Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-11-22, 10:49 PM   #2276
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: kog 查看文章
績根頭夜襲吉(NS)
宇宙規格?

舊 07-11-22, 10:58 PM   #2277
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: wing 查看文章
宇宙規格?
是,你睇頭100名最多人用就是果部。

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-22, 11:05 PM   #2278
wing
格鬥低手

引用:
我大帳4xxx第三,細帳3xxx第四,
昨晚一直都冇地上450/500場 試部獎品機...
雙急迴+即停光槍+弱化威力強人劍法,一槍+N格+橫格+下格+碌開N格扣到782半條命

唔要強人劍,換做哥b快速下格劍法又得。

以獎品機來講,我覺得算好用。

此篇文章於 07-11-22 11:24 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-22, 09:31 PM   #2279
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
雙急迴+即停光槍+弱化威力強人劍法,一槍+N格+橫格+下格+碌開N格扣到782半條命

唔要強人劍,換做哥b快速下格劍法又得。

以獎品機來講,我覺得算好用。
昨晚500打了幾場,耐光太低,需要睇對面支機是咩機,
有兩場對面用怪鳥係高處射,打到我想死

部機未算太差,但好用過佢有好多,等上修。

舊 07-12-22, 10:43 PM   #2280
wing
格鬥低手

引用:
昨晚500打了幾場,耐光太低,需要睇對面支機是咩機,
有兩場對面用怪鳥係高處射,打到我想死

部機未算太差,但好用過佢有好多,等上修。
450最勁援機泥岩,炮高渣同鬥狼唔識飛,都係實彈為主,耐光低都冇咁慘,好過500。

450紅機我都覺得尼訓惡啲,但始終重擊要隊友配合,強人雖然高傷但又冇即停槍好難用,而呢隻自己單飛1 on 1都可以拮拮拮爽下,算係咁喇。係個樣衰囉。

(紅勇唔知, 我冇, 而且咁耐都冇乜見隊友用紅勇打得勁。)

都係果句, 獎品機好多都唔勁,一諗起乜鬼野重裝老虎果類垃圾......呢部真心算係咁。

此篇文章於 07-13-22 11:22 AM 被 wing 編輯。
舊 07-13-22, 08:55 PM   #2281
kog
Moderator
リン・ミンメイ

我都出到,修正前支援機惡夢。
我當然唔會實戰用啦!

舊 07-13-22, 09:29 PM   #2282
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
450最勁援機泥岩,炮高渣同鬥狼唔識飛,都係實彈為主,耐光低都冇咁慘,好過500。

450紅機我都覺得尼訓惡啲,但始終重擊要隊友配合,強人雖然高傷但又冇即停槍好難用,而呢隻自己單飛1 on 1都可以拮拮拮爽下,算係咁喇。係個樣衰囉。

(紅勇唔知, 我冇, 而且咁耐都冇乜見隊友用紅勇打得勁。)

都係果句, 獎品機好多都唔勁,一諗起乜鬼野重裝老虎果類垃圾......呢部真心算係咁。
我主力玩紅機

450最強紅機是尼訓,急轉+重擊玩死唔少人,
就算普通打停連3刀,再閃光彈/2槍 再補3刀...都可以連爆。

大場遠/拉射是G3,尤其之前強化了。
野團就夜伊安全D,隊友唔掂可以捉落單嘅玩暗殺。

獎品機一般啦!

此篇文章於 07-14-22 05:32 AM 被 kog 編輯。
舊 07-14-22, 09:29 AM   #2283
wing
格鬥低手

引用:
450最強紅機是尼訓,急轉+重擊玩死唔少人,
就算普通打停連3刀,再閃光彈/2槍 再補3刀...都可以連爆。
尼訓頭炮都幾好用

舊 07-14-22, 01:21 PM   #2284
安安

註冊日期: Jan 2002
https://bo2.ggame.jp/hk/info/?p=92849
百式Delta Gundam 支援 600
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-22, 02:45 PM   #2285
wing
格鬥低手

引用:
作者: 安安 查看文章
https://bo2.ggame.jp/hk/info/?p=92849
百式Delta Gundam 支援 600
個新技好微妙

多過一半血就抗beam 少過一半血就耐beam清零

此篇文章於 07-14-22 02:47 PM 被 wing 編輯。
舊 07-14-22, 08:48 PM   #2286
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
個新技好微妙

係咪有咩隱藏性能?
每次話機體有問題時,班日本仔都話部機好勁。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-22, 09:03 PM   #2287
wing
格鬥低手

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
係咪有咩隱藏性能?
每次話機體有問題時,班日本仔都話部機好勁。
問題係部機本身血量少, 仲要援機冇得碌, 即係好快俾人打到一半血, 會死得更快。

舊 07-14-22, 10:56 PM   #2288
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
個新技好微妙

技能「抗鐳射覆膜」
・減輕鐳射類射擊攻擊的傷害和傷害反應動作
但如果機體HP小於一定值,則技能效果將失效,耐鐳射裝甲將變為0

我在意是e樣野,唔知可否當戰甲或損控用....

還有之後百式系會否補回「抗鐳射覆膜」技能

此篇文章於 07-14-22 11:06 PM 被 kog 編輯。
舊 07-15-22, 10:13 AM   #2289
wing
格鬥低手

引用:
技能「抗鐳射覆膜」
・減輕鐳射類射擊攻擊的傷害和傷害反應動作
但如果機體HP小於一定值,則技能效果將失效,耐鐳射裝甲將變為0

我在意是e樣野,唔知可否當戰甲或損控用....

還有之後百式系會否補回「抗鐳射覆膜」技能
呢個cost仲有唔少機有光槍以外的即停武裝, 而且呢個技又係兩刃劍, 似乎唔可以令部機得到好大優勢。

舊 07-15-22, 08:43 PM   #2290
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
呢個cost仲有唔少機有光槍以外的即停武裝, 而且呢個技又係兩刃劍, 似乎唔可以令部機得到好大優勢。
新技能可以當戰甲1用,又減25%傷,
本身快,細部,有平衡器和強噴,唔對路又可變飛機走人,
作為支機,自保和攻擊算是頂點,比C1還好用。

你睇紅哈囉,一開始就已經解鎖升爆,
不過我講到咁強但我冇抽
我儲幣等周年。

此篇文章於 07-15-22 08:47 PM 被 kog 編輯。
舊 07-16-22, 09:26 AM   #2291
wing
格鬥低手

引用:
新技能可以當戰甲1用,又減25%傷,
本身快,細部,有平衡器和強噴,唔對路又可變飛機走人,
作為支機,自保和攻擊算是頂點,比C1還好用。

你睇紅哈囉,一開始就已經解鎖升爆,
不過我講到咁強但我冇抽
我儲幣等周年。
打左幾場600都唔見人用,見都係c1,super同神炮基拉

此篇文章於 07-16-22 09:32 AM 被 wing 編輯。
舊 07-16-22, 09:36 PM   #2292
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
打左幾場600都唔見人用,見都係c1,super同神炮基拉
間中都有人用,昨晚有一場Delta Gundam+3部百改,咁我自然選百式出場

舊 07-16-22, 10:09 PM   #2293
kog
Moderator
リン・ミンメイ

10抽Delta Gundam唔中,追多10抽中獵犬....
打了一場,飄移機+宇宙式操控+左手槍....完全唔是我杯茶,比返Delta Gundam我

舊 07-17-22, 01:52 PM   #2294
wing
格鬥低手

引用:
10抽Delta Gundam唔中,追多10抽中獵犬....
打了一場,飄移機+宇宙式操控+左手槍....完全唔是我杯茶,比返Delta Gundam我
呢隻齋抽機又唔駛抽專用武器,豪多30 coin俾佢,有機會架

舊 07-17-22, 01:56 PM   #2295
wing
格鬥低手

引用:
間中都有人用,昨晚有一場Delta Gundam+3部百改,咁我自然選百式出場
百式中隊,如果全部用金色會好正

百式好型但我依家情願用龍飛或者靈格斯,不過我600場就九成出百改,隊友冇援機就super gundam。

舊 07-17-22, 09:36 PM   #2296
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
百式中隊,如果全部用金色會好正

百式好型但我依家情願用龍飛或者靈格斯,不過我600場就九成出百改,隊友冇援機就super gundam。
E幾日我都有用百式,現在環境有D無力感(對比其地機),主要是突入方面,睇下點上修。

舊 07-17-22, 09:39 PM   #2297
wing
格鬥低手

引用:
E幾日我都有用百式,現在環境有D無力感(對比其地機),主要是突入方面,睇下點上修。
我覺得可以加個急迴2, 防爆機構同耐光再加多啲, 或者依家delta個新技

同埋噴速加快啲囉

此篇文章於 07-17-22 09:42 PM 被 wing 編輯。
舊 07-17-22, 11:19 PM   #2298
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
我覺得可以加個急迴2, 防爆機構同耐光再加多啲, 或者依家delta個新技

同埋噴速加快啲囉

550同百式定位近似是水用靈格斯,水用靈格斯要用新技(有霸體)才易突入,
又副武有300射程即停和主武累積停幫助,先有作為。

百式本身已有急迴2和戰甲2
delta個新技只是戰甲1,所以除了減25%傷外其實冇乜成效,
相反半血就......除非LV2再加其地野。

個人覺得百式本身戰甲2改成損控2,delta個新技LV2包含戰甲2,減35%傷,
另噴速加10

舊 07-18-22, 09:43 AM   #2299
wing
格鬥低手

引用:
550同百式定位近似是水用靈格斯,水用靈格斯要用新技(有霸體)才易突入,
又副武有300射程即停和主武累積停幫助,先有作為。

百式本身已有急迴2和戰甲2
delta個新技只是戰甲1,所以除了減25%傷外其實冇乜成效,
相反半血就......除非LV2再加其地野。

個人覺得百式本身戰甲2改成損控2,delta個新技LV2包含戰甲2,減35%傷,
另噴速加10
急迴2..........我完全冇印象

舊 07-22-22, 01:02 PM   #2300
Hunter

註冊日期: Jan 2002
咁就完左週年活動?
除左新安州就無其他特別野

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] 「機動戦士ガンダム バトルオペレーション2」Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2︱基本免費/攻略交流區 開放中 安安 電視遊戲討論版 144 08-02-18 07:53 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 Vol.3 GN00508771 攻略及心得交流區 1522 04-30-17 02:00 PM
放 Gundam Battle Operation 賈圖專用勇士Code siuterry 買賣專區 0 01-25-15 02:58 PM
[PSV] 機動戰士 Gundam Battle Operation 配信決定! square-enix 手提遊戲機討論版 3 05-30-13 11:49 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM

現在的時間是 05:30 AM

手機版 | APP版