Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-17-06, 08:49 PM   #76
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
睇完第6集
果然是............

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-06, 08:59 PM   #77
com1010hkjp
God of Gamer
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
作者: mikemike
睇完第6集
06有字幕?????

舊 05-17-06, 08:59 PM   #78
MΛkubeX
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2003
唔知點解覺得D OP.ED 勁正
MΛkubeX 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-06, 09:27 PM   #79
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
睇完第6集
不過都有d估唔到喎,比matrix更加電腦化.........

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-06, 10:55 PM   #80
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

唔明ar~~~~~
兩個世界都是做出來的?

舊 05-17-06, 11:14 PM   #81
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
的確 OP ED 都唔錯
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-06, 11:15 PM   #82
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
守和(同佢弟弟)係唔係同主角一都係幻體?
因為守和好似係前一兩集打機都係打得唔錯,
而且其中一個ai都講過那公寓原本都係住d引道者,
如果真係,就好似eva的第3東京那樣.

敵方的人會唔會係敵方復原的人數據?
個男主角的智識都好勁.....(同男ai講野時)
引用:
作者: 普通人一個
不過都有d估唔到喎,比matrix更加電腦化.........
套野雖然似matrix,但係演繹得唔錯.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-06, 11:15 PM   #83
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: com1010hkjp
06有字幕?????
X2 rmvb

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 05-17-06, 11:21 PM   #84
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: com1010hkjp
唔明ar~~~~~
兩個世界都是做出來的?
破爛的世界是現實
完整的世界只是一個program
而所有人亦只是backup date
所以有一集京是摸唔到間學校
因為佢也是date only

舊 05-18-06, 12:52 AM   #85
LPSLPSLPS
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
我覺得同matrix主要唔同之處,就係matrix係機械整的
而ZEGAPAIN中的這個係人整的
我推算:
全部人都係幻體,只不過有d可以到現實世界,現實世界的人都係假的;
在那個上海什麼區回收的,就係人們的date,世界全部的什麼區只剩下主角個個城市,所以主角想去都去唔到第二到;
如果有睇matrix,在現實neo的能力都係有限制的,因為現實就係現實,但係在ZEGAPAIN的現實中,人都可以傳送等等不合理行動,如果不是現實是假的話,就係話人係假,所以我話所有人都係假的;
不過又唔係完全假的,因為係用左人生存之前的資料所做出來,禁就可以解釋點解'40年後'個女主角都係禁後生

有意見請講,一齊討論

唯君瞭我心。
LPSLPSLPS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-06, 12:08 AM   #86
普通人一個
NEO ZEON萬歲

身邊全部人同fd都係電腦程式.........
都幾慘,唔知做到最後會唔會搵返個肉身呢....

『等價交換』
舊 05-19-06, 04:21 PM   #87
kasim
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2005
XBox Live Gamertagproingk
有冇人知隻ED會幾時出?? thx~~
kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-06, 10:35 PM   #88
Rv250

註冊日期: Aug 2002
ed發售日 24/5
http://neowing.jp/detailview.html?KEY=VICL-36058

引用:
身邊全部人同fd都係電腦程式.........
都幾慘,唔知做到最後會唔會搵返個肉身呢....
都唔係好慘o者
人出生時已經被設定成某種身份/思想/行為/個性/構造/etc., 之後都係根據呢o的設定去辦事
同一個電腦程式有乜分別
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-06, 01:13 PM   #89
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

7有字幕啦

舊 05-20-06, 01:30 PM   #90
普通人一個
NEO ZEON萬歲

引用:
7有字幕啦
好似越來越多人重視e套野咁,字幕越出越多同快

『等價交換』
舊 05-20-06, 08:26 PM   #91
LPSLPSLPS

我覺得真係幾好睇.....

唯君瞭我心。
舊 05-20-06, 09:55 PM   #92
MΛkubeX

好感人。。。同好悲
舊 05-20-06, 11:34 PM   #93
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

引用:
作者: 元氣小MAXMAX
好感人。。。同好悲
圓爆~~~~~~唔明~~~~~

舊 05-20-06, 11:40 PM   #94
fatyee
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
多???? 請問除左 x2 同 fl 仲有邊組做? fl 好慢同埋冇種... 我得 x2咋... >.<

放假先黎落雨...
唔通連個天都唔鍾意我?
fatyee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-06, 03:45 AM   #95
LPSLPSLPS

引用:
作者: fatyee
多???? 請問除左 x2 同 fl 仲有邊組做? fl 好慢同埋冇種... 我得 x2咋... >.<
比一開始個時好啦...

唯君瞭我心。
舊 05-25-06, 06:50 PM   #96
MΛkubeX

OP ED SINGLE 已出

Little Goodbye 正到想買CD XD
舊 05-25-06, 07:20 PM   #97
殷乘楓
Senior Gamer
Noir

引用:
一開始唔知個故事講乜,淨係覺得d機體一般,d人又講d唔講d,搞到要估好多野
但到後期,爆左個世界觀出黎之後
對整套野改觀,突如期來既震撼
知道世界觀之前同之後
對呢套片既感覺完全唔同…相信大家都係一樣吧…

舊 06-22-06, 04:06 AM   #98
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
守和做引導者.....佢終於要明白京煩惱d咩lu

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-06, 03:44 AM   #99
LPSLPSLPS

引用:
作者: 月之民 ̄▽ ̄
守和做引導者.....佢終於要明白京煩惱d咩lu
期待京同守和!!

唯君瞭我心。
舊 06-23-06, 04:08 AM   #100
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: LPSLPSLPS
期待京同守和!!
可能守和同chris拍擋

唔知班fd同兩個老師日後會唔會覺醒埋

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XB360]Zegapain NOT預定12月7日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 10 11-07-06 09:09 PM
[XB360]Zegapain XOR圖片,7月27日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 30 08-23-06 12:31 PM
Zegapain Hayami 日本動漫畫討論版 0 12-11-05 11:23 AM

現在的時間是 09:54 PM

手機版 | APP版