Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 08-05-07, 12:45 AM   #1
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
覺得而家大快活好食過大家樂

焗豬排飯-大快活用鮮蕃茄長豬排,大家樂用行貨快餐店炸粉,重要焗到乾,怪味
意粉-大快活用初榨橄欖油,意大利蕃茄,大家樂泡水
飲品-大快活可轉飲較健康低糖凍綠茶
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 12:58 AM   #2
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
兩間都好耐冇食過
去茶記食仲好啦

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 12:58 AM   #3
HIM
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
大快活貴D

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 01:01 AM   #4
SamTse
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDSamars4160
XBox Live GamertagSamars
兩間都越黎越貴..
好少食大家樂
大快活d野食都ok ge
最鐘意大快活早餐d炒蛋
SamTse 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 01:04 AM   #5
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
出面黎講大快活係好過大家樂好多~ XDDDD
學校canteen 黎講~ 大家樂焗豬仲有水準~ 做法同出面唔同~

出面家樂d 焗豬真係好「留」~ 佢d 豬扒個皮真係頂佢唔順...
食2 啖已經想放低... 仲要成日外賣兜~ 真係整鬼佢~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 01:13 AM   #6
_張學良_
Game Master
良少

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDrijienriya
形勢唔同咗,啊活好食D係理所當然

舊 08-05-07, 01:16 AM   #7
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
意粉絕對係活記優勝....唔係講笑..單計意粉本身既烹調技術,活記唔差得過意大利餐廳....

舊 08-05-07, 01:24 AM   #8
肥陸行鳥
Eternal Flame™
↓壓倒的存在感

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code4957 2283 8472
PSN  IDelfultima
XBox Live Gamertagelfultima
如果大快活部份晚餐的東西中午有得賣就好了.....
中午供應的...不大對口味

村名: ペンキン
特產: 橙
肥陸行鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 01:24 AM   #9
Hide2001
Senior Gamer

註冊日期: May 2006
2間d野我都唔鐘意食...
Hide2001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 01:47 AM   #10
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
2間野又貴又唔好食
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 02:16 AM   #11
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
無論咖哩意粉焗豬扒 , 我都覺得阿活好食好多

引用:
作者: Norm 查看文章
意粉絕對係活記優勝....唔係講笑..單計意粉本身既烹調技術,活記唔差得過意大利餐廳....
淨係同意粉屋比都差十九幾條街喎...

舊 08-05-07, 02:26 AM   #12
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
同意, 大家樂而家d野真係難食到爆
價錢又唔係平, 坐又坐得唔舒服, 點都唔會幫襯
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 02:39 AM   #13
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
覺得兩間愈o尼愈貴,但分量係成反比愈o尼愈少=.=

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 03:08 AM   #14
wyhone
Game Master
宛如天使的惡魔

註冊日期: Oct 2005
焗豬排飯啊
今日係大快活試過,唔錯
比起大家樂用左少骨o既豬排,好易入口

人類似乎不斷進化
工業革命更為人類帶來現代化的舒適生活
然而,現今愈來愈多人受上一代帶來的物質主義苟且一生
不再探究知識,但願安享天年
是好事還是壞事?
wyhone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 03:12 AM   #15
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
大家樂太行貨了, 大快活反而有點新意
但計質素我覺得美心最好 ^^''

至於焗豬, 早兩年美心曾推出過煎旦脆口焗豬是最好的
可惜推出幾個月後就變了做超頹的煎旦肉意...
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 03:29 AM   #16
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Castor 查看文章
覺得兩間愈o尼愈貴,但分量係成反比愈o尼愈少=.=
大快活d份量的確係小o左D

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 03:57 AM   #17
ben_fung924
人生如戲..

PSN  IDbenfung924
大快活好左~但貴過大家樂

ben_fung924 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 07:29 AM   #18
艾莉娜
♪↓加里/陽子↑♬

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagbobogaf
大快活好食過大家樂已經係好耐o既事,做咩無啦啦走來講

舊 08-05-07, 07:31 AM   #19
艾莉娜
♪↓加里/陽子↑♬

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 啤梨王子 查看文章
兩間都好耐冇食過
去茶記食仲好啦
無食過就唔好走入來,是來呃Post嗎?

舊 08-05-07, 09:17 AM   #20
Norm
=_="""""

引用:
作者: 艾莉娜 查看文章
因為好多人仍然抱住四五年前既觀念.....其實大快活轉左logo之後啲野食已經追過大家樂....

舊 08-05-07, 10:34 AM   #21
wai wai
Insane Gamer
無定向風

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagwai wai
引用:
作者: Norm 查看文章
因為好多人仍然抱住四五年前既觀念.....其實大快活轉左logo之後啲野食已經追過大家樂....
剛轉 logo 果陣出果D新口味真係好正, 例如白汁芝士焗蠔(定係青口?)飯超好食, 好高水準
但係之後就無左, 唔通係試作型?

其實而家水準比剛轉 logo 果陣已經下跌左唔少, 不過都仲好過大家樂
wai wai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 12:03 PM   #22
RR7
Banned
極光團團員

註冊日期: Jul 2007
引用:
無食過就唔好走入來,是來呃Post嗎?
唔係點叫呃POST王子?
你當佢流架?
大快活真係好左好多!晚餐好食過大家樂
冬天個陣打邊爐已經係一絕~
RR7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 12:23 PM   #23
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
引用:
見個個都講大家樂,梗係要開Post講大快活啦
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 05:11 PM   #24
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
我對阿活最不滿o既係一路都冇鐵板餐
之後去大家樂食牛扒鐵板
雖然貴少少但係塊扒夠晒份量

舊 08-05-07, 05:36 PM   #25
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
份量來說,美心最多!!!

最少係活活…D咖哩少到…樂樂又超辣…

所以期待三間大戰再開!!因為一大戰,佢地就唔知點解超多份量!!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:15 PM

手機版 | APP版