Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-04-15, 08:23 PM   #1
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: BRA武藏 查看文章
兩父子唔清唔楚的444年究竟係點 XD

壞人都好廢下,戰國時代輸、阿爺果代輸(?)、而家又將要輸第3次
真心希望呢點係伏筆,444年前發生過嘅事應該係完全消滅牙鬼嘅關鍵,可能爺爺並非真正的最終忍者,封印時欠缺咗一啲嘢,所以牙鬼咁快就翻生。
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-15, 03:59 PM   #2
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
粉紅切開係黑色
由手機版發出
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-15, 10:29 PM   #3
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
原來做忍者要學中國古拳法

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-15, 12:42 AM   #4
凍檸茶
The One
青龍使用者

修正
桃忍忍都OK

PAD: 229 362 054
舊 03-10-15, 01:09 AM   #5
ALEX CHOW
God of Gamer
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
修正
桃忍忍都OK
桃忍忍OK+1

站(2024/05/11,05/12)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-15, 10:13 AM   #6
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
Bob頭白忍呢?a
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-15, 11:47 AM   #7
白薔薇騎士
まきちゃん

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
Bob頭白忍呢?a
白同桃我都覺得OK喎

我唔係蘿莉控,只係我咁啱我鍾意d角色大部份係蘿莉姐
天道語錄:
everything is awesome
白薔薇騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-15, 03:37 PM   #8
凍檸茶
The One
青龍使用者

引用:
Bob頭白忍呢?a
上一頁已經話佢OK
由手機版發出
舊 03-10-15, 07:47 PM   #9
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
白忍忍

桃忍忍之前睇霓裳風暴2的惡女形象太心刻,暫時仲未接受到佢改邪歸正
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-15, 12:36 PM   #10
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
白忍忍

桃忍忍之前睇霓裳風暴2的惡女形象太心刻,暫時仲未接受到佢改邪歸正
所以桃忍忍便設定為腹黑的謀士而不是賣萌
舊 03-11-15, 10:45 PM   #11
炸彈人
Junior Member

註冊日期: Dec 2008
我覺得白忍幾正,有森田涼花影子.

不過今集打鬥差咗,開始減預算.之前雜兵戰每集兩次,今集得番一次.主角差不多全程用刀,完全没有用手裏劍.故事想講娥媚雷藏好强,但畫面上完全没有表演出來.之前特急者都是3集開始減預算,希望本作之後不要減預算.

忍忍者暫時給我感覺是走豪快者路線,以打鬥爲主,文戲爲輔,但豪快者第2話的文戲已經很不錯.忍忍者到現時爲止文戲還是平平無奇,希望之後會好一點.

其實我也很希望忍忍者好,因爲它是近年基本設定較好的戰隊,没有學拉打狂出小道具,又没有搞換顏色之頪的怪主意
炸彈人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-15, 11:23 AM   #12
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

http://www.toei.co.jp/release/tv/1205315_963.html

上次強龍者之後
今次又有番ED舞投稿

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 03-16-15, 11:51 AM   #13
白薔薇騎士
まきちゃん

引用:
作者: 魔璃 查看文章
http://www.toei.co.jp/release/tv/1205315_963.html

上次強龍者之後
今次又有番ED舞投稿
期待有咩亂入

忍風應該唔會啦掛

天道語錄:
舊 03-16-15, 12:29 PM   #14
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: 白薔薇騎士 查看文章
期待有咩亂入

忍風應該唔會啦掛
忍風絕對會啦

今次movie好有予感系忍忍vs忍風 feat烈車

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 03-16-15, 05:12 PM   #15
白薔薇騎士
まきちゃん

引用:
忍風絕對會啦

今次movie好有予感系忍忍vs忍風 feat烈車
都正路,問題會唔會出埋忍者戰隊
好似之前恐龍咁~~

天道語錄:
舊 03-16-15, 08:22 PM   #16
滅龍士
MHWs↓

Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
引用:
作者: 白薔薇騎士 查看文章
都正路,問題會唔會出埋忍者戰隊
好似之前恐龍咁~~
唔出就唔係官方VS系列
舊 03-18-15, 10:44 PM   #17
炸彈人
Junior Member

註冊日期: Dec 2008

今集打戲多番,文戲好咗,希望以後會再好睇啲.
炸彈人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-15, 11:36 PM   #18
D-boy

其實阿爺未死、又成日出場,搞到老豆這個角色有點多餘
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-15, 01:08 AM   #19
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
似乎係老豆教理論,阿爺教應用
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-15, 10:11 AM   #20
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
今集有一幕老豆話阿爺以前對佢冇咁好....硬係覺得係條伏線

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-15, 09:56 AM   #21
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

用外星技術做既伴忍 ....

宇宙統一忍者流 a

另外唔知系咪真 ..... TV版會出返忍紅同忍風紅

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 03-24-15, 02:17 PM   #22
白薔薇騎士
まきちゃん

引用:

宇宙統一忍者流 a

係就好啦
另外今個一閃我有D覺得型添

天道語錄:
舊 03-24-15, 08:23 PM   #23
D-boy

引用:

宇宙統一忍者流 a

估唔到咁快就出佐助同鷹介

OT:星期日睇J2霓裳風暴2大結局,原來可以接到忍忍者;桃忍忍成功洗白,臨尾仲扮忍者退場。

此篇文章於 03-24-15 08:33 PM 被 Dangerous-boy 編輯。
舊 03-24-15, 11:14 PM   #24
滅龍士
MHWs↓

唔爭在亂入埋手裏劍者啦
舊 03-24-15, 11:17 PM   #25
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
唔爭在亂入埋手裏劍者啦
鷹介飾演第六人就好啦

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[求助]東映推出的 1:2 幪面超人 BLACK 及 SHADOW MOON 頭像 阿聰 收藏品討論版 10 03-09-08 08:55 PM
東映アニメ主題歌大全集 星矢 日本動漫畫討論版 14 05-22-04 08:15 PM
東映限定 愚零鬥武多 收藏品討論版 15 11-23-03 11:22 PM

現在的時間是 09:20 PM

手機版 | APP版