ 不過係4套!

舊 07-07-11, 11:17 AM   #965
bear007
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDsidearms46
XBox Live Gamertagpeterbear360
引用:
作者: ryan0221 查看文章
回歸Xbox第一擊,Alan Wake...
揾唔到Halo: Reach...

請大家add番我: Ryan0221
中環hmv有halo reach傳奇版$499

bear007 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-11, 11:30 AM   #966
三刀流路飛
Game Master
海盜王

註冊日期: Apr 2006
XBox Live GamertagEddie829
引用:
作者: bear007 查看文章
中環hmv有halo reach傳奇版$499
你指新鋪??
hmv 早幾日執左
三刀流路飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-11, 11:38 AM   #967
wing
格鬥低手

引用:
作者: 三刀流路飛 查看文章
你指新鋪??
hmv 早幾日執左
好多小店應該仲有普通版或黑盒版, $200樓下

499的傳奇版, 你可以去尖咀hong kong record睇睇

舊 07-07-11, 04:02 PM   #968
bear007
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDsidearms46
XBox Live Gamertagpeterbear360
引用:
作者: 三刀流路飛 查看文章
你指新鋪??
hmv 早幾日執左
執左?我上星期先行完

bear007 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-11, 04:06 PM   #969
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: bear007 查看文章
執左?我上星期先行完
啱啱7月頭執 (聽講)
舊 07-07-11, 04:19 PM   #970
RnB
黃金體驗安魂曲

PSN  IDRnB6779
XBox Live GamertagRnB HK
引用:
作者: RnB 查看文章
今晚返去試吓,
唔該師兄!
試咗好多嘢都係唔得...
但我懷疑同一樣叫DNS嘅嘢有關,
請問DNS係咩東東?
又有啲咩可以攪?
thanks again!

舊 07-07-11, 04:28 PM   #971
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: RnB 查看文章
試咗好多嘢都係唔得...
但我懷疑同一樣叫DNS嘅嘢有關,
請問DNS係咩東東?
又有啲咩可以攪?
thanks again!
Domain Name Server

負責將 URL (e.g. www.xbox.com) 譯番做一堆用數字組成既網絡「地址」 (IP address)
網絡上每部電腦就係靠呢D 地址去搵對方然後通訊.

之前我叫你試 ping xbox.com就係試呢樣野.
如果出到 (e.g.) 66.55.42.120 即係DNS正常.

此篇文章於 07-07-11 04:41 PM 被 ahleung 編輯。
舊 07-07-11, 04:44 PM   #972
now_loading
VanHelsing

中環HMV真係摺左? 又少個蛇王同訂game 的好地方。
舊 07-07-11, 05:27 PM   #973
ryankam16

PSN  IDryankam16
近期有咩XBLA既值得DOWNLOAD?
試左呢2隻demo, 係暫時心水
DeathSpank (容易200,demo又過癮)
DeathSpank: Thongs of Virtue (容易200,demo又過癮)

LARA,LIMBO,SHADOW COMPLEX之前玩過,唔再玩啦
ryankam16 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-11, 05:47 PM   #974
ahleung
The One
Bannnned

近一兩年賣飛佛:
Toy Soldiers (黎緊8月出第2集)
Hard Corps Uprising (可惜上星期先減完價)
Trials HD
Doritas Crash Course

其他我無玩過但記得評價幾好既
Outland
Trouble Witches
Super Meat Boy
Ilomilo
Torchlight (今週特價中)
舊 07-07-11, 05:51 PM   #975
blackpighk
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
XBox Live Gamertagblackpighk
引用:
作者: ahleung 查看文章
可以試下問埋 twitter, 佢地覆得幾快的
http://twitter.com/#!/XboxSupport
打左上xboxlive hotline ... 不過似乎唔多搞到, 最樂觀都係叫佢幫我改反香港區
似乎起因係window live 出事
blackpighk 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 08:44 AM

手機版 | APP版